ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Κύπριος της Όσιγιεκ

Ο ταλαντούχος Θεόδωρος Ανδρονίκου συνεχίζει την καριέρα του στην Κροατία

Η Κροατία ως ποδοσφαιρική οντότητα, γιγαντώθηκε απότομα μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας. Μια τόσο μικρή χώρα να φτάνει τόσο μακριά, όπως και να το δει κανείς αποτελεί τεράστιο άθλιο. Πολλοί νεαροί Κροάτες, ζουν πλέον ακόμη πιο έντονα το όνειρο της επαγγελματικής καταξίωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και μαζί με τους γηγενείς Κροάτες, ένα δικό μας παιδί, ο Θεόδωρος Ανδρονίκου, διεθνής με την U17 της πατρίδας μας, ζει το δικό του όνειρο στην Κροατία εδώ και μερικές βδομάδες, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Όσιγιεκ.

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε «μπει» στο μικροσκόπιο των Κροατών από πέρυσι όταν βρέθηκε στη χώρα για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, εντυπωσίασε στα δοκιμαστικά του καλοκαιριού, «αναγκάζοντας» την Όσιγιεκ να του προτείνει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο και αποδέχτηκε. Πλέον, ο Θεόδωρος ζει το όνειρο του, να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και το μήνυμα που στέλνει από την Κροατία είναι ξεκάθαρο: «Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή του συμβολαίου, πλέον εναπόκειται σε μένα να δουλέψω σκληρά για να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν να φτάσει μέχρις εδώ στην καριέρα του: «Τις βάσεις τις πήρα από τον κ. Μιλένκο (Σπόλιαριτς), αφού ήμουν στις ακαδημίες του σχεδόν για εφτά χρόνια από πέντε έως δώδεκα ετών. Από εκεί και πέρα, με βοήθησαν σημαντικά οι προπονητές μου στην Καρμιώτισσα, Χρίστος Χ¨Κωνσταντής, Λιάσος Λουκά και Μάριος Νεοφύτου. Παράληψη θα ήταν να μην αναφερθώ και στον προπονητή μου στην Εθνική Γιάννη Οκκά».

Ο Θεόδωρος ο οποίος συνδυάζει πλέον το ποδόσφαιρο με το σχολείο (έχει άλλα δύο χρόνια για να αποφοιτήσει) «ξενιτεύεται» για δεύτερη φορά, αφού την σεζόν 15-16 είχε επιλεγεί από τον ΠΑΟΚ και ζούσε και προπονούταν στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το κεφάλαιο ωστόσο, δεν είναι ουσιώδες για τον ίδιο: «Είναι αλήθεια, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να εγκαταλείπεις την οικογένεια και τους φίλους σου σε τόσο νεαρή ηλικία. Από τη στιγμή όμως που γνωρίζω ότι είναι κάτι που οφείλω να κάνω ώστε να ανελιχθώ ως ποδοσφαιριστής, για μένα δεν υπήρχε καν δίλημμα».

Ενδιάμεσα, είχε θητεύσει στην Καρμιώτισσα, με την περυσινή σεζόν να αποδεικνύεται ιδιαίτερα βοηθητική για τον ίδιο, αφού πήρε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιχνίδια με την αντρική ομάδα, γεγονός που τον βοήθησε σημαντικά.

Άλλη μια περίπτωση ενός ταλαντούχου Κύπριου ποδοσφαιριστή, ο οποίος ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο, αυτόν του εξωτερικού, προκειμένου να αποδείξει την αξία του, -πρώτιστός κερδίζοντας το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του- και κατ’ επέκταση σε όσους είναι έτοιμοι να εμπιστευτούν νεαρούς ταλαντούχους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

Η Παρί απειλεί τον Νεϊμάρ

Η Παρί απειλεί τον Νεϊμάρ

Να αφήσει τον Νεϊμάρ ανενεργό μέχρι το 2022 που τελειώνει το συμβόλαιό του με την Παρί, απειλεί ο πρόεδρος της ομάδας, Αλ ...
 |  ΕΥΡΩΠΗ
Ζήτησε μεταγραφή ο Νεϊμάρ!

Ζήτησε μεταγραφή ο Νεϊμάρ!

Ήταν κάτι που αναμενόταν, όμως τώρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο, με τον Νεϊμάρ να ζητά από την Παρί Σεν ...
 |  ΕΥΡΩΠΗ
X