ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εποχή Σαμπάολι και επίσημα στην Αργεντινή

«Σηκώνει μανίκια» ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής.

Ο Αργεντινός πρώην-πλέον- προπονητής τη Σεβίλης, παρουσιάστηκε από την ομοσπονδία της χώρας του, υπογραμμίζοντας σαν μεγαλύτερη του πρόκληση να παρουσιάσει τον καλύτερο δυνατό Μέσι και να οδηγήσει την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Αργεντινός που είχε συμφωνήσει ήδη από τον Απρίλιο, αλλά ήταν αναγκασμένος να παραμείνει στην Σεβίλη έως το τέλος της σεζόν, δήλωσε ότι η πρώτη επαφή της με τον Μέσι ήταν θετική.

«Μίλησα χθες (σ.σ:προχθές) με τον Λιονέλ και είμαστε και οι δύο ενθουσιασμένοι για αυτό το έργο. Είναι μια ώθηση για εμάς», δήλωσε ο Σαμπάολι στους δημοσιογράφους.

Ο 57χρονος, που εκπληρώνει έτσι το όνειρό του να προπονήσει την εθνική του, δήλωσε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο με την AFA μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

«Το συμβόλαιό μου είναι μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι σημαντικό για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Είναι μια εκπλήρωση ενός ονείρου που είχα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχω πάντα θαύμαζα αυτή την ομάδα, που δεν ανήκει σε μια ομάδα παικτών, αλλά σε 40 εκατομμύρια Αργεντινούς. Αυτό μας δημιουργεί ευθύνες, πρέπει να υπερασπιστούμε κάτι σημαντικό», δήλωσε ο Σαμπάολι, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για την Αυστραλία με την ομάδα του για δύο φιλικά παιχνίδια.

Ο Χεράρδο Μαρτίνο είχε παραιτηθεί τον περασμένο Ιούλιο λόγω της κακής οργάνωσης της AFA και των έξι μηνών καθυστερούμενων μισθών με τον Εντγκάρδο Μπάουσα να τον διαδέχεται και με την σειρά του τον Απρίλιο να κάνει χώρο για τον Χόρχε Σαμπάολι. Αυτός έφτασε αφού οδήγησε πρώτα την Σεβίλη στην τέταρτη θέση της LaLiga, την υψηλότερη από το 2010 κατά τη διάρκεια της μοναδικής του σεζόν στην Ευρώπη μετά από μια μακρά σταδιοδρομία στη Νότια Αμερική.

Η Αργεντινή είναι πέμπτη στην ζώνη της Νότιας Αμερικής, τέσσερα ματς πριν το τέλος . Εχει 22 βαθμούς σε 14 αγώνες, πίσω από Βραζιλία (33), Κολομβία (24), Ουρουγουάη και Χιλή (από 23). «Οι προκριματικοί της Νότιας Αμερικής είναι πολύ περίπλοκοι. Υπάρχουν μερικές πολύ καλές ομάδες που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο πράγμα με εμάς», πρόσθεσε ο Σαμπάολι .

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο στις 31 Αυγούστου. Έπειτα παίζει εντός με Βενεζουέλα και Περού και τελειώνει με μια επίσκεψη στον Ισημερινό, ο οποίος είναι έκτος με 20 πόντους.

Ο Σάμπαολι θα κάνει το ντεμπούτο του στην Αργεντινή εναντίον των αντιπάλων του Βραζιλίας στη Μελβούρνη στις 9 Ιουνίου, ενώ στις 13 Ιουνίου έχει ένα ακόμα φιλικό στη Σιγκαπούρη.

«Το να παίζεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύπλοκο», δήλωσε ο Σαμπάολι, που με την Χιλή έφτασε στον δεύτερο γύρο πριν χάσει τη Βραζιλία στους τελικούς του 2014. «Ονειρεύομαι να οικοδομήσω μια ισχυρή ομάδα».

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση