ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονιστικές στιγμές στην επιστροφή της Σαπεκοένσε

Το πρώτο της παιχνίδι ,μετά την αεροπορική τραγωδία του περασμένου Νοέμβρη στο Μεντεγίν της Κολομβίας,στην οποία έχασαν τη ζωή τους 19 παίκτες της ομάδας, έδωσε η Σαπεκοένσε απέναντι στην Παλμέιρας (2-2), σε φιλικό αγώνα. Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της απονομής του κυπέλλου Σουνταμερικάνα στους τρεις επιζώντες παίκτες.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, υπήρξε αφιέρωμα στους παίκτες, τους προπονητές, τους δημοσιογράφους, τα μέλη του πληρώματος και τους υπόλοιπους επιβάτες, που έφυγαν από τη ζωή εκείνη τη μοιραία μέρα.

Οι Νέτο, Τζάκσον Φόλμαν και Άλαν Ρούσελ, οι μοναδικοί παίκτες που επέζησαν, με δάκρυα στα μάτια, παρέλαβαν το κύπελλο το οποίο η Ατλέτικο Νασιονάλ ζήτησε να απονεμηθεί στη Σαπεκοένσε, μπροστά στους συγκινημένους οπαδούς και συγγενείς των θυμάτων.

Ο ακρωτηριασμένος 24χρονος τερματοφύλακας, Τζάκσον Φόλμαν, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Η καριέρα του σταμάτησε απότομα σε τόσο νεαρή ηλικία, όμως είναι ευγνώμων που είναι ακόμα κοντά στην οικογένειά του.

«Είναι λίγο περίπλοκο για μένα αφού είμαι ακόμα στο νοσοκομείο. Είναι φοβερό συναίσθημα να είμαι εδώ που παίζαμε. Είμαι χαρούμενος και αναρώνω καλά. Δεν υπάρχει εξήγηση για αυτό το συναίσθημα, πρέπει να σεβόμαστε τη θέληση του Θεού και να συνεχίζουμε τη ζωή. Είμαστε δυνατότεροι και μάθαμε να εκτιμάμε τα απλά πράγματα στη ζωή μετά από αυτό που συνέβη».

Η ομάδα από τη Βραζιλία πλέον έχει πολλούς δανεικούς παίκτες, για να μπορέσει να συνεχίσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το 2017.

Ο Άλαν Ρούσελ , παίκτης που επέζησε και αυτός της τραγωδίας είπε πως σκέφτεται την επιστροφή του στα γήπεδα.

«Είναι μοναδικό συναίσθημα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τις προσευχές του. Υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας, οπότε ας προσπαθήσουμε να τιμήσουμε εκείνους που χάσαμε με τον καλύτερο τρόπο. Σκέφτομαι την επιστροφή μου στα γήπεδα .Οι γιατροί μου δίνουν έξι μήνες ακόμα για την πλήρη ανάρρωση και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό».

Η Σαπεκοένεσε, μετά το τέλος του παιχνδιού, ανάρτησε στο twitter:
«Ευχαριστούμε για την αγάπη όλων όσων υποστήριξαν τη Σάπε. Σας ευχαριστούμε πολύ!»

Δείτε τις συγκινητικές στιγμές:

Λατινική Αμερική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X