ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολλανδική επίσκεψη για την Arsenal Κύπρου

24sports team

info@24sports.com.cy

Συνοδευόμενος από τον Ελλαδίτη Γιώργο Τόλια, ο προπονητής Derk Jan van Kleef επισκέφτηκε την προπόνηση των «κανονιέρηδων» στο Στρόβολο και το αθλητικό σχολείο του Grammar School.

Τον Ολλανδό προπονητή κ. Derk Jan van Kleef και τον διευθυντή των Σχολών Ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο κ. Γιώργο Τόλια, φιλοξένησε την περασμένη εβδομάδα η Arsenal Soccer School Cyprus. Οι δύο άνδρες -που αποτελούν σημαντικά πρόσωπα του οικοδομήματος των «κανονιέρηδων» στο χώρο των ακαδημιών- έδωσαν το παρόν τους σε προπονήσεις της κυπριακής ακαδημίας και επισκέφτηκαν το αθλητικό σχολείο του Grammar School Λευκωσίας, με το οποίο συνεργάζεται η Arsenal Κύπρου.

Ο Ολλανδός Derk Jan van Kleef, που είναι συνεργάτης-προπονητής των Σχολών Ποδοσφαίρου της Arsenal στην Ολλανδία, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου το Grammar School Λευκωσίας, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ανέλαβε την προπόνηση της ακαδημίας στο Στρόβολο.

«Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της όλης μας προσπάθειας η καλή ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Έτσι χαίρομαι ιδιαίτερα με αυτά που είδα στο Grammar School. Στην ακαδημία της Arsenal είδα επίσης σπουδαία πράγματα και πολύ ταλέντο. Είναι μια σχολή που ακολουθεί πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές της Arsenal από το Λονδίνο», τόνισε ο κ. Derk Jan van Kleef.

Από την πλευρά του ο διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου της Arsenal Ελλάδας-Κύπρου κ. Γιώργος Τόλιας τόνισε πως «η επίσκεψη μας στην Κύπρο είχε διπλό σκοπό. Στο προπονητικό ο Derk είχε την ευκαιρία να δει τα παιδιά και τις συνθήκες που τους προσφέρουμε ως Arsenal Κύπρου. Στο διοικητικό, μαζί με τον Χαράλαμπο (σ.σ. Σπύρου, υπεύθυνο της ακαδημίας στην Κύπρο) μελετήσαμε κάποια θέματα που αφορούν την οργάνωση μας».

Στις ακαδημίες της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο γίνεται πολύ σημαντική δουλειά, με πάνω από τέσσερις χιλιάδες παιδιά να προπονούνται σε είκοσι σχολές. Στην Κύπρο λειτουργούν δύο σχολές της Arsenal, μία στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο και μία στο Grammar School Λευκωσίας στη Δευτερά (ανεξάρτητα με το αθλητικό σχολείο, με το οποίο η κυπριακή ακαδημία έχει συνεργασία). Στις δύο σχολές προπονούνται σχεδόν 300 παιδιά.

Η Arsenal Soccer School Cyprus ακολουθεί πιστά τις προπονητικές οδηγίες από το Λονδίνο. Μέσα από το σύστημα της Arsenal αρκετοί νεαροί από Ελλάδα και Κύπρο έχουν βρει ποδοσφαιρική στέγη σε μεγάλα κλαμπ, όπως σε Άρσεναλ, Χέρενφεεν, Τσβόλε, Βιγιαρεάλ, ενώ περίπου είκοσι απόφοιτοι της ακαδημίας αγωνίζονται σε ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Στην Κύπρο, δεκάδες είναι τα παιδιά που, φτάνοντας στην εφηβεία, συνέχισαν την ποδοσφαιρική τους εκπαίδευση σε σωματεία α΄ κατηγορίας της ΚΟΠ.

 

Ακαδημίες: Τελευταία Ενημέρωση