ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τζιωνής: «Το άλμα κορυφής ξεκίνησε»!

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας μίλησε τους 95.0 και την εκπομπή pressing για όλα τα θέματα που αφορούν στην Ομόνοια

24sports team

info@24sports.com.cy

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε το σχεδιασμό της και ο πρόεδρος Αντώνης Τζιωνής εξέφρασε την αισιοδοξία του πως φτιάχτηκε μια ομάδα ικανή να χτυπήσει ψηλές θέσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «Pressing» και τον Ανδρέα Βιολάρη στους 95.0FM αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο της Ομόνοιας και τα πλάνα του σωματείου για το μέλλον.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Η σχέση του με την Ομόνοια και το ποδόσφαιρο: «Χρονολογείται. Έχω πατήσει την έκτη δεκαετία άρα αντιλαμβάνεστε πόσο καιρό κουβαλάω την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Την Ομόνοια την αγάπησα από μικρή ηλικία. Λόγω απόστασης εκ του μακρώθεν αρχικά και μετά μεγαλώνοντας έβρισκα τρόπο να είμαι κοντά. Δεν το μετάνιωσα που ανέλαβα πρόεδρος αν και μου δημιουργεί αρκετά πρόβλημα επειδή ταξιδεύω συνεχώς από τη Λεμεσό. Αλλά θα πως το απολαμβάνω».

Για την εμπλοκή του στα του αγωνιστικού κομματιού: «Δεν είμαι άσχετος, αλλά δηλώνω αρχιτέκτονας και από εκεί βγάζω το ψωμί μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρεμβαίνω στα τεχνικά. Συμμετέχω στη διαδικασία με τον τρόπο και σε όσα μπορώ να βοηθήσω με τη δική μου την κρίση. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στους επαγγελματίες και το δύσκολο είναι να βρεις τους κατάλληλους».

Αν είναι το πιο δύσκολο πρότζεκτ που ανέλαβε: «Είναι το πιο μεγάλο. Δε θα έλεγα το πιο δύσκολο, αλλά το πιο μεγάλο σίγουρα».

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου: «Τον εμπιστευτήκαμε βλέποντας το έργο του. Μιλώντας μαζί του καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό προπονητή που κοουτσάρει την ομάδα του. Ξέρει την αγορά του ποδοσφαίρου, θα μπορούσε να είναι σκάουτερ. Έχει τον τρόπο να εντοπίζει τους παίκτες και να παίρνει από αυτούς το μάξιμουμ. Ενόψει της αλλαγής του περσινού μοντέλου, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να μας μεταφέρει από ένα επίπεδο στο άλλο. Το αποτέλεσμα φαίνεται να μας δικαιώνει, αλλά αυτό θα κριθεί στο γήπεδο. Φαίνεται όμως πως η εικόνα που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο και γενικά σαν ομάδα είναι καλή».

Για το μοντέλο στο αγωνιστικό: «Αυτό το μοντέλο είχαμε σκεφτεί. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στους ανθρώπους και τις ανάγκες της ομάδας. Επιλέξαμε ένα μοντέλο με τον προπονητή σε πρώτο ρόλο, διευθυντή ποδοσφαίρου και ομάδα προγραμματισμού».

Για την επιλογή: «Είχα μελετήσει τον άνθρωπο και τους ενδεχόμενους υποψήφιους. Δεν αρκέστηκα στα βιογραφικά ή στους εκπροσώπους τους. Μίλησα με όλους για να καταλάβω κάποια πράγματα και θεώρησα πως ήταν η καλύτερη επιλογή».

Για τις επιλογές και πόσο δύσκολο ήταν να τους φέρουν: «Καθόλου εύκολο δεν ήταν και είναι γεγονός πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήρθαν οι πρώτοι στόχοι που είχαμε. Πάντα λέω ουδέν κακό αμιγώς καλού. Η μη συμμετοχή μας στην Ευρώπη μας έδωσε το χρόνο να κάνουμε αυτά που κάναμε. Αν και μας δημιούργησε οικονομικό κενό που προσπαθούμε να καλύψουμε. Αν δεν υπήρχε ο χρόνος πιθανόν να σπαταλούσαμε περισσότερα χρήματα και ίσως να μην τους παίρναμε κιόλας αν δεν περιμέναμε».

Για τους στόχους μετά την ολοκλήρωση του ρόστερ: «Εξακολουθώ να πιστεύω πως η ομάδα που φτιάξαμε θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αγώνα. Το άλμα κορυφής ξεκίνησε. Η ομάδα θα διεκδικήσει όλους τους στόχους. Θα διεκδικήσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είμαστε μεγάλη ομάδα. Είμαστε η Ομόνοια. Απέχουμε εδώ και μερικά χρόνια από τον πρωταθλητισμό, αλλά αυτό πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και είμαστε εδώ να κάνουμε τα πάντα και σε αγωνιστικό και σε διοικητικό επίπεδο».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Μπορώ να σας πω πως με αυτό τον κόσμο, στοχεύει το πρωτάθλημα αυτή τη χρονιά. Σε ότι αφορά στη συμμετοχή του κόσμου, ναι αλλάζουμε στόχους και πάμε για πρωτάθλημα». 

Αν η στήριξη βάζει πίεση: «Η ευθύνη να είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομόνοιας είναι από μόνη της τεράστια. Σίγουρα όταν ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους με τον τρόπο που βγήκε, η παρουσία του συγκλονιστική στην πρώτη, στις Πλάτρες, 10χιλιάδες σε φιλικό τον Αύγουστο, η ευθύνη σου γίνεται ακόμα πιο μεγάλη. Για αυτόν τον κόσμο γίνονται οι προσπάθειες. Του αξίζει και κάνουμε ότι μπορούμε για αυτόν».

Για τις σχέσεις με οργανωμένα σύνολα: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας. Έχουμε τακτικές επαφές, σε ένα μόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Η συμμετοχή του κόσμου είναι τέτοια που αποδεικνύει πως υπάρχει ευνοϊκό κλίμα. Υπάρχει Ομόνοια στις τάξεις της Ομόνοιας. Σίγουρα θα κάνουμε λάθη και εμείς, σίγουρα θα κάνουν και οργανωμένοι. Πρέπει και μέσα από τα λάθη μας να βρίσκουμε τρόπο να επικοινωνούμε».

Για τα μέλη: «Ξεπεράσαμε όλες τις προσδοκίες. Κάναμε περίπου 450 αιτήσεις και έχουν διεκπεραιωθεί όλες. Έχουν εγκριθεί σχεδόν όλες. Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για το ύψος του μπάτζετ: «Ο προϋπολογισμός είναι λίγο μεγαλύτερος από όσα υπολογίσαμε. Οι προϋπολογισμοί των 3-4 τελευταίων χρόνων μας οδήγησαν εκεί που μας οδήγησαν. Σίγουρα έγιναν και άλλα λάθη και παραλείψεις, αλλά οι χαμηλοί προϋπολογισμοί ήταν βασική αιτία. Τον κρατήσαμε σε επίπεδο που να μπορούμε να τον διαχειριστούμε αλλά και να δώσει ώθηση στην ομάδα. Μπορεί να είναι και 20% προς τα πάνω αλλά σημασία έχει να είναι διαχειρίσημος και να βοηθήσει την ομάδα».

Για το οικονομικό: «Είχαμε θέμα με τη μη συμμετοχή μας στην Ευρώπη. Χάσαμε εισιτήρια από τα ευρωπαϊκά, αλλά πήραμε τα μέτρα μας. Επειδή υπήρχε ο κίνδυνος το είχαμε προγραμματίσει και για αυτό το ενδεχόμενο ώστε να είμαστε έτοιμοι».

Για τα τηλεοπτικά και όσα ακούγονται: «Έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Primetel, στα πλαίσια της προηγούμενης που είχαμε. Να ζητήσουμε προσφορές και να τη δώσουμε στην Primetel την ψηλότερη για να δούμε αν θα την ισοφαρίσει. Είχε δικαίωμα πρώτης επιλογής. Αυτά που ακούμε τις τελευταίες ώρες, πρέπει πρώτα να τα επιβεβαιώσουμε. Αν αυτό γίνει, σίγουρα θα πρέπει να τοποθετηθούμε. Υπάρχουν και νομικά ζητήματα. Οι οπαδοί της Ομόνοιας σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που το ημικρατικό κανάλι χειρίζεται άλλες ομάδες σε σχέση με το πώς μας χειρίστηκε εμάς. Μπορεί τα πράγματα να πάρουν άλλη τροπή».

Για τρόπο αντίδρασης: «Αν υπογραφούν τέτοια συμβόλαια, πρέπει κάποιοι να τα δικαιολογήσουν. Πρέπει να τεκμηριώσουν. Δε μιλάμε για ιδιωτικό οργανισμό, αλλά ημικρατικό. Στην Ομόνοια προφασιζόταν διάφορα για να μην τηρηθεί η συμφωνία και τώρα να δώσει τέτοια συμβόλαια. Να είστε σίγουροι πως αν ισχύουν όλα αυτά, θα τοποθετηθούμε με τρόπο που θα κάνει θόρυβο. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Εμάς μας ενδιαφέρει η διαφάνεια και θα επιδιώξουμε να την έχουμε».

Για τη λογική στην αξία των συμβολαίων: «Έχω την εντύπωση πως η αξία ενός συμβολαίου δεν εξαρτάται από τη μακροχρόνια σχέση, ούτε από τις διακρίσεις στα πρωταθλήματα, ούτε από την Ευρώπη. Ο πάροχος μετράει την τηλεθέαση που του προσφέρεις και δίνει την ανάλογη ανταπόδοση. Αν σου δώσει ένα μπόνους για πρωταθλήματα ή ευρωπαϊκές συμμετοχές είναι άλλο. Το βασικό συμβόλαιο έχει να κάνει με την ανταπόδοση. Νομίζω ζούμε στην Κύπρο και ο καθένας μπορεί να ξέρει ποιος ανταποδίδει τα περισσότερα στον τομέα τηλεθέαση».

Για τη μικρή μείωση του χρέους: «Αυξήθηκαν οι οφειλές μας προς το κράτος γιατί διαφοροποιήθηκαν οι υποχρεώσεις μας σε σχέση με όσα είχαμε τα βιβλία μας. Για αυτό η μείωση του χρέους είναι μικρότερη από όσο ήταν».

Για τους διακανονισμούς: «Από 60κατι που ήταν έμεινε ένας, μαζί με όσους έφυγαν το Γενάρη ή τώρα. Πηγαίνουν σε ένα βάθος χρόνου έξι ή 12 μήνες και είναι 10-12 άτομα».

Για το συμβόλαιο Ντάρμπισαϊρ: «Να μην ανησυχούν. Είναι μαζί μας για τον επόμενο χρόνο και υπάρχει χρόνος για να συζητήσουμε. Να μην ανησυχούν».

Αν βλέπει τα social media: «Διαβάζω και ενίοτε απαντώ κιόλας. Πολύ αραιά μεν. Όταν κρίνω σκόπιμο να επικοινωνήσω το κάνω. Κυρίως το βράδυ που τελειώνω με τις υποχρεώσεις μου. Δεν μπορείς να αποκοπείς από την κοινωνία που ζεις». 

Για το αν υπάρχει επικοινωνιακή λασπολογία: «Υπάρχουν μέσα που δυστυχώς είτε διακατέχονται από εμπάθειες ή έστω μη φιλική σχέση προς την Ομόνοια και δεν καταφέρνουν να την κρύψουν. Διάφορα δημοσιεύματα στρέφονται εναντίον μας. Θα μείνουμε να παρακολουθούμε. Με όσους δεν μπροούμε να μείνουμε στα πλαίσια του σεβασμού και όποιος δεν μπορεί να αφήσει στην άκρη οπαδικές προτιμήσεις και συμπάθειες θα του κρατήσουμε κλειστές τις πόρτες. Δεν θέλω ευνοϊκή μεταχείριση από κανένα. Όμως ως ο μεγαλύτερος σύλλογος της Κύπρου, αν και λαβωμένος, απαιτώ σεβασμό».

Για τα διαρκείας: «5200 και πάμε. Έχω υποσχεθεί, σαν συμβούλιο, πολλά πράγματα. Τα περισσότερα τα έχουμε κάνει. Ο κόσμος υποσχέθηκε 7000 και απέχει πολύ. Ο κόσμος θα μας δώσει τη δύναμη να διατηρήσουμε αυτό που κτίσαμε. Θέλω οι ποδοσφαιριστές αν είναι δυνατό στις 31 του μήνα να παίρνουν το μισθό τους. Να λειτουργούμε επαγγελματικά και σε αυτό θα βοηθήσει ο κόσμος. Δε ζητώ κάτι παραπάνω από το αυτονόητο. Να κρατά στο χέρι το διαρκείας και να έρχεται να στηρίζει την ομάδα».

Για τους δύσπιστούς: «Το σέβομαι και το κατανοώ πως περιμένουν να δουν και επίσημο δείγμα. Δε θα παραλείψω να τους καλώ να σταθούν αρωγοί. Αν είμαστε αξιόχρεοι και αξιόπιστοι, τότε ενδεχομένως θα προσελκύσουμε το Χειμώνα καλύτερους παίκτες αν πείσουμε πως πληρώνουμε στην ώρα μας. Δε θα πείσει μόνος ο Αντώνης Τζιωνής ή το Δ.Σ. Θα πείσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί θα γυρίσουμε τον τροχό».

Για τις τιμωρίες της Ομόνοιας: «Το κουβεντιάζουμε με τους δικούς μας οργανωμένους. Μας πληγώνει πολλαπλώς. Σε έσοδα, σε υποστήριξη, στη δυναμική. Ομόνοια χωρίς το φανατικό της κοινό δεν είναι Ομόνοια. Πρέπει να κάνουμε όλοι όσα πρέπει για να αποφεύγονται τιμωρίες. Να είναι ανύπαρκτες οι τιμωρίες».

Για τις κινήσεις περί της διαιτησίας: «Όλα όσα πρέπει και μπορούν να γίνουν γίνονται. Θα κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα για να διαφυλάξουμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Ομόνοιας. Στα πλαίσια της νομιμότητας, της τάξης και του σεβασμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ειδική αναφορά σε Χάμπο

Ειδική αναφορά σε Χάμπο

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν στον πάγκο όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και πλέον μετρά 100 συμεμτοχές
 |  HOT SPOT
41 μέρες

41 μέρες

Σε λίγους μήνες δεν θα τον θυμάται κανείς
 |  HOT SPOT