ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Ο λόγος του «μία μέσα μία έξω»

Ο Δημήτρης Χριστοφή έχει βεβαρημένο μυϊκό σύστημα

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ούτε την Κυριακή, θα είναι όπως όλα δείχνουν στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου, ο Δημήτρης Χριστοφή. Είναι η πολλοστή φορά από τότε που ήλθε από την Ελβετία ο διεθνής ποδοσφαιριστής που μένει εκτός ομάδας λόγω τραυματισμού, με αποτέλεσμα το γεγονός να χαρακτηρίζεται ως… καθιερωμένο. Από τη χρονιά 2015-16 που επέστρεψε έχει αγωνιστεί 10 ματς την πρώτη χρονιά 28 τη δεύτερη και 31 την τρίτη.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση αυτή δεν αρέσει στον Ομονοιάτη οπαδό γιατί διαπιστώνει το προφανές. Ότι η προσφορά του ποδοσφαιριστή είναι αντίστροφα ανάλογη με την αξία του. Και είναι φυσικό να μουρμουρίζει. Του καταλογίζεται το γεγονός ότι τραυματίζεται εύκολα (λένε για παράδειγμα ότι είναι … «γυάλινος»), όπως επίσης (του καταλογίζεται) και ραθυμία στις κινήσεις του στο γήπεδο.

Για να μπουν τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση, αναφέρουμε τα εξής: Όταν επρόκειτο να επιστρέψει στην Ομόνοια ο Δημήτρης Χριστοφή υπήρχε διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη του τότε ΔΣ για το αν θα ερχόταν ή όχι. Αυτοί που ήταν αρνητικοί είχαν τη συγκεκριμένη στάση για δυο λόγους.

Πρώτον και κυριότερο γιατί επέμεναν να καταβάλει η Σιόν τα λεφτά που χρωστούσε στην Ομόνοια από τη μετεγγραφή που έγινε το 2013, (πράγμα που αρχικά οι Ελβετοί δεν ήθελαν, αλλά τελικά το έκαναν λόγω της επιμονής της Ομόνοιας ), και δεύτερο γιατί γνώριζαν από τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν ότι ο ποδοσφαιριστής είχε πρόβλημα τραυματισμού σε βαθμό τέτοιο, που δεν μπορούσε να μη ληφθεί υπόψη. Βέβαια εκείνες τις μέρες ήταν τόσο αφόρητη η πίεση του κόσμου για επάνοδο (ανοίχθηκε και λογαριασμός στην τράπεζα για να συγκεντρωθούν χρήματα ) που η θέση  για μη επάνοδο του, ισοδυναμούσε με ….εθνική προδοσία.

Το πρόβλημα λοιπόν που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, είναι το εξής: Ο ποδοσφαιριστής όταν ήταν στην Ελβετία είχε υποστεί αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς (θλάσεις).  Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ερχόμενος στην Κύπρο, να έλθει με βεβαρημένο μυϊκό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευπαθής σε τραυματισμούς αυτού του είδους. Εννοείται ότι ο παίκτης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει ποδόσφαιρο - αυτό δεν συζητείται καν - αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστεί από άλλους ποδοσφαιριστές.

Εννοείται επίσης ότι και πρόβλημα να έχει, προσπαθεί πάντα να σφίξει τα δόντια για να είναι παρών. Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει από τότε που ήλθε και θα είναι καλό οι οπαδοί της Ομόνοιας να το γνωρίζουν.

Πέντε είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν προλαβαίνουν το παιχνίδι με την ομάδα της Κατωκοπιάς. Πέραν του Χριστοφή, είναι οι Εντρένα, Ζίβετς, Γκρίνιτς και Νταρμπισάϊαρ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλαγή μοντέλου

Αλλαγή μοντέλου

Αυτό που μένει να δούμε είναι τον ρόλο του επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ
 |  HOT SPOT
Απέτυχε

Απέτυχε

Εδώ και καιρό το διαζύγιο ήταν θέμα χρόνου
 |  HOT SPOT