ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτη φορολογία θα πληρώνει ο Νεϊμάρ

Ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να πληρώσει περίπου 37,5 εκατ. ευρώ φόρο το χρόνο!

Η μεταγραφή-ρεκόρ του Νεϊμάρ στην Παρί κάνει ευτυχισμένη και τη Γαλλία ή καλύτερα, τις γαλλικές φορολογικές αρχές, υπολογίζοντας τα χρήματα που θα καταλήξουν στα κρατικά ταμεία από τους φόρους. Ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να πληρώσει περίπου 37,5 εκατ. ευρώ φόρο το χρόνο!

Ο υπουργός δημόσιων εσόδων, Ζεράλ Νταρμανίν, τόνισε πως «καλωσορίζει» μια πιθανή μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν για τους φόρους που ο διάσημος Βραζιλιάνος θα πρέπει να καταβάλει στις γαλλικές φορολογικές αρχές. «Είναι καλύτερα ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία από ό,τι αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να προσδιορίζει το ακριβές ποσό που προβλέπεται να καταβάλει ο Νεϊμάρ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, οι πιθανές καθαρές αποδοχές ύψους 35 εκατομμύρια ευρώ , της Παρί Σεν Ζερμέν στον Νεϊμάρ είναι περίπου 62 εκατομμύρια ακαθάριστα ετησίως. Και, όπως εξηγείται από τον Γάλλο οικονομολόγο Πιερ Ροντό, ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να πληρώσει περίπου 37,5 εκατ. ευρώ φόρο το χρόνο, σχεδόν 19 εκατομμύρια περισσότερα από τον φόρο που κατέβαλε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Παρί Σεν Ζερμέν. «Ο Νεϊμάρ θα πληρώνει φόρο εισοδήματος και για εισφορές κοινωνικής ασφάλισης», λέει ο Ροντό.

Ωστόσο, ο Νεϊμάρ μπορεί να χρησιμοποιήσει την κατάσταση με τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στη Γαλλία, που τους απαλλάσσει από το φόρο περιουσίας για 5 χρόνια. «Το καθεστώς αυτό ισχύει και για τους αλλοδαπούς που κινούνται προς τη Γαλλία με μια αμειβόμενη εργασία, αλλά δεν έχουν φορολογηθεί ως κάτοικοι τα τελευταία πέντε χρόνια», λέει ο Ροντό.

Να σημειωθεί ότι ο διάσημος Βραζιλιάνος έχει καταδικαστεί στη χώρα του για φοροδιαφυγή με πρόστιμο 47 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Ισπανία κατάθεσε πρόσφατα για την κατηγορία της φοροδιαφυγής που αφορούσε τη μεταγραφή του από την Σάντος στη Μπαρτσελόνα το 2013.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση