ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μακρόσυρτο σήριαλ

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Από τις 18 Μαΐου (μέρα τέλεσης του τελικού κυπέλλου) η Ομόνοια αναζητεί κεντρικό αμυντικό. Στην πορεία,  με τις αποχωρήσεις των Ντρι Ρομαρίκ και Ιβάν Ρούνιε η αναζήτηση περιέλαβε δυο ποδοσφαιριστές.

Η έλλειψη κεντρικού αμυντικού με προσωπικότητα, ή εν πάση περιπτώσει με προσόντα που να αρμόζουν στο εκτόπισμα της ομάδας, δεν είναι φαινόμενο τωρινό. Χρονολογείται από τότε που αποχώρησε ο Ζοάο Πάουλο Ατράντε. Αυτό, ως γενικότερο και όχι ως ουσιαστικό, επί του θέματος.

Η απόκτηση ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση, αποτελεί προτεραιότητα, με τους διοικούντες να αφήνουν να νοηθεί (ανεπίσημα) ότι ένας στόπερ  θα ερχόταν μέχρι το πρώτο ματς. Σήμερα βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα του Ιουλίου, με την Ομόνοια να έχει ήδη παίξει το πρώτο Ευρωπαϊκό ματς με τον κεντρικό της αμυντικό χώρο να καλύπτεται από τον Μαρίν Ορσουλιτς και τον κατά συνθήκη σέντερ μπακ Θανάση Παντελιάδη. 

Στη ρεβάνς της Πέμπτης θα γίνει το ίδιο, αλλά με βάση τη δυναμικότητα των Αρμενίων, η Ομόνοια θα περάσει στον επόμενο γύρο χωρίς να  «πληρώσει» το κενό, που είναι ορατό στους πάντες. 

Χαρακτηριστική είναι επί τούτου και η δήλωση του Ρώσου αμυντικού των αντιπάλων Σοσλάν Κατσμαντόφ: «Χάσαμε με 1-0. Θα είναι πολύ σκληρό το δεύτερο παιχνίδι, αλλά γίνονται και θαύματα». Ακόμη και οι αντίπαλοι θεωρούν την πρόκριση ως θαύμα.

 Στις 14 Ιουλίου έρχεται ο πρώτος αγώνας του δευτέρου προκριματικού γύρου. Ένας αγώνας, όπου ο αντίπαλος θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ανώτερος από τους Αρμένιους. Εκεί, είναι πιο πιθανό το κενό να αποδειχθεί μοιραίο, αν δεν καλυφθεί. Προσέξτε, δεν πρόκειται περί στημένης κεντρικής αμυντικής γραμμής που χρειάζεται συμπλήρωση. Αλλά για προσθήκη βασικού ποδοσφαιριστή, που θα οικοδομήσει το δίδυμο. Όσο βέβαια το οικοδομήσει, στην περίπτωση που έλθει και ενταχθεί.

Θυμίζουμε. Είμαστε στην τρίτη μέρα του Ιούλη, το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 14, με τη διορία για προσθήκη στον σχετικό κατάλογο να εκπνέει στις 7.


 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση