ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αυτή η ομάδα μπορεί τα πάντα»

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή της Ραν Μπεν Σιμόν παρέθεσε σήμερα η ΚΟΠ σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Μίλησαν τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών Ομάδων Χάρης Λοϊζίδης, όσο και ο Ισραηλινός τεχνικός.

Αναλυτικά όσα λέχθησαν:

Χάρης Λοϊζίδης: “Ο Μπεν Σιμόν είναι γνωστός σας από την ΑΕΚ και κρίναμε πως είναι ο κατάλληλος. Συμφωνήσαμε για διετή συνεργασία και είναι ήδη εδώ και ξεκίνησε δουλειά. Τον καλωσορίζω στην Κύπρο και του εύχομαι καλή δουλειά. Θα είναι δύσκολο όμως γνωρίζοντας τον καταλαβαίνω ότι έχει όλα τα εχέγγυα να μας φέρει επιτυχίες”.

Ραν Μπεν Σιμόν: "Το “Δύσκολο” είναι το δεύτερο μου όνομα. Για αυτό επέλεξα να είμαι προπονητής. Η μεγαλύτερη πίεση είναι αυτή που βάζω στον εαυτό μου ο ίδιος. Είναι μεγάλη υπόθεση να είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας. Μόλις πήρα την πρόταση ξεκίνησα να συλλέγω πληροφορίες. Ξέρω πολύ καλά την Κύπρο είδα αγώνες είδα αρκετά και θεωρώ ότι υπάρχει πολύ προοπτική. Υπάρχουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και θεωρώ πως θα έχω καλή σχέση μαζί τους. Είναι δύσκολη δουλειά και η μεγάλη αποστολή είναι να ενώσουμε τον κόσμο με την Εθνική. Έγινε πολύ δουλειά από τον κ. Χριστάκη και θα μιλήσω μαζί του. Θα συλλέξω όσες πληροφορίες μπορώ, έτσι μου αρέσει να κάνω. Στόχος να δουλέψουμε σκληρά και θα απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε"

Υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός κι αυτό θέλω να είναι και οι ομάδες μου. Θέλουμε να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι. Δεν χάνουμε πριν παίξουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία κι αυτό θα το δείτε στο τέλος της πορείας. Θέλουμε να παλεύουμε 90 λεπτά. Υπάρχουν τα στοιχεία στην ομάδα και θα προσπαθήσω να προσθέσω τη δική μου επιρροή. Να υπάρχει η αίσθηση πως αυτή η ομάδα μπορεί τα πάντα.

"Το συμβόλαιο για μένα είναι απλά ένα χαρτί. Αν στο τέλος είναι ευχαριστημένοι μπορούμε να συνεχίσουμε. Αν στηριχτούμε στο ταλέντο για πρόκριση δεν είναι αρκετό, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Είναι μια πρώτη προβολή αυτά τα δύο χρόνια αν πάμε καλά θα συνεχίσουμε κι αν όχι θα ξανασυναντηθούμε"

"Όταν ήμουν προπονητής στην ΑΕΚ υπήρχαν ακόμα λιγότεροι Κύπριοι. Είδα χθες τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ και κατά την άποψη μου καλύτεροι ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί που ήταν Κύπριοι. Έχουμε πολύ καλό υλικό".

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση