ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το δάκτυλο,εκεί που πρέπει

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Αγαπητέ Βινίσιους, τα τελευταία δύο 24ωρα δεν πήρες ούτε και μια σωστή απόφαση. Οφείλω να στο πω γιατί είσαι μια συμπαθητική φιγούρα εντός των γηπέδων και πολλάκις έχω εκφράσει θετικά σχόλια για το πόσο παικτούρα είσαι.  Στο λέω όμως  στα ίσα… σκατά τα έχεις κάνεις.

Βγήκες και απολογήθηκες για την πράξη σου.  Τρελός είσαι; Στην Κύπρο είμαστε αγόρι μου. Είδες κάποιον ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί;  Εδώ άτομα πεθαίνουν, σπίτια κλείνουν, οικογένειες καταστρέφονται και όλοι περνάμε καλά… την ευθύνη τι τη θες και την αναλαμβάνεις;

Και γιατί απολογείσαι; Εμένα άμα τα «γίδια» (δεν μιλώ για τα τετράποδα) μου προσέβαλλαν την καταγωγή  θα τους είχα δείξει και τα τρία μου, όχι μονάχα το μεσαίο δάκτυλο.  Και θα έτρεχαν στον παπά της ενορίας τους να εξομολογηθούν για το αμάρτημα της στιγμής. 

Δεν τους λες και φασίστες, τα γίδια. Άμα αυτοί είναι φασίστες τότε αυτοί στο Μόναχο, στη Βουδαπέστη, στη Μόσχα  τι είναι; Γίδια είναι μπερδεμένα. Ούτε και που ξέρουν τι είναι στο λέω να το ξέρεις. Ότι τους πουν είναι. Μια ζωή με το σπαθί πάνω από το κεφάλι… έμαθαν.

Λοιπόν σήκωσες τα δύο σου μεσαία δάκτυλα προς τα γίδια. Γιατί δεν τα σήκωσες και προς τη διοίκηση της ΑΕΚ, που ακόμη και σήμερα κάνει την «πάπια» αποφεύγοντας να κατηγορήσει τα γίδια των οπαδών της που πιθήκιζαν πάνω στο πέταλο του ΓΣΠ;   

Το μεσαίο δάκτυλο δείξε το και προς τους εργοδότες σου που σε παρόμοιες περιπτώσεις υιοθέτησαν την τεχνική της πάπιας. Όπως αυτοί της ΑΕΚ δηλαδή. Γι’ αυτό σου έλεγα πριν ότι κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του σ’ αυτό τον τόπο.  Άμα δεν με πιστεύεις πάρε τον Ποτέ, τον Αϊρόσα ή το Ντόσα να στο επιβεβαιώσουν.

Το μεσαίο δάκτυλο θα έπρεπε επίσης να το δείξεις και σε κάτι οπαδούς της ομάδας σου που πολλάκις έχουν προσβάλει συνανθρώπους μας κυρίως γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. 

Άμα δεν το ξέρεις, σε συμβουλεύω κιόλας,  το μεσαίο δάκτυλο δείξε το και εκεί στα μπουθ της Cyta Vision αφού ο σχολιαστής ομολογεί δημόσια τη συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ και την προσπερνάει ωσάν και μοίραζαν σάντουιτς για να φάνε.

Δείξε κιόλας το δάκτυλο σε όλους αυτούς που έτρεχαν να σε ρουφιανέψουν στα κομπιούτερ τους, μήπως και τιμωρηθείς όπως και οι παίκτες της δικής τους ομάδας παλαιότερα. Τέτοιο ρουφιανιλίκι διαδικτυακό θα ζήλευε και ο Δήμος Σταρένιος ή ο Αρτέμης Μάτσας . 

Και πρόσεξε απ’ όλους αυτούς κανείς δεν ασχολήθηκε  με την πρόκληση αλλά με το αποτέλεσμα της πρόκλησης. Έτσι είμαστε σ’ αυτό τον τόπο. Η βούρτσα, η οδοντόβουρτσα και η…  είναι το ίδιο πράγμα άμα μας συμφέρει, ανάλογα της περιπτώσεως.

Το μεσαίο δάκτυλο σου ή μάλλον και τα δύο, δείξε τα και σε όλους εμάς που δημιουργήσαμε μια τέτοια κοινωνία. Που υπόκειται το φασισμό-ρατσισμό  43 χρόνια και τον υιοθετεί μέσα στα σπίτια, την οικογένεια και τα σχολεία.  Που αν και αιώνες σκλαβωμένοι θέλουμε να μοιάσουμε στους κατακτητές μας.

Που τον ρατσισμό τον έχουμε για κανά event, για καμιά μπλούζα που θα επιχορηγήσει η ΟΥΕΦΑ… σίγουρα όχι τόσο σημαντικό όσο η τιμωρία ενός παίκτης της αντιπάλου ομάδας.

Γι’ αυτό σου λέω το δάκτυλο εκεί που πρέπει. Σ’ όλους μας δηλαδή. Και μην απολογείσαι στα «γίδια». Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν φας έξι αγωνιστικές, καθόλου δεν θα λυπηθούν για την κατάντια της κοινωνίας που ζουν. 
 

 

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ