ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Μαρία Ιωάννου: «Το πιστέψαμε και το νιώσαμε, δώσαμε την ψυχή μας»

Η αρχηγός της Barcelona FA στον ΣΠΟΡ FM 95.0

Πολύ μεγάλες και ιστορικές μέρες για το γυναικείο ποδόσφαιρο της Κύπρο. Η πρόκριση για τη Barcelona FA στους «32» της διοργάνωσης UEFA Women's Champions League ήρθε ως επισφράγιση της σκληρής δουλειάς της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό η αρχηγός της ομάδας, Μαρία Ιωάννου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Γιώργο Παττίχη.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την μεγάλη πρόκριση σε ένα δύσκολο όμιλο: «Δεν ήρθαμε σαν καλύτερη ομάδα αλλά σαν πρωτάρηδες. Το αποδείξαμε στο γήπεδο πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Το πιστέψαμε και το νιώσαμε, δώσαμε την ψυχή μας. Είναι σημαντικό πως δεν δεχθήκαμε γκολ και ελπίζουμε σε μια βατή κλήρωση. Το άγχος μας ήταν αρκετό, όμως με τη στήριξη του προπονητή και του διοικητικού συμβουλίου που είναι πάντα δίπλα μας αλλά και με το οικογενειακό κλίμα που έχουμε τα καταφέραμε»

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση: «Θεωρώ ότι παλεύοντας στο γήπεδο θα προσπαθήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Άλλοι ίσως μας πουν τρελούς αλλά εμείς θα παλέψουμε»

Για τον άθλο του τελευταίου χρόνου: «Ήταν κάτι που πριν ενάμιση χρόνο κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί. Το πρώτο όνειρο ήταν το πρωτάθλημα. Οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες και αφού νικήσαμε τον Απόλλωνα καταφέραμε να κάνουμε το βήμα και φθάσαμε εδώ και στο σήμερα»

Για το πρωτάθλημα και το στόχο: «Για την ώρα περιμένουμε την κλήρωση στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην πορεία θα δούμε. Βήμα προς βήμα»

Για το γεγονός πως η ομάδα σκοράρει ακατάπαυστα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να νικήσεις. Όταν σκοράρεις σε όλα τα παιχνίδια και δεν δέχεσαι τέρμα είναι σημαντικό»

Για τον κόσμο: «Αν και το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι λίγο παραγκωνισμένο, τα μηνύματα που λάβαμε και η αγάπη ήταν τεράστια και ήταν ένας απ’ τους πιο σημαντικούς παράγοντες για εμάς. Μπορεί το γυναικείο ποδόσφαιρο να προωθηθεί ακόμη περισσότερο. Η επιτυχία μας είναι μεγάλη και παρά το γεγονός πως δεν δόθηκε μεγάλη προβολή για εμάς είναι αρκετή η επιτυχία»

Γυναικείο: Τελευταία Ενημέρωση

X