ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό με τεσσάρα!

Τεράστια νίκη για την ομάδα της Δόξας, η οποία επικράτησε της ΑΕΖ με το εμφατικό 0-4. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτιδή μπήκε στο γήπεδο πιο δυνατά και δεν επέτρεψε στην ΑΕΖ να την απειλήσει σε καμιά περίπτωση. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ΑΕΖ δεν κατέγραψε καμιά τελική.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Δόξα, η οποία έψαξε το γρήγορο τέρμα. Μάλιστα μόλις στο 5’ ο Γκόμες εκτέλεσε με πάσα ένα φάουλ και ο Φοφανά με ένα κεραυνό έκανε το 0-1. Ιδανικό το ξεκίνημα για την Δόξα. Στο 16’ ο Κορομινάς έφυγε από αριστερά έκανε τη συρτή μπαλιά, έδιωξε ο Σωφρονίου, η μπάλα όμως κατέληξε στον Γκόμες που έκανε το σουτ χωρίς όμως επιτυχία. Στο επόμενο λεπτό ο Παουλίνιο μπήκε στη περιοχή της ΑΕΖ από δεξιά, έκανε το σουτ και ο Σωφρονίου έδιωξε σε κόρνερ. Ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκόμες με τον Ρεδόνδο να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει έξω. Στο 27’ ο δημιουργός του πρώτου τέρματος ήρθε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Γκόμες έγραψε το 0-2 και έδωσε ένα γερό προβάδισμα από νωρίς στην Δόξα. Ο Κορομινάς είχε φύγει από αριστερά, έδωσε στον Γκόμες ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε. Στο 35’ του αγώνα η Δόξα βγήκε και πάλι μπροστά με όμορφο συνδυασμό, έγινε το μαρκάρισμα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κορομινάς ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγα λεπτά αργότερα η Δόξα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 0-3. Ο Μπραούλιο βρέθηκε στην περιοχή, πέρασε τον Σωφρονίο όμως το πλασέ του ήταν άσχημο και έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 44’ ο Φοφανά βρέθηκε στην περιοχή της ΑΕΖ, έκανε τις ντρίπλες και αφού βρήκε χώρο δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να κοντράρει και να περνά σε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Η Δόξα ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατά και ήθελε ένα 3ο τέρμα ώστε να κλειδώσει για τα καλά το παιχνίδι. Μάλιστα στο 52’ ο Μπραούλιο έκανε τη κεφαλιά όμως ο Σωφρονίου ήταν έτοιμος και με διπλή προσπάθεια έδωσε τέλος στη φάση. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φοφανά γύρισε λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΖ, έκανε το σουτ, η μπάλα όμως έφυγε έξω. Στο 59’ βρέθηκε στην περιοχή ο Μπραούλιο, έγινε ένα μπέρδεμα, ο επιθετικός της Δόξας γύρισε, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς. Στο 63’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής κατέβασε την μπάλα στην περιοχή, έπειτα από μπαλιά του Ρεδόνδο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγα έξω. Επόμενη τελική ευκαιρία καταγράφηκε στο 70’ όταν ο Γκουλόν έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σωφρονίου έσωσε εντυπωσιακά. Στο 71’ όμως ήρθε το 0-3 για την Δόξα, όταν ο Μπραούλιο βρέθηκε σε θέση βολής και αυτή τη φορά δεν λάθεψε. Μάλιστα στο 73’ ο Γκόμες βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώματα, δοκάρι και έφυγε σε κόρνερ. Η Δόξα συνέχισε να πιέζει και για 4ο τέρμα. Μάλιστα στο 79’ ο Μπραούλιο πέτυχε το γκολ με κεφαλιά, όμως σωστά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα καθώς ο επιθετικός της Δόξας ήταν σε θέση όφσαιντ. Στο 85’ ο Κάστρο έκανε τις ντρίμπλες, ελευθερώθηκε, δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα έφυγα πάνω από τα δοκάρια του Σωφρονίου. Και ενώ όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει ο Κορομινάς πέτυχε σε χρόνο καθυστερήσεων το 0-4.

Μια νίκη δίκαια καθώς η Δόξα από την αρχή του αγώνα ήταν καλύτερη. Πλέον η ομάδα της Δόξας έφτασε τους 21 βαθμούς και μπαίνει στο δεύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Ενδεκάδες:

ΑΕΖ: Σωφρονίου, Χρίστου, Αντωνίου, Στυλιανού, Σκόπλιακ, Τζιμοτζί, Κατσής, Ντίμα, Σεμέδο, Αντρέου, Πονσίνκοβιτς

Δόξα: Νέγκρι, Ρεδόνδο, Φιγκουέρας, Μπραούλιο, Κορομινάς, Παουλίνιο, Φοφανά, Λεονάρντο, Ενιφούλ, Πουτζουρής, Γκουλόν

ΑΕΖ: Τελευταία Ενημέρωση

X