ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η κατάρα συνεχίζεται

Η κατάρα των πέναλτι που μαστίζει την αντρική ομάδα, δεν... χαρίστηκε ούτε στην Κ-21 της Αγγλίας, η οποία αποκλείστηκε με σκορ 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Euro της Πολωνίας (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση), με τα «πάντσερ» να παίρνουν το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής (30/6), αναμένοντας τον αντίπαλο από το έτερο ζεύγος ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία.

Οι δύο ομάδες έδειξαν ζωηρές από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δείχνοντας διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι σημαντικές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες να μην αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Γκνάμπρι (Γερμανία-17’) και Έιμπραχαμ (Αγγλία-18’) ήταν οι πρωταγωνιστές ενός εκρηκτικού δίλεπτου, με τις προσπάθειες των δύο άσων να σταματούν στους αντίπαλους τερματοφύλακες, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιδείξουν την ίδια αποτελεσματικότητα λίγο αργότερα.

Στο 35ο λεπτό η υπέροχη σέντρα του Τολιάν βρήκε τον Ντέιβι Ζέλκε και ο άσος της Λειψίας φρόντισε να βρει δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Έξι λεπτά αργότερα ωστόσο ο Ντέιβιντ Γκρέι διαμόρφωσε την τελική εικόνα του πρώτου 45λεπτου, σκοράροντας από κοντινή απόσταση.

Με κεκτημένη ταχύτητα και ψυχολογικό αβαντάζ από την ισοφάριση επανεμφανίστηκε η ομάδα του Έιντι Μπόθροϊντ στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας σε δεύτερο γκολ στο 50ο λεπτό. Η ωραία ατομική ενέργεια του Χιούζ ολοκληρώθηκε με μια πάσα-έτοιμο γκολ στον Έιμπαχαμ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-1.

Η απάντηση των «πάντσερ» υπήρξε ψυχρή και κόντρα στην εικόνα του αγώνα. Εκτέλεση κόρνερ από τον Άρνολντ, κεφαλιά του νεοεισελθόντα Πλάτε και το ματς επανέρχεται σε απόλυτη ισορροπία, είκοσι λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου, διάστημα κατά το οποίο άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η επιφυλακτικότητα, υπό το φόβο αποφυγής του μοιραίου λάθους, με αποτέλεσμα να λείψουν οι μεγάλες φάσεις έως το τέλος.

Σοβαρά είναι τα παράπονα των Γερμανών για τη φάση του 77ου λεπτού, όταν ο Φέλιξ Πλάτε βρήκε με κεφαλιά για δεύτερη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα, με το βοηθό ωστόσο να τον υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ, ακυρώνοντας το τέρμα.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης δεν ήταν λίγες οι φορές που παίκτες των δύο ομάδων βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση για γκολ, με τα τελειώματά των Φίλιπ (104’) και Μπέικερ (105+1) ωστόσο να μαρτυρούν την ψυχική και σωματική τους κατάσταση. Άγχος και κούραση!

Στο 115 έμελλε να σημειωθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Τολιάν πραγματοποιεί μια εκπληκτική ενέργεια, βλέπει και πασάρει στον ολομόναχο και σε απόσταση ενός μέτρου με την εστία Αμίρι, ο οποίος όμως δεν «συνάντησε» ποτέ την μπάλα…

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Τζόρνταν Πίκφορντ πήγε να δώσει το προβάδισμα στα «τρία λιοντάρια» αποκρούοντας το πέναλτι του Γκέρχαρντ, όμως ο Έιμπραχαμ δεν κατάφερε να νικήσει Πόλερσμπεργκ στο αμέσως επόμενο χτύπημα. Οι Γερμανοί δεν αστόχησαν ποτέ ξανά, κάτι που δεν κατάφερε να αποφύγει ο Ρέντμοντ στο πέμπτο και τελευταίο χτύπημα των Άγγλων, με αποτέλσμα η ομάδα του Κουντζ να πανηγυρίσει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Στάδιο «Γιόζεφ Πιλσούτσκι».

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ (106’ Ιόρφα), Τσέιμπερς, Μόουσον, Τσίλγουελ, Γκρέι (73’ Ρέντμοντ), Τσαλόμπαμ (66’ Μέρφι), Χιουζ (86’ Σουίφτ), Γουόρντ-Πρόουζ, Μπέικερ, Έιμπραχαμ

Γερμανία: Πόλερσμπεργκ, Τολιάν, Γιουνγκ (80’ Κέλερ), Κεμπφ, Γκέρχαρντ, Χάμπερερ (102’ Κορ), Φίλιπ, Μέγιερ, Άρνολντ, Γκνάμπρι (87’ Αμίρι), Ζέλκε (63’ Πλάτε)

Πηγή: england365.gr

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση