ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για τα κατεχόμενα χωριά μας

Σε μία κίνηση που αξίζει πολλά συγχαρητήρια προχώρησε το ΘΟΪ Λακατάμιας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε όπως, αντί για διαφήμιση στο μπροστινό μέρος της φανέλας, να αναγραφούν τα κατεχόμενα χωριά μας.

Πολλά μπράβο στην διοίκηση του ΘΟΪ Λακατάμιας, που σκέφτηκε, αλλά και υλοποίησε αυτή την σκέψη. Γιατί, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα κατεχόμενα χωριά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ξανά μπράβο στην διοίκηση του ΘΟΪ.

Σας παραθέτουμε την ακακοίνωση που εξέδωσε το ΘΟΪ στις 16/09/2016:

«Μετά την Τούρκικη εισβολή του 1974 η Λακατάμια δέχτηκε την εγκατάσταση πολλών προσφύγων, με επακόλουθο την πληθυσμιακή αύξηση της. Από πέντε χιλιάδες κάτοικους το 1973 σήμερα έχει γύρω στις σαράντα χιλιάδες. Στη Λακατάμια εγκαταστάθηκαν και οι κάτοικοι των Μαρωνίτικων χωριών δημιουργώντας τη σημερινή Μαρωνίτικη κοινότητα.

Στο Δήμο Λακατάμιας δραστηριοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες αρκετά σωματεία, κυρίως στα αγροτικά πρωταθλήματα. Το μοναδικό σωματείο με έδρα τη Λακατάμια που δραστηριοποιείται στους κόλπους της ΚΟΠ είναι το δικό μας, η Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας.

Μέσα από το πέρασμα των χρόνων, από την εισβολή του 1974 μέχρι σήμερα, οι πρόσφυγες Λακαταμίτες έχουν αγκαλιάσει το σωματείο σαν δικό τους, τα παιδιά τους δραστηριοποιούνται μέσα από τις ακαδημίες μας και έχουν και ενεργό ανάμιξη στα διοικητικά του σωματείου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου είναι έντονη η παρουσία προσφύγων Λακαταμιτών, όπως και ο πρόεδρος του Σωματείου.

Δείχνοντας την εκτίμησή μας προς όλους τους πρόσφυγες της Λακατάμιας και για να κρατούμε ζωντανά τα κατεχόμενα χωριά μας, ιδιαίτερα στα 250 και πλέον παιδιά που δραστηριοποιούνται στις Ακαδημίες μας, στο μπροστινό μέρος της φανέλας μας, αντί του πατροπαράδοτου ΣΠΕ Λακατάμιας, φέτος θα αναγράφονται 88 πόλεις και χωριά των κατεχομένων εδαφών μας.

Δυστυχώς η επιλογή των ονομάτων, λόγω στενότητας χώρου, ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Για το λόγο αυτό προτιμήθηκε να αναγραφούν τα ονόματα των χωριών που αναφέρονται στο τραγούδι “Εκατό λογιών τόποι” του Ευαγόρα Καραγιώργη».

X
X