ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τον πιάνεις;

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Άμα σίγουρα γνωρίζεις την απάντηση στον τίτλο, μάλλον είσαι απόγονος του Κάλχα ή του Τειρεσία. Ψάξ’ το κιόλας μπορεί να δίνουν και επιδόματα… «συγγενής μάντη».

Έτσι και αλλιώς στο ποδόσφαιρο μπορεί και να κάνεις την ωραία Ελένη. Η μάλλον την Πυθία που είναι και πιο εύκολο. Με τόση διπλωματία, τόση ασάφεια δεν παίρνεις απαντήσεις… χρησμούς ακούς και προσπαθείς να δώσεις απαντήσεις.

Όλα επιτρέπονται. Κουβέντα να γίνεται. Και ιδιαίτερα από μας, που πληρωνόμαστε για να λέμε ή να γράφουμε εξυπνάδες, υποδυόμενοι τους σούπερ ειδικούς.

Μη νομίζεις ότι είναι εύκολο όμως. Άμα γράψω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα το πάρει και στην ΑΕΚ ή στον Απόλλωνα τα φέρουν τούμπα… το κράξιμο του Μαΐου ποιος το αντέχει;

Και ο άλλος σε περιμένει στη γωνία. Είναι να μην ακούν τον άλλο να έχει άποψη. Τον περιμένουν για λιθοβολισμό, να τον ξεφτιλίσουν, να του περάσουν τη σούβλα από τον πισινό. Κανονικός κανιβαλισμός.

Ας τα να παν στο διάολο αυτά. Λοιπόν επί της ουσίας.

Άμα είσαι μπούκκης ποιον θέτεις φαβορί για τον τίτλο; Τον ΑΠΟΕΛ. Σε ποιες άλλες δίνεις τις μικρότερες αποδόσεις; ΑΕΚ και Απόλλωνας. Εύκολες απαντήσεις.

Μπορούν αυτές οι δύο να τη «κάνουν» στο μόνιμο πρωταθλητή; Αυτή είναι η ερώτηση για να μπαίνουμε κατ’ ευθείαν στην ουσία.

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι ο ΑΠΟΕΛ εν μέσω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του περνάει κουτσά στραβά. Χωρίς να πιάνει αποδόσεις, κυνηγά το σκορ και την ουσία. Και σ’ αυτό είναι «μανούλα».

Άμα κιόλας «στραβοπατήσει» τότε κάτι θα γίνει, θα αποζημιωθεί από τον αντίπαλο. Όπως από τον Απόλλωνα που κέρδισε μέσα στο Τσίρειο ΑΠΟΕΛ και μετά δεν πέρασε σε Παπαδόπουλος και με ΑΕΛ.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί τη σοβαρότητα του ΑΠΟΕΛ ως προς την προσήλωση του στο στόχο. Ή τη «τεχνογνωσία» που διαθέτει επί τούτου.

Η απάντηση εν ολίγοις στο πιο πάνω ερώτημα, είναι τι θα κάνουν Απόλλων και ΑΕΚ. Η οποία ΑΕΚ παίζει σήμερα με Ομόνοια… και ως γνωστό το τριφύλλι δεν το υποτιμάς ακόμη και στα χειρότερα του.

Ακόμη και αν περάσει στο Αρένα, πάει το ερχόμενο Σάββατο στο Τσίρειο. Σ’ ένα παιγνίδι που για τον Απόλλωνα μοιάζει με ζωής ή θανάτου. Γιατί Λεμεσιανοί βρίσκονται τώρα στο -7. Και άμα δεν το ερχόμενο Σάββατο… και με τον ΑΠΟΕΛ να παίζει κόντρα στην όχι και τόσο αξιόπιστη ΑΕΛ μες το σπίτι του, τότε «ζήσε Μάη μου»… να τους δεις στον εξώστη.

Πάμε τώρα στην ερώτηση που τίθεται στον τίτλο του κειμένου. Μπορεί κανείς να πιάσει τον ΑΠΟΕΛ; Η απάντηση είναι όχι και ας με λιθοβολήσουν τον Μάιο οι αντίπαλοι των άλλων δύο.

Η απάντηση δίνεται εντός λογικού πλαισίου. Γιατί υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει. Ένας τέτοιος είναι η τύχη. Ένας άλλος είναι ο ΑΠΟΕΛ να πάει στο τελικό του Γιουρόπα και να ξεχάσει τον τίτλο εδώ πέρα (να ξεχάσει ο ΑΠΟΕΛ τον τίτλο είναι η μεγαλύτερη μαλακία που γράφτηκε στο σημερινό κείμενο) μπορεί τέλος πάντων να συμβούν πολλά πράγματα που κανείς δεν μπορεί να προνοήσει.

Ο Απόλλωνας το έγραψα σ’ ένα προηγούμενο De Ζαβού (ωχ τι έχω ν’ ακούσω) κάπου θα κλατάρει λόγω της έλλειψης βάθους. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που ναι μεν σφυρηλατεί το μέταλλο της πρωταγωνίστριας δεν έχει όμως ποτέ φτάσει στη πηγή. Και αυτό μπορεί να πάρει χρόνια.

Ο ΑΠΟΕΛ φέτος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Γεμάτη, έμπειρη, ποιοτική και κυρίως σωστά καθοδηγούμενη. Εδώ δεν τον έπιασαν άλλες χρονιές όταν δεν ήταν και τόσο καλή ομάδα. Θα τον πιάσουν φέτος; Κάτι άλλο θα πιάσουν… μάλλον εισιτήριο για το Γιουρόπα.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ