ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Δεν ισχύει για Γιοβάνοβιτς»

Όλα τα θέματα που αφορούν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σχολίασε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ο πρόεδρος της επιτροπής εθνικών ομάδων της ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης.

Αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τον Χριστάκη Χριστοφόρου, διέψευσε τα σενάρια για Ιβάν Γιοβάνοβιτς και είπε πως σύντομα θα έχουμε νέο τεχνικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αποχώρηση Χριστάκη Χριστοφόρου: «Πρέπει να πω πως οριστικοποιήθηκε η λήξη της συνεργασίας μας με τον κ. Χριστάκη Χριστοφόρου. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, οι σχέσεις μας ήταν άψογες. Λειτούργησε πολύ επαγγελματικά. Αλλά στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα δε βγαίνουν. Μετά από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του, καταλήξαμε στην απόφαση να διακόψουμε τη συνεργασία μας».

Αν ήταν κριτήριο ο αγώνας με το Γιβραλτάρ: «Δε θέλω να αναλύσω αγωνιστικά τα τελευταία παιχνίδια. Κρίναμε σαν ομοσπονδία πως έπρεπε να προχωρήσουμε σε άλλες λύσεις. Ένα παιχνίδι ποτέ δεν το θεωρώ ως αιτία για να φύγει ένας προπονητής και ο ίδιος με το ίδιο μάτι είδε αυτό το πράγμα. Δεν κάναμε καθόλου καλή εμφάνιση στο Γιβραλτάρ, έτσι το είδα εγώ αλλά τουλάχιστον δεν απωλέσαμε βαθμούς. Δε θέλαμε με τίποτε να φύγουμε από εκεί χωρίς τους τρεις βαθμούς. Το ό,τι δεν κάναμε καλή εμφάνιση δε σας κρύβω πως είναι πιθανό τέτοια εποχή. Κάποιοι παίκτες ήταν να παν σε διακοπές, άλλοι σε προετοιμασία. Αντιλαμβάνεστε σε πιο κλίμα έγινε ο αγώνας. Για αυτό έχει σημασία το αποτέλεσμα. Όπως χάσαμε αγώνες που είχαμε καλή απόδοση, τώρα κερδίσαμε. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν ομάδες της πλάκας που θα τις προσπεράσουμε εύκολα. Το Γιβραλτάρ εμφανίστηκε σαν μια καλή ομάδα μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι στο δικό μας επίπεδο, αλλά είχαν πάθος στο παιχνίδι τους. Πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός. Είδατε και τι έγινε στην Ουγγαρία, την είδαμε στο Euro και ηττήθηκε από την Ανδόρα».

Για το υπόλοιπο τιμ: «Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει με αυτούς γιατί μας βοηθούν και στις μικρότερες εθνικές. Ας κάνουμε υπομονή μερικές μέρες ακόμα».

Για το χρονικό σημείο της αποδέσμευσης: «Αυτή ήταν η λογική. Συμφώνησε κι ο προπονητής πως είναι καλύτερα ο καινούργιος να δει την ομάδα και τους παίκτες και να ξέρει το επίπεδό μας. ΟΙ προπονητές με εμπειρία σε εθνικές ομάδες δεν είναι πάρα πολλοί. Έτσι, αυτοί που φέρνουμε είναι η πρώτη τους φορά που ασχολούνται με εθνική ομάδα. Για αυτό είναι καλύτερα να έρχεται σε αυτό το στάδιο».

Για το θέμα Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Και όχι μόνο. Σε κάθε περίπτωση δεν ανταποκρίνονται τα δημοσιεύματα στην πραγματικότητα. Θα ήταν μια καλή επιλογή αλλά έχει διάφορες προτάσεις που εξετάζει αυτή την εποχή ο κ. Γιονάνοβιτς. Δεν του έχουμε κάνει πρόταση».

Για τη λογική στην επιλογή: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στα κριτήρια επιλογής. Έχουμε κάποιες απόψεις και εγώ και άλλοι συνεργάτες όπως και ο πρόεδρος. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Αλλά πάντα με τους προπονητές υπάρχει το ρίσκο. Μπορείς να φέρεις κάποιον από το πουθενά και να σου βγει εξαιρετική λύση ή κάποιον εγνωσμένης αξίας και να μην βγει».

Για τον Γκούτμαν: «Δε θέλω να μπω σε ονοματολογία. Έχουμε μόλις κάνει μια λίστα με υποψηφίους, δεν το κρύβω, αλλά δώστε μας λίγο χρόνο».

Για Ηλία Χαραλάμπους: «Για μένα ο Ηλίας Χαραλάμπους είναι μεγάλο κεφάλαιο. Κάλεσα τους νεαρότερους να πάρουν παράδειγμα. Ποτέ δεν προκάλεσε μουρμουρητά για το αν αγωνίζεται. Επαγγελματίας και ένας καλός χαρακτήρας που θα λείψει από την Εθνική σαν ποδοσφαιριστής τουλάχιστον».

Για τα νεαρά παιδιά που βγήκαν: «Πρέπει να έχουμε νεαρούς μαζί με κάποιους έμπειρους. Έχουμε πολύ καλό σύνολο και αρκετούς παίκτες σε διάφορες θέσεις. Είναι από τα θέματα που θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χριστοφόρου, γιατί τους πίστεψε και δικαιώθηκε. Ίσως και να θυσίασε την ευκαιρία να πετύχει κάτι περισσότερο στηρίζοντας αυτά τα παιδιά. Πρόσφατα ψάχναμε να βρούμε 18-19 παίκτες. Τώρα έχουμε το ρόστερ των 23 και είμαστε γεμάτοι».

Για το αν είναι στόχος η πρόκριση στο Euro: «Αν αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια να φτιάξουμε Εθνικές ομάδες από τα 15 μέχρι των Ανδρών και δεν είχαμε ενδόμυχο στόχο να δούμε την ομάδα στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης θα λέγαμε ψέματα. Δεν είναι εύκολο, αλλά το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Για το πότε θα έχουμε προπονητή: «Θα έλεγα σύντομα».

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση