ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας: Ώρα τίτλου

Πρωταθλητής και κυπελλούχος 2017 διεκδικούν ένα ακόμα τίτλο

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η χρονιά ξεκινά ως είθισται με αγώνα για το σούπερ καπ, που φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, να αναμετρώνται. Από τη διετία 2007-2008 είχαμε να δούμε σε συνεχόμενους αγώνες σούπερ τις ίδιες ομάδες, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση τότε.

Οι δυο τους συνθέτουν ένα ζευγάρι που εδώ και μια τριετία κοντράρεται στα ίσα για τους τίτλους και την τελευταία διετία τους μοιράζουν. Εδώ και πέντε χρόνια άλλωστε, από το 2012-13 και μετά, οι δυο τους έχουν πάρει όλα τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα που έγιναν. Πέντε πρωταθλήματα και δυο κύπελλα ο ΑΠΟΕΛ, τρία κύπελλα ο Απόλλωνας.

Κοντραρίστηκαν για το σούπερ καπ 2013, πρωτάθλημα του 2014, το πρωτάθλημα του 2015, στα ημιτελικά κυπέλλου το 2016, το σούπερ καπ 2015, για το πρωτάθλημα 2017 και στον τελικό κυπέλλου 2017 σε αυτό το διάστημα!

Ως προς τη μοιρασιά, είναι αριθμητικά ίση. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το σούπερ καπ του 2013 και τα τρία πρωταθλήματα, ο Απόλλωνας τα δυο κύπελλα και το ένα σούπερ καπ. Σαφώς σε αξία των τίτλων ο ΑΠΟΕΛ υπερισχύει, με τον Απόλλωνα να φιλοδοξεί να του πάρει τα σκήπτρα φέτος.

Οι «γαλάζιοι» έχουν και να καυχιόνται πως μετρούν και ένα σερί χωρίς ήττα που έφτασε πια στα 10 παιχνίδια απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Έξι αγώνες πρωταθλήματος, τρεις κυπέλλου και το περσινό σούπερ καπ περιλαμβάνονται σε αυτό το σερί.

Σε ό,τι αφορά στην παρουσία τους στο θεσμό, ο ΑΠΟΕΛ υπερέχει σημαντικά. Με 13 τίτλους σε 26 συμμετοχές έναντι 2 σε 13 δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Πλην όμως τα δυο που πήρε τα πήρε με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ ο Απόλλωνας, γεγονός που έχει τη σημασία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X