ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αντι-ρατσιστικό ξέσπασμα από Μπαλοτέλι

Ο Ιταλός επιθετικός δέχεται κατά καιρούς «επιθέσεις» μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Κυριάκος Τοφή

Απάντηση στις προσβολές που δέχεται κατά καιρούς εντός και εκτός γηπέδου είχε ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει συζητηθεί όσο λίγοι για την συμπεριφορά του τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών, όσο και εκτός, γίνεται αρκετά συχνά στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς με αποτέλεσμα αυτό να οδηγήσει σε ξέσπασμά του μέσω του Instagram.

Μέσω συνεχόμενων stories στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μάριο Μπαλοτέλι ανέφερε τα εξής:

«Εσείς οι ρατσιστές αξίζετε μόνο ένα πράγμα. Να ζείτε μια ζωή μόνοι χωρίς κανένας να σας σκέφτεται και μια μέρα κανείς να μην σας θυμάται. Είστε η άρρωστη πλευρά του κόσμου. Πες μου τα πράγματα κατά πρόσωπο, όχι μέσω της οθόνης του υπολογιστή ή του τηλεφώνου".

Γεννήθηκα στην Ιταλία, μεγάλωσα στην Ιταλία και ποτέ δεν ήμουν στην Αφρική. Δυστυχώς είναι κακό να αποκτάς την ιθαγένεια στα 18 χρόνια σου. Από μικρός πέρασα δύσκολα χρόνια. Δεν είμαι πολιτικός, δεν είναι στις προτιμήσεις μου. Κάνω μια έκκληση στην ιταλική Πολιτεία γιατί σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Ναι, θα ήθελα να κάνω μια έκκληση για αυτό".

Υπάρχουν ρατσιστές και πρέπει να απομονωθούν γιατί είναι φορείς μιας σάπιας σκέψης, μεσαιωνικής. Εγώ είμαι Ιταλός, γεννήθηκα εδώ από γονείς Γκανέζους και το αισθάνομαι εκατό τοις εκατό. Αλλά σύμφωνα με το νόμο έγινα Ιταλός στα 18 χρόνια μου. Αυτός που θέλει να με βλέπει ως μαύρο, είναι γιατί θέλει να με βλέπει ως διαφορετικό. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καταγγείλουμε όλες τις μορφές διακρίσεων εναντίον μας. Είμαστε όλοι ίσοι. Θα το λέω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κυριάκος Τοφή

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X