ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτη στις «εξαγωγές»

Καφές, ζάχαρη, χυμός πορτοκαλιού και… ποδοσφαιριστές.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, ασχέτως του περιορισμού που υπάρχει σε ξένους και κοινοτικούς στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η Βραζιλία παραμένει η πρώτη χώρα στην «εξαγωγή» παικτών στην Γηραιά ήπειρο, με 469 ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν στην μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, να βγάζουν το ψωμί τους στην δική μας ήπειρο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας που προκύπτει απ’ την έρευνα που διεξήγαγε το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο CIES, είναι η Γαλλία με 312 παίκτες να αγωνίζονται σε ομάδες εκτός χώρας, σε 30 διαφορετικά πρωταθλήματα. Η Ισπανία ακολουθεί με 201 παίκτες, δώδεκα περισσότερους απ’ την Σερβία, ενώ η Αργεντινή συμπληρώνει την πεντάδα με 168 ξενιτεμένους.

Η έρευνα αφορά στα 31 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος. Παίρνοντας υπόψη μόνο τα κορυφαία (Big 5 δηλαδή), η Γαλλία είναι αυτή που έρχεται πρώτη με 116 ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία (Γαλλία είναι η πέμπτη χώρα του Big 5). Η Βραζιλία έρχεται δεύτερη σε ότι αφορά κορυφαία πρωταθλήματα, με 114 ποδοσφαιριστές, με την Αργεντινή (97) να ακολουθεί.

Στην λίστα, που καταγράφονται οι «ξενιτεμένοι» παίκτες από 50 χώρες, δεν βρίσκεται η Κύπρος, αφού η τελευταία της λίστας είναι το Ισραήλ με 18 παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του Big 5. Δείτε αναλυτικά τη λίστα στη φωτογραφία.

Αφιερώματα: Τελευταία Ενημέρωση