ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Του γηπέδου το κάγκελο

Χρίστος Ζαβός

Χρίστος Ζαβός

Έτσι όπως πάει το πράγμα, θα έχουμε γήπεδο σε κάθε καντούνι γειτονιάς. Πώς είναι τα μπούκκικα ή τα περίπτερα και οι εκκλησίες; Έτσι ακριβώς και με τα γήπεδα. Έχουμε και λέμε, η ΑΕΚ ήδη ντεμπουτάρει στο γήπεδό της και μπράβο της.

Από κει και πέρα ο ΑΠΟΕΛ με τον πλέον επίσημο τρόπο ενημέρωσε ότι ψάχνεται για το δικό του σπίτι. Άμα το άκουσε αυτό η Ομόνοια, θέλει και αυτή τα ίδια. Ο Ερμής τα βρήκε με τον Δήμο Αραδίππου για την ανακατασκευή του δημοτικού γηπέδου στο χωριό. Είναι και η Δόξα που ζητά κονδύλια για το γήπεδο στην Περιστερώνα.

Δεν θα σου πω για το γήπεδο της Λεμεσού. Δεν το κάνουν τα δάκτυλά μου να πληκτρολογήσουν «ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΙ». Δυσκολεύτηκα, μη νομίζεις… Είναι θέμα αυτοσεβασμού. Τέτοια κοροϊδία εκ μέρους των ηγετών του τόπου, ούτε και μικρά παιδιά στις αλάνες δεν την κάναμε. Είναι θέμα αυτοσεβασμού. Θα επανέλθουμε όμως… πού θα πάει;

Λοιπόν, που λες, δεν είναι καθόλου αρνητικό που οι ομάδες ζητούν γήπεδα. Το κακό είναι ότι ζητούν από το κράτος να τους το φτιάξει. Και όσο αν αυτό ακούγεται περίεργο, μόνο η Λεμεσός έχει το δικαίωμα αυτό. Ξέρεις γιατί; Γιατί είναι υπόσχεση της Πολιτείας που κρατάει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον. Πιο σημαντικό όμως και απ’ αυτό είναι ότι το Τσίρειο θ’ αρχίσει να μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα. Η κατάστασή του είναι τέτοια, που το κράτος μοιάζει με εγκληματία. Επί τούτου, θ’ ακολουθήσουν ρεπορτάζ. Δεσμευόμαστε. Με την πραγματική έννοια της λέξης και όχι αυτή που επικρατεί στον τόπο από το 13 και έπειτα.

Λοιπόν. Καλά κάνουν οι ομάδες και θέλουν να ανανεώσουν τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις. Το μοντέλο όμως της ΑΕΚ είναι πλέον φάρος για όλους. Όποιος τολμά και έχει τη δύναμη ας το κάνει. Επενδυτές, σχέδια και μετά μπουλντόζες. Και άμα το κράτος μπορεί να παρέμβει θετικά καλώς. Μέχρι εκεί…

Δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής 16/10.

De Ζαβού: Τελευταία Ενημέρωση

De Ζαβού:  Επί της ουσίας

De Ζαβού: Επί της ουσίας

Η ουσία στην τελική είναι ότι ο Απόλλωνας αν είναι να πάει μπροστά θα πρέπει να είναι ενωμένος
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Διαφθορά…

De Ζαβού: Διαφθορά…

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον που τόσο έχει μολυνθεί από τη διαφθορά, επικρατεί η θεωρία του «μπάστε σκύλοι αλέστε»
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
De Ζαβού: Φτου!!!

De Ζαβού: Φτου!!!

Η ΑΕΛ είναι εκεί, βελτιώνεται και βγάζει ποδοσφαιρική υγεία
Χρίστος Ζαβός
 |  DE ΖΑΒΟΥ
X