ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το εισιτήριο η «Κυρία»

Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που φύλαγε όλες τις συγκινήσεις στην επανάληψη, η Ανόρθωση έγινε η τρίτη ομάδα που κλείνει χρονικά εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι πήραν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο η ΑΕΚ κατέθεσε ψυχή προκειμένου να φτάσει δις στην ισοφάριση και να παλέψει για την πρόκριση μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Σιβού και Τρισκόφσκι με αυτογκολ πέτυχαν τα γκολ της «Μεγάλης Κυρίας» με τους Λαρνακείς να απαντούν με τους Μυτίδη και Τολεμές.

Πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν φυσιολογικά η ομάδα με τις περισσότερες απαιτήσεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Χαραλαμπίδη στο 6ο λεπτό να πραγματοποιεί μπαλιά που δεν έτυχε εκμετάλλευσης από κάποιο συμποδοσφαιριστή του. Τρία λεπτά αργότερα ο Τρισκόφσκι προσπάθησε με κεφαλιά-πάσα να σημαδέψει ανεπιτυχώς τον Τολεμές, με την Ανόρθωση να σκοράρει στο 17ο λεπτό με τον Ράγιο ωστόσο αυτό ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη επιθετικού φάουλ του Σιβού στον Πάμπλο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μουρίγιο απομάκρυνε προ του Άλβες μπαλιά του Ολιβέιρα, ενώ στο 27ο ο Ράγιο είδε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να σταματά στο σώμα του Γκαρίδο. Στο 38ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα με τον Ορτίθ να σεντράρει από αριστερά και τον Ακοράν με εξ επαφής κεφαλιά να αστοχεί. Η Ανόρθωση δημιούργησε τη δική της προϋπόθεση στο 40ο λεπτό με τον Ράγιο εντός περιοχής να καταλήγει στην αγκαλιά του Πάμπλο. Τελευταία φάση άξια αναφοράς ήταν στο 43ο λεπτό με τον Τρισκόφσκι να κάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η οποία κατέληξε στον Κόπριβετς.

Δεύτερο ημίχρονο

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που φλέρταρε πρώτη με το γκολ στην επανάληψη όταν ο Σιβού έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι με τον Άλβες να μη μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας. Δύο λεπτά αργότερα κάθετη μπαλιά του Άλβες κατέληξε στον σωστά τοποθετημένο Πάμπλο, με τον Ιδιακέθ να επιστρατεύει τον Τομάς αντί του Τρουγιόλς στο 57ο λεπτό. Μια κεφαλιά του Τομάς στο 63ο λεπτό πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ αμέσως μετά η Ανόρθωση έφτασε στο ζητούμενο με τον Άλβες να τροφοδοτεί τον Σιβού ο οποίος με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 1-0. Τριπλή ευκαιρία παρουσιάστηκε για την ΑΕΚ στο 67ο λεπτό με τον Τρισκόφσκι, μεταξύ άλλων, να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με το ζητούμενο να έρχεται στο 69ο λεπτό με σουτ του Μυτίδη μέσα από την περιοχή για το 1-1. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Τρισκόφσκι αυτόχειρα όταν στο 72ο λεπτό με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακά του για το 2-1 που έδωσε ξανά αυτοπεποίθηση στην «Μεγάλη Κυρία». Στο 80ο λεπτό η ΑΕΚ φλέρταρε με την ισοφάριση ωστόσο ο Κόπριβετς μπλόκαρε το σουτ του Τολεμές, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μυτίδης με σουτ στην κίνηση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η Ανόρθωση έψαξε τρίτο γκολ στην αντεπίθεση με τον Γκάμπριελ να προτιμά να τελειώσει ανεπιτυχώς μόνος την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αν και είχε στηρίγματα, με την ΑΕΚ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 88ο λεπτό με πλασέ του Τολεμές ο οποίος διαμόρφωσε το 2-2. Οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους για το γκολ της τιμής με δύο γκολ να ακυρώνονται ως υπόδειξη οφσάιντ, τα οποία δεν άλλαξαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ανόρθωση (Ρ. Λέβι): Κόπριβετς, Σάντος, Γκάμπριελ, Αγκιλάρ, Ερέρο, Σιβού, Μίτροβιτς (77' Καλδερόν), Βίκτορ, Ράγιο (71'  Κολούνγκα), Ολιβέιρα, Άλβες (74' Καμπρέρα)

ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ): Πάμπλο, Τρουγιόλς (57' Τομάς), Λαρένα (66' Μυτίδης), Ακοράν, Τρισκοφσκι, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Τολεμές, Χαραλαμπίδης (66' Μαλόκου)

Κίτρινες κάρτες: Μίτροβιτς, Καλδερόν/Ακοράν, Τρουγιόλς, Μουρίγιο

Κύπελλο: Τελευταία Ενημέρωση

X
X