ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Πάμπος έτοιμος για όλα!

Ο Κύπριος τεχνικός δεν άφησε τίποτα στην τύχη και αν κρίνουμε από τα λεγόμενά του, έχει μελετήσει κάθε του κίνηση και για το κάθε τι που έκανε είχε και εναλλακτικό πλάνο.

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Ο Πάμπος είναι έτοιμος για όλα. Και ήταν έτοιμος από καιρό. Από τότε που ήταν ακόμα τεχνικός στην Δόξα πίστευε (ήτανε σίγουρος καλύτερα) ότι αργά ή γρήγορα θα του δινόταν η ευκαιρία να αποδείξει τι είναι ικανός να πετύχει σαν προπονητής. Ήταν κάπου στα μισά της θητείας του στην ομάδα της Κατωκοπιάς (το 2008 αν θυμάμαι καλά), όταν είχαμε μια ολιγόλεπτη συνομιλία μετά από ένα αγώνα πρωταθλήματος στο Μακάρειο.

Αφού του εξέφρασα τον θαυμασμό μου για τον τρόπο που ενίσχυε την ομάδα του κάθε καλοκαίρι και το πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας των μετεγγραφών του, μου εξήγησε πως αφιέρωνε πολλές ώρες στο συγκεκριμένο κομμάτι και σχεδόν καθημερινά αξιολογεί ποδοσφαιριστές.

Μου είχε πει χαρακτηριστικά πως έχει έτοιμες λίστες με ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα μπορούσαν αν κάνουν την διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. «Αν πάω του χρόνου στον Ολυμπιακό έχω έτοιμους παίκτες για αυτό το επίπεδο. Το ίδιο ισχύει αν μου δοθεί κάποια στιγμή η ευκαιρία να δουλέψω στην ΑΕΛ ή τον Απόλλωνα, ή ακόμα την Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ», ήταν πάνω κάτω τα λόγια του τότε προπονητή της Δόξας.

Το γεγονός ότι η προπονητική του καριέρα ακολούθησε ακριβώς την διαδρομή που ο ίδιος έχει προβλέψει (Ολυμπιακό, ΑΕΛ και πλέον Ομόνοια!), δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Τα είχε όλα προσχεδιασμένα. Ήταν έτοιμος για κάθε επόμενη πρόκληση και αποφασισμένος να πετύχει. Όπως και έκανε.

Ο Πάμπος είναι κάτι περισσότερο από έτοιμος και για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρα τους. Είναι έτοιμος να οδηγήσει την Ομόνοια στη νέα σεζόν, αλλά και στη νέα εποχή. Αυτό το διαπιστώσαμε - για ακόμα μία φορά - ακούγοντας τις χθεσινές του δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0. Ο Κύπριος τεχνικός δεν άφησε τίποτα στην τύχη και αν κρίνουμε από τα λεγόμενά του, έχει μελετήσει κάθε του κίνηση και για το κάθε τι που έκανε είχε και εναλλακτικό πλάνο.

Παρουσιάστηκε κάτι περισσότερο από ικανοποιημένος από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον μετεγγραφικό σχεδιασμό, από την προετοιμασία, από την διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του, από τους συνεργάτες του, από τη συνεργασία του με τη διοίκηση, την στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπό του και γενικότερα την ομάδα και ανυπομονεί, όπως και οι φίλοι της ομάδας, για την έναρξη της σεζόν. Και στην περίπτωση της Ομόνοιας (αν θυμηθούμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια), η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Αν οι «πράσινοι» καταφέρουν αν συνδυάσουν την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα (προγραμματισμό, προετοιμασία κτλ) με ένα καλό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, τότε θα δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν πράγματα που για δεκαετίες έμοιαζαν αυτονόητα, τα τελευταία χρόνια όμως έμοιαζαν από πολύ μακρινά έως και απίθανα.

Αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Πάμπος Χριστοδούλου και είναι για ακόμα μία φορά έτοιμος να κάνει ότι χρειάζεται από την πλευρά του για να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X