ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Να μάθει να «σκοτώνει»

Η ομάδα της Λευκωσίας πρέπει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που βρίσκει.

Καθοριστικό στοιχείο για τη συνέχεια και την καλή πορεία που στοχεύει να κάνει η Ομόνοια, είναι η ικανότητά που θα δείξει στο τελείωμα των φάσεων που δημιουργεί και η μη επανάπαυση σε «στενά» σκορ.

Παρόμοιο σκηνικό είχαμε την προηγούμενη Κυριακή στο ΓΣΠ στο παιχνίδι των πρασίνων απέναντι στην ΕΝΠ σε σχέση με αυτό της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, όπου η ομάδα της Λευκωσίας είχε αντίπαλο την Αλκή Ορόκλινη. Τότε, και πάλι ως γηπεδούχος το «τριφύλλι», άνοιξε ξανά το σκορ πριν την λήξη του ημιχρόνου το οποίο δεν κατάφερε να αυξήσει, παρά τις πολλές ευκαιρίες που βρήκε.

Ατυχία που φέρνει άγχος

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ομόνοιας, Χουάν Κάρλος Ολίβα, ανέφερε ότι το δεύτερο γκολ για την ομάδα του δεν ήρθε λόγω ατυχίας, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι όσο δεν αμβλύνουν τη διαφορά του σκορ κατά τη διάρκεια των αγώνων, τόσο το άγχος που έχουν οι ποδοσφαιριστές του μεγαλώνει.

Κατ’ αρχάς, να αναφέρουμε ότι η ομάδα των πρασίνων, όντως, δημιούργησε περισσότερες καλές ευκαιρίες σε σχέση με τον πρώτο της επίσημο αγώνα, χωρίς ωστόσο να θεωρούμε ότι η ομάδα έχει φτάσει στο επίπεδο που τη θέλει ο κόσμος της. Είναι ενθαρρυντικό και ελπίζουμε με την πάροδο του χρόνου ότι η ομάδα θα βρει ρυθμό και οι ποδοσφαιριστές θα αφομοιώσουν τις τακτικές οδηγίες του προπονητή τους ακόμη καλύτερα. Παράλληλα, αυτό που χρήζει άμεσης βελτίωσης είναι η αποτελεσματικότητα στην αντίπαλη περιοχή καθώς αυτό θα βοηθήσει στο να παίξουν οι ποδοσφαιριστές πιο ελεύθερα και να δείξουν περισσότερα πράγματα στο χορτάρι. Τώρα αν οι χαμένες ευκαιρίες είναι ζήτημα ατυχίας ή άλλων παραγόντων είναι ζήτημα που θα φανεί και θα εξετασθεί στην πορεία.

Ζίβετς και κάθετο παιχνίδι

Η παρουσία του Ζίβετς στο αρχικό σχήμα βοήθησε την ομάδα της Λευκωσίας στο να ψάξουν περίσσοτερο την κάθετη πάσα κι έτσι να πατήσουν περισσότερο περιοχή, καθώς ο Σλοβένος κινείτο περισσότερο σε χώρους κοντά στον Ντάρπισαϊρ σε σχέση με τον Χριστοφή που έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Είναι στα πόδια των παιχτών της Ομόνοιας να ξεπεράσουν την πίεση και τις δυσκολίες της φετινής, νέας αρχής και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι σε μια συνέχεια η οποία αρχίζει να δυσκολεύει απότομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X