ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

...

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Δύσκολα πληκτρολογούνται οι λέξεις. Είναι πολλά πράγματα μέσα στο κεφάλι σου.

Ακραίες αντιδράσεις οπαδών… αφορισμοί από ανθρώπους που μέχρι χθες έλεγαν άλλα των άλλων…. «δημοσιογράφοι» που γράφουν ανώνυμα και κάνουν το επάγγελμα μας να μοιάζει με το χειρότερο…  «φτηνές δικαιολογίες»… κατασκευασμένα δημοσιεύματα από Ρουμανία…. οπαδοί που πονούν πραγματικά την ομάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν…  ο Σόφο που μοιάζει με ταύρο εν υαλοπωλείο…  ποιος έφερε ποιον παίκτη… απορίες για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας… οι μεταγραφές που πρέπει να γίνουν και δεν ξέρουμε αν θα γίνουν… οι παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι και ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν… ο Μέσκα που μοιάζει για την ομάδα όπως ο Μπρούνο Κόντι για τη Ρόμα… ποια είναι η θέση του Σαβανέ γαμώ τη τρέλα μου… ο Λούκας και η κατάσταση της υγείας του… γιατί  μπήκε ο Πίτι στο 75’ … γιατί, γιατί, γιατί… και άλλα πολλά πίστεψε με που δεν γράφονται. 

Το μόνο αστείο στην όλη κατάσταση  είναι η κατηγορία των Παμπουίνων που την έχει κάνει γυριστεί προσπαθώντας να συντρίψει το είδωλο της. Τη συγκεκριμένη κατηγορία ποτέ δεν τη  πήρα σοβαρά… παρά μόνο την «ηχορύπανση»  που προκαλούν σε ιντερνέτ, καφενεία και πάει λέγοντας.

Η ομάδα περνάει κρίση και είναι πασιφανές. Και επειδή η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα,  καλό θα ήταν να προστατευτεί. Δύο πράγματα χρειάζεται. Ψυχραιμία από τους οπαδούς και σοβαρότητα απ’ αυτούς που τη κάνουν κουμάντο.

Για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει εκ μέρους τους. Ειδικά όταν ακούς τέτοιες δηλώσεις όπως έκανε ο προπονητής. Δεν θα πυροβολήσουμε τον Πάμπο από κακία. Ποτέ δεν το κάναμε και ας νομίζει ο ίδιος ότι είμαστε πολέμιοι του. Είναι μάλλον γιατί δεν μπήκαμε στη βιομηχανία «θεοποίησης» του. 

Δεν χρειάζεται όμως να ψάχνεις δικαιολογίες για τα λάθη που αποδεδειγμένα έχεις κάνει. Στην προσπάθεια σου κιόλας να το κάνεις, παίρνεις παραμάζωμα και άλλους που δεν φταίνε καθόλου.

Δεν μπορεί να μιλάς για μπάτζετ. Ο πάγκος της Ανόρθωσης είχε τρία τέσσερα παιδάκια που φιλοδοξούν να παίξουν ποδόσφαιρο και μακάρι να το κάνουν. 

Το χειρότερο δε, δεν μπορεί να μιλάς για rotation. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί θίγεις όχι μόνο τους παίκτες που δεν αγωνίζονται αλλά και την ίδια σου τη δουλειά. Υπεύθυνος αν δεν κάνω λάθος για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού ήταν ο προπονητής. Έφυγαν παίκτες και ήρθαν κάποιοι άλλοι.

Όταν μιλάμε για rotation τι ακριβώς εννοούμε;  Η μονιμοποίηση του Σαβανέ στα εξτρέμ βοηθάει σε αυτό;  Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο προπονητής πριν από μήνες απαντώντας εμμέσως στην κριτική μας παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες αγωνίζονται σε λάθος θέσεις γιατί κάποιοι άλλοι έχασαν την προετοιμασία. 

Και αφού μιλάμε για rotation γιατί δεν ξεκινά ο Ουέλλιγκτον στον αγώνα με τον Άρη για το κύπελλο και ξεκινά και πάλι ο Αρουαμπαρένα; Πρόσεξε και μιλάμε για τον Ουέλλιγκτον,  ένα παίκτη που τόση στήριξη από προπονητή δεν είχε ποτέ κανείς στην ΑΕΛ.

Όταν μιλάμε για rotation, πόσο ανίκανοι είναι να αγωνιστούν οι Μπαμπάνκο, Λαφράνς, Νικολάου, Ηλία, Μαύρου, Σάρκι και Αγκουινάλδο που έφυγαν, Πίτι και Μπλάνκο που ήρθαν;

Και αφού κάποιοι ενδεχομένως δεν μπορούν ακόμη και απ’ αυτούς που αγωνίζονται γιατί δεν αποχωρούν για να γίνουν άλλες μεταγραφές; Γιατί κολλούμε σ’ αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να προσφέρουν;  

Τι διάολο σχέση έχει το rotation με την είσοδο του Πίτι στο 75; Τι σχέση έχει το rotation με το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να βγάλει επιθέσεις στα τελευταία τέσσερα πέντε παιγνίδια;  Αφού χρειάζεται rotation η ομάδα γιατί είναι κουρασμένη, πως είναι δυνατό ν’ ανεβάζει ρυθμούς μετά το 60 με τον Απόλλωνα, μετά το 65 με τον Άρη και μετά το 75 με την Ανόρθωση;

Τι σχέση έχει το rotation με το γεγονός ότι ο Αρουαμπαρένα μοιάζει με καλαμιά στον κάμπο; Τι σχέση έχει το rotation με το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται με δύο αμυντικούς χαφ που απέχουν από τον φορ 20 με 25 μέτρα;  Τι σχέση το rotation με  το γεγονός ότι Απόλλωνας και Ανόρθωση φορτώνουν στον Φορτούνα αποκόπτοντας τα κατεβάσματα του και αναγκάζοντας τον Γεωργιάδη να είναι μια πάνω  μια κάτω; Τι σχέση έχει το rotation που ο Μπουένο κλοτσά αντί να παίζει ποδόσφαιρο;

Πως βοηθάμε στο rotation όταν παίκτες αγωνίζονται μόνιμα ακόμη και όταν δεν παίρνουν τις ευκαιρίες τους; Πως βοηθάμε στο rotation  όταν η ομάδα από τον Αύγουστο δεν αναδιπλώνεται μέσα στο γήπεδο; Πως βοηθάμε στο rotation όταν ποτέ δεν ελισσόμαστε προσπαθώντας να βρούμε λύσεις μέσα από το ρόστερ; Τι σχέση έχει με το rotation η έλλειψη πάθους; Αυτό που βλέπεις στις ομάδες του Πάμπου και χαίρεσαι.

Δίκαιο έχει το λαμόγιο που ανώνυμα έγραψε «φτηνές δικαιολογίες».  Δεν χρειάζονται όλα αυτά.  Αν είναι να κάνουμε εμείς κριτική και να μπαίνετε εσείς στην πρίζα για να φτιάξει η ομάδα, θα το κάνουμε με ευχαρίστηση.

Η ΑΕΛ έχει προπονητή και ομάδα με μεγάλα κότσια. Καθαρίστε το μυαλό σας, δουλέψτε σκληρά και τα αποτελέσματα θα έρθουν και πάλι. Αφήστε τις μαλακίες και στρωθείτε στη δουλειά. Ο κόσμος πιστεύει σε σας.

Και εμείς πιστεύουμε σε σας γι’ αυτό και από τον Αύγουστο μιλάμε ότι αυτή η ομάδα πάει για πρωτάθλημα.  Και το λέμε ακόμη και τώρα που όλα μοιάζουν μαύρα και σκοτεινά. Η προσπάθεια είναι που εκτιμάται. Ποτέ στην ΑΕΛ δεν έμαθαν στους τίτλους. Στο φιλότιμο έμαθε ο κόσμος. Και αυτό θέλει από σας…

Υ.Γ. Τώρα τα μάθαμε για Σόουζα. Κρίμα για το παιδί και το Κυπριακό πρωτάθλημα.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

Υπόκλιση

Υπόκλιση

Το μήνυμα της νίκης απευθύνεται όχι στους αντιπάλους, μα όσους εμπλέκονται στο παρόν και το μέλλον της ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αδέλφια Ασιάτες!!!

Αδέλφια Ασιάτες!!!

Μετά από τόσα χρόνια ανεπανάληπτων επιτυχιών και συγκινήσεων, κρίνεται ως αναγκαία η εξεύρεση ενός νέου μοντέλου.
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Τι ομάδα είστε;

Τι ομάδα είστε;

Η απάντηση δόθηκε επανειλημμένα, το ερώτημα πια είναι άλλο και πολύ πιο ουσιώδες
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Legalize it…

Legalize it…

Η «ποινικοποίηση» των πανηγυρισμών, πάει κόντρα στο ποδόσφαιρο
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αππωμάρα

Αππωμάρα

Όπως και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο, έτσι και στο ποδοσφαιρικό χώρο, η αππωμάρα καθορίζει τις συμπεριφορές
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Ομόνοια: Τι θέλουν;

Ομόνοια: Τι θέλουν;

Η ασάφεια στις επιδιώξεις της διοίκησης γεννάει ερωτήματα, πιο βασανιστικά και από το ενδεχόμενο να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα ...
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Free… Σα Πίντο

Free… Σα Πίντο

Εξοντωτική ποινή… που μοιάζει με γκιλοτίνα στο κεφάλι του Πορτογάλου
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Αμήν!!

Αμήν!!

Άμα έχει «Ανορθωσιάτικο δαίμονα»… θα έχει και θεό
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μιλώντας για modern football…

Μιλώντας για modern football…

Η απόφαση της Ομόνοιας εκτός από ξένη για τη κοσμοθεωρία μας, θέτει σε νέο επίπεδο τη σχέση οπαδού- ομάδας
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
Μεταγραφές;

Μεταγραφές;

Το ερώτημα δεν είναι υπαρξιακό… άπτεται πρακτικών ζητημάτων
Χρήστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ