ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Χριστοδούλου: «Τα πάντα για το μεγαλείο της Ομόνοιας»

Όλα όσα είπε ο Πάμπος Χριστοδούλου στην εκπομπή Επέλαση

Η Ομόνοια ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και το βασικό της σχεδιασμό, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να μοντάρει πλέον την ομάδα του μέσω φιλικών αγώνων.

Ο προπονητής του «Τριφυλλιού» μιλά στους «95.0» και την εκπομπή «Επέλαση» για όλα όσα αφορούν στη νέα Ομόνοια.

Ζωντανά όσα λέει:

Για το ρόστερ: «Όπως έχετε δει έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θα περιμένουμε ακόμα λίγες μέρες και σίγουρα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση που δε θα είναι ευχάριστη αλλά κάποιος πρέπει να φύγει».

Για τους στόχους: «Νομίζω πως οι στόχοι έχουν τεθεί από την αρχή που ανέλαβα. Είμαι ξεκάθαρος. Η φετινή Ομόνοια, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για να γίνουν πολλές αλλαγές, θα δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο για το μεγαλείο της Ομόνοιας. Στόχος μας να χτυπάμε παιχνίδι με παιχνίδι και με όλα τα νέα αποκτήματα και με τη δουλειά μας να δούμε τι μπορεί να πετύχει η ομάδα».

Για τη δίψα του κόσμου: «Ο κόσμος έχει δείξει πως ήταν πάντα δίπλα στην  ομάδα. Είτε πήγαινε καλά είτε όχι. Μας χαροποιεί αυτό που έγινε με 9-10χιλ. μέσα στον Αύγουστο σε φιλικό. Για μας είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος πως τον θέλουμε δίπλα μας και στα καλά και στα κακά. Όλοι μας ανεξαιρέτως θα κάνουμε το καλύτερο για να τον κάνουμε ευτυχισμένο. Τον θέλουμε δίπλα μας, είναι ο 12ος μας παίκτης. Υπόσχομαι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο».

Για τις αναβολές αγώνων: «Μας έχουν τύχει δυο εβδομάδες εμάς. Δικαιούται και ο Απόλλωνας να το ακυρώσει το παιχνίδι πέντε μέρες πριν. Θέλω να περάσει πως είναι σεβαστό και από την ομοσπονδία για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι πως ΟΚ να έχει την εξουσιοδότηση να αποφασίσει αλλά να το κάνει 10 μέρες πριν για να μπορούμε και εμείς να σχεδιάσουμε. Πάει μακριά μετά. Έχω στο μυαλό μου το τι θα κάνουμε. Ίσως σχεδιάσουμε κάποια φιλικά στο εξωτερικό. Να πάμε για 4-5 μέρες για δυο φιλικά ανάλογα και το τι θα βρούμε. Ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε».

Για αν μπορεί να γίνει επιπλέον κίνηση: «Ο βασικός σχεδιασμός ναι έχει τελειώσει. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι αν βρεθεί κάποιος παίκτης για κατάλογο Β’ τότε θα προχωρήσουμε. Αλλά μόνο αν είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει και να αποτελεί και επένδυση που μπορεί να επιφέρει στο μέλλον κέρδος στην ομάδα».

Για τη νοοτροπία νικητή: «Σε ευχαριστώ αλλά τα περισσότερα τα έχω πάρει από σένα. Όταν ήσουν συμπαίκτης μας και προπονητής. Ήταν από τα στοιχεία που μας εμπέδωσες. Πάντα παίρνεις κάτι από όλους και στη συνέχεια χτίζεις και το δικό σου. Σίγουρα δε μου αρέσει να χάνω. Έτσι έχω μάθει να δουλεύω. Μου αρέσει να υπάρχουν παίκτες επαγγελματίας, που να τα δίνουν όλα. Να χτιστεί μια οικογένεια μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι, ειδικά στις χώρες τις δικές μας. Νομίζω είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αυτό φαίνεται και από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Δεν είναι και το πιο εύκολο να είναι 10-12 μέρες μακριά από τις οικογένειες τους. Ειδικά όσοι είναι νέοι και το έκαναν πρώτη φορά. Πάμε καλά και σε αυτό τον τομέα. Εγώ θέλησα να φτιάξω μια Ομόνοια που να έχει παρόν αλλά και μέλλον. Αυτό είχα στόχο όταν υπέγραφα. Όποιος έρχεται στην Ομόνοια να έχει μια βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε. Πρώτα η ομάδα και μετά παίκτες και προπονητές».

Για το αν ήθελε να βγει Ευρώπη: «Όλοι θέλαμε να βγει στην Ευρώπη. Είχαμε στο μυαλό μας και το σχέδιο Α΄ και το Β’. Θα είχαμε κάποια παραπάνω λεφτά, αλλά μπορεί να μας στοίχιζε σε κάποιες επιλογές παικτών. Όπως είδατε σε κάποιες περιπτώσεις περιμέναμε για να φέρουμε τους παίκτες στις τιμές που τους θέλαμε. Είτε με Ευρώπη είτε χωρίς κάναμε ταξίδια για να χτίσουμε την ομάδα μας ώστε να είναι έτοιμη».

Για τον προϋπολογισμό: «Είναι δουλειά της διοίκησης. Είμαστε μέσα στα πλάνα που είχαμε θέσει. Είναι πολύ σημαντικό ο παίκτης να νιώθει καλά και να πληρώνεται. Για αυτό δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω και μετά να έχεις άλλα προβλήματα».

Για τα στημένα και τους Κύπριους: «Δε θέλω να αναφερθώ στο τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Όταν υπάρχει μια κακή ψυχολογία, τότε όλα πάνε στραβά. Είτε οι στατικές φάσεις είτε γενικά τα πάντα. Πέρσι έλεγαν πως η Ομόνοια είχε πολύ κακή άμυνα. Για μένα και τους προπονητές η άμυνα ξεκινά από τον επιθετικό. Και τα γκολ μπαίνουν από πίσω, από κάπου ξεκινούν. Για μένα θα ξεκινά πάντα ο καλύτερος, είτε λέγεται Χριστοφή είτε κάποιος άλλος. Μακάρι να υπάρχουν Κύπριοι που να είναι καλύτεροι από τους άλλους ή πιο φορμαρισμένοι και να παίζουν».

Για παίκτες που ήρθαν δεν έπαιζαν πολύ πέρσι: «Κάναμε αρκετή υπομονή για να πάρουμε κάποια παιδιά. Κάποιοι ήρθαν χωρίς συμμετοχές πέρσι, με μισή προετοιμασία. Για αυτό κάναμε δυο προετοιμασίες και θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο. Δουλειά μου όχι να κάνω παίκτες ποιότητας αλλά μια καλή ομάδα. Μέσα από την ομάδα θα ξεχωρίσουν και κάποιοι παίκτες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά πάνω απ΄όλα να φτιάξεις ομάδα. Αν δεν έχεις ομάδα, δεν έχεις τίποτα».

Για κάποια «στοιχήματα» που μπήκαν:  «Αν αυτοί οι παίκτες είχαν γεμάτη σεζόν, δε θα ερχόντουσαν ή δε θα τα βρίσκαμε στο οικονομικό μαζί τους. Φτιάξαμε μια ομάδα όπου προσπαθούμε να φέρουμε κάποια παιδιά σε επίπεδο ζηλευτό φυσικής κατάστασης και συνεχώς θα γίνονται καλύτεροι. Τους δώσαμε να καταλάβουν που ήρθαν. Δε γίνεται να έρχονται 10-11 χιλ. σε ένα φιλικό και να μην το εκλάβει ως έκπληξη κάποιος νέος παίκτης. Έχουν έρθει παίκτες που τους θεωρούσαν πως είχαν τελειώσει εκεί που ήταν. Όμως τους είδατε και σεις, είναι ανανεωμένοι. Είδατε και τα φιλικά στην Πολωνία, τα παιδιά δίνουν τα πάντα. Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλαμε».

Για τους Κύπριους και αν ήρθαν παίκτες που ήταν πρώτες επιλογές: «Μην περιμένετε απάντηση στο δεύτερο ερώτημα. Είχα πει πως θα προσπαθήσω να χτίσω μια ομάδα με 22-23 παιδιά. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει και όχι ποιος θα παίζει. Χτίσαμε μια πλειάδα παικτών που σε κάθε θέση να υπάρχουν δυο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Για τους Κύπριους, για να είναι εδώ και να προπονούνται στην Ομόνοια και να παίρνουν χρόνο σε φιλικά κάτι αξίζουν. Είναι παιδιά που στο μέλλον μπορεί να ξεπεταχτούν, είτε να παίζουν από φέτος».

Για το αν θα αλλάξει την αμυντική του φιλοσοφία: «Τα τελευταία χρόνια δε ξέρω από πού το βρήκαν κάποιοι ειδήμονες του ποδοσφαίρου δημοσιογράφοι, λένε πως οι ομάδες του Πάμπου αμύνονται περισσότερο. Αν κάτσουν να ασχοληθούν, θα δουν πως όλες οι ομάδες του Πάμπου Χριστοδούλου, θα δείτε πως όλες οι ομάδες έβγαζαν πρώτους σκόρερ και είχαν από τις καλύτερες αμυντικές λειτουργίες αλλά και πρώτη ή δεύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Είδατε και την ομάδα στο φιλικό. Μια ομάδα που φτιάχνει ευκαιρίες και είναι πολύ σημαντικό. Ανάλογα με τον αντίπαλο προσαρμόζεις και την τακτική σου. Υπάρχουν αντίπαλοι που έχουν ομάδες δεμένες μεταξύ τους και τρέχουμε να δέσουμε την ομάδα όσο το δυνατό το συντομότερο».

Για φιλικό με την Ανόρθωση: «Δεν είναι κάτι που δεν σκεφτήκαμε. Αλλά επειδή υπάρχει η σκέψη για ένα ταξίδι στο εξωτερικό για 1-2 φιλικά και διπλές προπονήσεις, κάνουμε διάφορες σκέψεις. Όμως γιατί όχι, ίσως γίνει και φιλικό με την Ανόρθωση».

Για το αν ο Αντόνια Τζαρσίνιο είναι ο νέος Σαββίδης: «Με όλο το σεβασμό δεν μπορώ να πω πως βρήκε το νέο Σαββίδη, αλλά μπορούμε να πούμε πως βρήκε ένα καλό παίκτη. Μακάρι να βρούμε ένα Γιώργο Σαββίδη αλλά δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια».

Καταληκτικό σχόλιο: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη αυτούς τους δυο μήνες. Αύριο έχουμε το φιλικό με τον Άρη και Τετάρτη στη Λακατάμια την παρουσίαση του ρόστερ. Επί τη ευκαιρία τους καλώ να έρθουν αν και ξέρω πως θα το κάνουν. Δεν είμαστε μάγοι. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα. Τους καλώ να στηρίξουν μέχρι τέλους και ειδικά στα δύσκολα. Είναι ένα μακρύ πρωτάθλημα και όπως έχει δείξει ο κόσμος της Ομόνοιας που ήταν πάντα κοντά στα δύσκολα, να στηρίξουν τους νέους παίκτες που είναι με παρόν και μέλλον. Ευχόμαστε να έρθει η ομοιογένεια όσο πιο γρήγορα γίνεται και να έχουμε διάρκεια. Γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό, να αποδίδεις καλά σε κάθε παιχνίδι. Το πρωτάθλημα τελειώνει τέλη Μαίου και εκεί θα κάνουμε ταμείο».

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X