ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ακυβέρνητο καράβι

Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Παραμονές του τελευταίου ντέρμπι «αιωνίων», με τη διαφορά από την 3η θέση να βρίσκεται στους 12 βαθμούς, γράφαμε πως οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να βρουν κίνητρα και (ενόψει και της β΄ φάσης του πρωταθλήματος) να αγωνιστούν, καταρχήν για την αξιοπρέπεια και ακολούθως για τον κόσμο και την ιστορία της Ομόνοιας.

Πιο συγκεκριμένα, γράφαμε πως «ανεξάρτητα βαθμολογίας και στόχων, ο Ιβάιλο Πέτεφ και οι παίκτες οφείλουν να βλέπουν κάθε επόμενο παιχνίδι σαν τελικό. Σαν μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν περισσότερα. Και σιγά - σιγά να αρχίσουν να βάζουν τέλος στα καθόλου τιμητικά σερί που τρέχουν τα τελευταία χρόνια. Και ποιος ξέρεις, αν συμβεί αυτό, τότε στην πορεία μπορεί να βρεθούν να διεκδικούν με αξιώσεις ακόμα και αυτό το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάτι που για την ώρα μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός».

Η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι «πράσινοι» προσπάθησαν, είχαν μια αξιοπρεπή παρουσία, στο τέλος όμως μίλησε η χαοτική διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Κάτι που υπογράμμισε και ο Ιβάιλο Πέτεφ μετά το τέλος του αγώνα.
Ωστόσο, στα δυο ντέρμπι που ακολούθησαν (με ΑΕΛ και ΑΕΚ), οι «πράσινοι» δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Έχασαν με τα χέρια κάτω, συμπλήρωσαν πέντε σερί ήττες στο πρωτάθλημα και όλα δείχνουν ότι το τέλος μίας ακόμη σεζόν θα βρει το «τριφύλλι» να καταγράφει νέα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία της.

Πέραν από την καθόλου τιμητική πορεία της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών, ακόμα πιο ντροπιαστική είναι τα όσα συμβαίνουν στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ιβάιλο Πέτεφ έχει χάσει τον έλεγχο. Και ακόμα πιο ξεκάθαρο πως η διοίκηση είναι εντελώς απούσα, με αποτέλεσμα τα κρούσματα απειθαρχίας από το «Ηλίας Πούλλος» να συνεχίζονται και να αυξάνονται όσο προχωράμε προς το τέλος της σεζόν.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και έχει χαθεί κάθε μέτρο και λογική. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε; Από το ξύλο που έπαιξαν ποδοσφαιριστές στο Γέρι; Τις αντιπαραθέσεις ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια αγώνα; Τους παραπτωματίες και τιμωρημένους Πορτογάλους και το παίζω – ξεπαίζω της διοίκησης; Την αντιπαράθεση των Ντέρμπισιάιαρ- Καντέ, που έφερε την τιμωρία του δεύτερου; Τις τοποθετήσεις ποδοσφαιριστών και τα δημόσια κατηγορώ κατά Πέτεφ; Ή τις δηλώσεις και συμπεριφορές του ίδιου του Βούλγαρου τεχνικού;

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και σχεδόν καθημερινά διαπιστώνουμε πως υπάρχουν και χειρότερα. Ανακαλύπτουμε πως ο πάτος του βαρελιού είναι ακόμη μακριά και για αυτό δεν μπορεί να ευθύνεται μόνο ο άρχων του «Ηλίας Πούλλος» (Πέτεφ), αλλά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η διοίκηση. Η ανυπαρξία της επί συγκεκριμένων θεμάτων, μας αναγκάζει να μιλάμε για ένα ακυβέρνητο καράβι το οποίο οδεύει με μαθηματικά ακρίβεια στα βράχια. Και η κατάσταση φαίνεται δύσκολα θα αλλάξει πριν από την Εκλογική Συνέλευση Απριλίου από την οποία θα προκύψει η νέα διοίκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Ανδρέας Βιολάρης

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X