ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λεπτές ισορροπίες

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Με αφορμή την είδηση της απόρριψης των προτάσεων που είχε η Ομόνοια στα χέρια της για Σιέρινταν και Όρσουλιτς - από Πολωνία και Κορέα αντίστοιχα- γράφαμε χθες πως η διοίκηση του «τριφυλλιού» δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει το αγωνιστικό και τους στόχους της στο βωμό του χρήματος. Προσθέσαμε, όμως, την υποσημείωση πως δεν αποκλείεται να αλλάξει στάση και να πει το «ναι» στους Πολωνούς ή τους Κορεάτες σε περίπτωση που επιστρέψουν με σημαντικά βελτιωμένες προτάσεις.

Ότι έγινε δηλαδή με την περίπτωση Όρσουλιτς. Οι Κορεάτες επανήλθαν με πολύ ελκυστική προσφορά και η διοίκηση… υπέκυψε. Γνωρίζοντας ότι σε μερικούς μήνες θα έχαναν τον ποδοσφαιριστή χωρίς το παραμικρό οικονομικό όφελος, είπαν το «ναι» στα 200 χιλιάρικα (150,000 ευρώ από Κορεάτες + χρήματα που αντιστοιχούν στο υπόλοιπο του συμβολαίου του παίκτη) και περιμένουν να ολοκληρωθεί και επίσημα η μετεγγραφή.

Κάπως διαφορετικά είναι τα δεδομένα με τον Κίλιαν Σιέρινταν. Σύμφωνα με κάποια πολωνικά δημοσιεύματα αλλά και δικές μας πληροφορίες, οι «πράσινοι» απέρριψαν 2-3 προτάσεις της Γιαγκελόνια, αυξάνοντας κάθε φορά και το ποσό που αξίωναν για να παραχωρήσουν τον παίκτη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε, η Ομόνοια θα συζητήσει την παραχώρηση του Ιρλανδού ποδοσφαιριστή με προτάσεις της τάξεως των 250-300 χιλιάδων ευρώ! Η αλήθεια είναι πως τα νούμερα φαντάζουν πολύ μεγάλα. Σχεδόν εξωπραγματικά. Αλλά υπάρχει εξήγηση πίσω από αυτό και δεν είναι τόσο παράλογη όσο δείχνουν να είναι οι απαιτήσεις του «τριφυλλιού».

Στην παρούσα φάση ο πρόεδρος παρουσιάζεται κάθετος. Δεν θα φύγει και άλλος βασικός παίκτης από την ομάδα. Οι διοικούντες ξέρουν πως ενδεχόμενη αποχώρηση ενός ακόμη ενδεκαδάτου ποδοσφαιριστή - χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του - θα αποδυναμώσει πολύ την ομάδα και θα φέρει μπόλικη και δικαιολογημένη μουρμούρα από πλευράς κόσμου.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι ισορροπίες είναι λεπτές και το έργο της διοίκησης δύσκολο. Από τη μια η τεράστια ανάγκη για εισροή χρημάτων και από την άλλη η επιθυμία να μην ξηλώσουν την ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Παρά την οικονομική στενότητα, στην παρούσα φάση οι διοικούντες ευελπιστούν ότι οι Πολωνοί δεν θα επανέλθουν για να γεφυρώσουν την οικονομική διαφορά που τους χωρίζει. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι δύσκολο να πούνε όχι σε 250 ή 300 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε τα χρήματα που θα γλιτώσει από το συμβόλαιο του Σιέρινταν.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση