ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Απαιτούν μέσω... προσφυγών

Μέλη της Ομόνοιας προειδοποιούν με μαζικές προσφυγές αν δεν ακολουθηθούν οι πρέπουσες και νόμιμες διαδικασίες

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Τα μέλη της Ομόνοιας θα έχουν τον πρώτο, αλλά και τον τελευταίο λόγο για το καυτό θέμα της εταιρίας. Όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Δ.Σ., η Ομόνοια οδηγείται σε... διπλή Συνέλευση στις 29 Μαΐου.

Θα προηγηθεί η Καταστατική Συνέλευση, η οποία ψηφίσει υπέρ ή κατά της εκχώρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος σε Εταιρία. Στην περίπτωση που η ψήφος είναι θετική τότε η διοίκηση θα παρουσιάσει ενώπιόν των μελών τις προτάσεις Παπασταύρου και Πογιατζή (ή και κάποια άλλη αν προκύψει στην πορεία) και θα κληθούν να ψηφίσουν αυτή που θεωρούν πιο συμφέρουσα προς υιοθέτηση.

Η πιο πάνω εξέλιξη χαιρετίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της Ομόνοιας, παρά το γεγονός ότι μια μερίδα θεωρεί πως δεν ήταν ακριβώς κίνηση καλής θέληση ή ενότητας, αλλά μια αναγκαία κίνηση την οποία επέβαλαν οι νομικές γνωματεύσεις.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση Λώρη Κυριάκου δέχτηκε πολύ μεγάλες πιέσεις το τελευταίο διάστημα. Πιέσεις που έφτασαν τα όρια των απειλών! Όπως πληροφορούμαστε, δεκάδες μέλη διαφώνησαν με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν (ή και που πιθανόν θα ακολουθηθούν) σε σχέση με την εκχώρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε Εταιρία, και απειλούν με μαζικές προσφυγές σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η σωστή οδός και οι πρέπουσες διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται από το Νόμο.

Πέραν του αιτήματος για σύγκλιση Καταστατικής Συνέλευσης, η οποία θα κληθεί να ανάψει το πράσινο φως για τη σύσταση Εταιρίας, και ακολούθως Γενικής Συνέλευσης για να ψηφιστεί η πιο συμφέρουσα πρόταση, απαιτούν όπως η αξιολόγηση των προτάσεων και ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης των ενδιαφερόμενων επενδυτών να πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς και όχι από το νυν διοικητικό συμβούλιο.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» θεωρούν πως δεν θα ήταν ηθικά σωστό να αξιολογηθούν οι δύο προτάσεις από τα ίδια άτομα τα οποία έχουν εκφράσει ξεκάθαρα και δημόσια την προτίμησή και τη στήριξή τους στην πρόταση Παπασταύρου.

Επιπρόσθετα, απαιτούν όπως ακολουθηθούν οι ορθές διαδικασίες για τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των ενδιαφερομένων και την κατάθεση αποδεικτικών στοιχείων («proof of funds») που θα επιβεβαιώνουν ότι κατέχουν τα χρήματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κατέχουν, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Την ίδια ώρα, εγείρονται ενστάσεις αναφορικά με το ποσοστό ψήφων που απαιτείται να περάσει η καταστατική τροποποίηση που θα επιτρέπει στην Ομόνοια να προχωρήσει με τη σύσταση εταιρίας. Ο περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμος αναφέρει πως για τη λήψη απόφασης για την καταστατική τροποποίηση απαιτείται η θετική ψήφος του 75% (των τριών τετάρτων) του συνόλου των μελών του σωματείου.

Το καταστατικό της Ομόνοιας δεν περιλαμβάνει σχετική, ειδική και ξεκάθαρη πρόνοια, παρά μόνο το πιο εξής άρθρο (54): «Οι συνελεύσεις αποφασίζουν πάντοτε με απλή πλειοψηφία των παρόντων με ανοικτή ή μυστική ψηφοφορία με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης».

Σύμφωνα με τους νομικούς, σε αυτή την περίπτωση υπερισχύουν οι Νομοί του Κράτους και τα σωματεία είναι υπόχρεα να προσαρμοστούν σε αυτούς.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα και το διοικητικό συμβουλίου καλείται να αξιολογήσει πολλές παραμέτρους και να πάρει σημαντικές αποφάσεις ενόψει της Καταστατικής και γενικής Συνέλευσης της 29ης Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X