ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ομόνοια για τηλεοπτικά: «Η αντίδρασή μας θα είναι ιδιαίτερα δυναμική»

Επίθεση της Ομόνοιας στην Cyta

Ανακοίνωση από την Ομόνοια για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα οποία βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας στο ποδόσφαιρό μας.

Η Ομόνοια ουσιαστικά, κάνει επίθεση στην Cyta, λέγοντας πως η αντίδραση της θα είναι ιδιαίτερα δυναμική, εάν παρατηρηθεί διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Αναλυτικά:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ διευκρινίζει ότι η χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου, Αντώνη Τζιωνή, δεν απευθυνόταν προς τον ΑΠΟΕΛ, αλλά προς τον δημόσιο Οργανισμό που εμπλέκεται στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η ανάγκη, ωστόσο, του επίσημου ΑΠΟΕΛ να παριστάνει τον συνήγορο του εν λόγω Οργανισμού, εκτός από τα περαιτέρω ερωτηματικά που προκαλεί, θυμίζει και την παροιμία «όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται».

Παρόλο που από ολόκληρη την επιχειρηματολογία του ΑΠΟΕΛ, πιο πειστικό θα ήταν το «διότι οι περισσότεροι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας του ΑΠΟΕΛ βλέπουν την ομάδα από την τηλεόραση», υπογραμμίζουμε ότι το ζήτημα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι πολύ σοβαρό και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε οποιαδήποτε νηπιακού επιπέδου αντιπαράθεση.

Θυμίζουμε ότι:

• Η CYTA μετά από συζητήσεις με το Σωματείο μας, αναφορικά με τα εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα για τις περιόδους 2019-2014 και τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δικαιώματα για τις περιόδους 2017-2024, στις 17/01/2017 μας είχε αποστείλει υπογεγραμμένη γραπτή συμφωνία στην οποία αναφέρονταν ρητά: το αντάλλαγμα για την παραχώρηση των εν λόγω δικαιωμάτων, οι βασικοί όροι της συμφωνίας, το χρονοδιάγραμμα καταβολής της πρώτης πληρωμής, καθώς επίσης και ότι όλοι οι όροι της συμφωνίας είναι δεσμευτικοί και έχουν πλήρη ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής τους. Υπάρχει έγγραφη δέσμευση από την CYTA, ότι εντός 15 εργάσιμων ημερών, θα υπογραφόταν η κύρια συμφωνία και θα καταβαλλόταν η πρώτη πληρωμή. Η Ομόνοια υπέγραψε και απέστειλε στην CYTA την συμφωνία εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

• Δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που ήταν καταβλητέα η πρώτη πληρωμή, η CYTA προέβαλε για πρώτη φορά απαιτήσεις σχετικά με την παροχή εγγυήσεων από το Σωματείο, ότι δηλαδή θα ήμασταν σε θέση να τους παραχωρήσουμε τα δικαιώματα, καθώς επίσης να παρουσιάσουμε έγγραφη αποδέσμευση από τον υφιστάμενο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα συνεργάτη μας. Αυτές οι απαιτήσεις τέθηκαν για πρώτη φορά από τη CYTA μετά την υπογραφή της συμφωνίας και δύο ημέρες πριν την καταβολή της πρώτης πληρωμής.

• Η ΟΜΟΝΟΙΑ τερμάτισε τη συμφωνία με αποκλειστική υπαιτιότητα της CYTA για το λόγο ότι δεν έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Επιφυλάσσει, ωστόσο, πλήρως τα δικαιώματά της για να διεκδικήσει αποζημιώσεις και οιανδήποτε άλλη θεραπεία ή μέτρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Συλλόγου.

Σε περίπτωση που οι φήμες για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας CYTA - ΑΠΟΕΛ ευσταθούν, η CYTA θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις. Πώς είναι δυνατόν, ενώ μέχρι πολύ πρόσφατα προφασιζόταν χίλιες-δυο δικαιολογίες (μέχρι και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού!) για να μην υπογράψει με την ΟΜΟΝΟΙΑ, σήμερα να προχωρεί με άλλο σύλλογο με τα διπλάσια ποσά;

Ελπίζουμε οι ευαισθησίες και ανησυχίες που προέβαλλαν μέχρι πρότινος τα μέλη του ΔΣ της CYTA στις μεταξύ μας συναντήσεις, περί διαχείρισης χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη, να μην αποδειχτούν α λα καρτ και με ημερομηνία λήξης.

Η αντίδρασή μας θα είναι ιδιαίτερα δυναμική, δεδομένου ότι σκιαγραφείται και προδιαγράφεται περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

Τέλος, εάν συμφωνεί και η CYTA με τον επίσημο ΑΠΟΕΛ, ότι το brand του εν λόγω συλλόγου είναι τόσο ισχυρό, εικάζουμε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς τους συνδρομητές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

Ομόνοια: Κουβέντα για Μπέζους

Ομόνοια: Κουβέντα για Μπέζους

Ο Ουκρανός κάνει την διαφορά για τους «πράσινους» και με το συμβόλαιο του να τελειώνει το Μάιο ορατό είναι το ενδεχόμενο ...
Παντελής Παντελή
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ