ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σέφεριν, ο νέος πρόεδρος

O Αλεξάντερ Σέφεριν από την Σλοβενία είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος πρόεδρος της UEFA, καθώς εξασφάλισε τους 42 από τους 55 ψήφους, στις εκλογές της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε ότι την συγκεκριμένη υποψηφιότητα είχε στηρίξει και η ΚΟΠ.

Ο Σέφεριν, που αποτελούσε το φαβορί πριν από τη διαδικασία των εκλογών, επικράτησε του Ολλανδού Μίκαελ Φαν Πράαγκ με 42-13 στις ψήφους σε μία εκλογική αναμέτρηση που δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού ο 48χρονος Σλοβένος, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Αλεξάντερ Σέφεριν είναι νομικός και βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας από το 2011. Παράλληλα από το ίδιο έτος αποτελούσε δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της UEFA.

Σε συνεντεύξεις του κατά την προεκλογική περίοδο έχει καταστήσει σαφές ότι ένας από τους κυριότερους στόχους του είναι η πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και στημένων αγώνων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Επιππρόσθετα έχει φανεί διατεθειμένος να αλλάξει το σύστημα της διαδικασίας της διεκδίκησης μεγάλων σημαντικών γεγονότων, όπως του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Στη σύντομη τοποθέτησή του μετά την εκλογή του, ο Αλεξάντερ Σέφεριν τόνισε:

«Σας ευχαριστώ για τη τεράστια υποστήριξη. Είναι τιμή και ευθύνη την ίδια στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα. Η οικογένειά μου και η Σλοβενία είναι περήφανη γι αυτό. Ελπίζω πως μια μέρα θα είστε περήφανοι και εσείς για μένα».

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση