ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Ολυμπιακός έφτασε σε σημείο να κλείσει»

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Λευκωσίας, Κώστας Σεραφείμ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικίος στον Αντρέα Βιολάρη και στην εκπομπή «Pressing» του αθλητικού ραδιοφώνου της Κύπρου, ΣΠΟΡ FM 95.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού βρέθηκε στο στούντιο για δύο ώρες και μίλησε για πολλά και διάφορα.

Αναλυτικά:

«Έχω έντονη άποψη σε αυτό. Εάν τα σωματεία θέλουν, μπορούν να διώκουν τους λίγους και να επιστρέψουν οι πολλοί. Αλλά, δυστηχώς δεν θέλουν να το πράξουν», το αρχικό σχόλιο για το τελευταίο κρούσμα βίας.

Για τον προγραμματισμό: «Έχω την δική μου φιλοσοφία σε αυτό το κομμάτι. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι καθαρά του προπονητή και ο απόλυτα υπεύθυνος είναι ο Χρύσης Μιχαήλ, ο οποίος κάνει τις κινήσεις του για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Η δική μας δουλειά είναι να φέρνουμε εις πέρας όλα τα θέματα λειτουργίας του σωματείου και να λύνουμε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως το οικονομικό».

Για την κατάσταση όταν ανέλαβε: «Για να καταλάβετε, ο Ολυμπιακός όταν έπεσε στην β’ κατηγορία, είχε ένα μεγάλο έλλειμα, το οποίο οφειλόταν σε μισθούς ποδοσφαιριστών. Αντιλαμβάνεστε, ότι η ΦΙΦΑ δεν αστειεύεται σε αυτά τα θέματα και όταν επιβάλει τιμωρίες είναι αυστηρή και ζητά να εκτελούνται. Είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφτασε σε σημείο να κλείσει. Όμως, κάποιοι ρομαντικοί δεν το ήθελαν αυτό. Αλλά, ούτε και να πάμε στην λύση να συγχωνευτούμε με κάποιο άλλο σωματείο, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Ο Ολυμπιακός είναι ιστορικό σωματείο. Με πρωταθλήματα, με συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και με προσφορά στην πατρίδα. Δεν θέλαμε να κλείσει. Βάλαμε κάποιους στόχους. Παλέψαμε και τα καταφέραμε. Και τώρα που μιλούμε είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε στην Α’ κατηγορία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση τα οικονομικά να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν. Και έχουμε φύγει από τον κίνδυνο να κλείσει το σωματείο. Βέβαια, ο κίνδυνος είναι εκεί και λανθασμένοι χειρισμοί, να επαναφέρει τον κίνδυνο στο οικονομικό». 

Για τα χρέη προς το κράτος: «Όταν έγινε ο διακανονισμός με το κράτος, πριν από 10 χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι συνεπής. Είμαστε τακτοποιημένοι κατά 99% ως προς τις οφειλές μας προς το κράτος».

Για τις υποδομές που υπάρχουν: «Πρέπει να επενδύσουμε στις υποδομές για να σεβόμαστε τον φίλαθλο. Δεν υπάρχουν γήπεδα στην Κύπρο. Αν πάτε στις μικρές κατηγορίες η κατάσταση είναι άθλια. Δεν υπάρχουν υποδομές. Δυστυχώς τα σωματεία επειδή ταλανίζονται με οικονομικά προβλήματα., δεν μπορούν να φτιάξουν τα γήπεδα. Και επαναλαμβάνω ότι τα σωματεία είναι που ευθύνονται για τα χρέη. Δεν ευθύνεται κανένας άλλος. Εμείς φταίμε, γιατί εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις για τους προϋπολογισμούς. Εμείς αποφασίζουμε για τους παίκτες που φέρνουμε».

Για την διαχείριση που πρέπει να κάνουν τα σωματεία: «Οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν καλύτερη διαχείριση. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έχει μισό εκατομμύριο έσοδα, έξω τα τηλεοπτικά. Και μισό εκατομμύριο από τα τηλεοπτικά. Άρα, θα πρέπει να κάνει προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο. Εμείς κάνουμε μεγαλύτερο προϋπολογισμό και περιμένουμε από έσοδα που μπορεί να έρθουν. Γι’ αυτό, έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να μπει μία τάξη σε όλους».

Για την συνέχεια: «Εγώ πλέον δεν έχω καμία έγνοια. Από την στιγμή που μας βοήθησε ο Θεός και βγήκαμε στην α’ κατηγορία, τα έσοδα μας είναι μεγαλύτερα. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε το εμπάργκο και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί αυτή την στιγμή να επιστρέψει σε πορείες πρωταθλητισμού όπως τις δεκαετίες του 60 και του 70. Για το κύπελλο μπορεί».

Για τους στόχους της ομάδας: «Είναι γεγονός ότι μας θεωρούν όλοι το πρώτο φαβορί για την διαβάθμιση. Λόγω του εμπάργκο και επειδή ήμασταν η τρίτη ομάδα που ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία, όλοι μας έχουν καταδικασμένους. Ο Ολυμπιακός έχει 4 ξένους παίκτες, αλλά έχει Κύπριους παίκτες που διψούν για ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε σε αυτούς και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε»

Για το εάν υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες όταν έπαιζε ποδόσφαιρο; «Υπήρχαν προτάσεις, αλλά το σωματείο μου δεν τις είχε αποδεχτεί. Όμως, εμένα το όνειρο μου ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό και από την στιγμή που έπαιξα στην ομάδα μου, αυτό με ικανοποιεί».

Για τον μισθό του όταν έπαιζε ποδόσφαιρο: «Σταμάτησαν σαν αρχηγός του Ολυμπιακού με 17-18 χρόνια προσφορά. Νομίζω, ο μισθός μου ήταν 480 λίρες τον μήνα. Πολλά λεφτά ε; Και ξέρετε κάτι, ότι κάνουν τώρα οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δουλεύουμε και αφιερώναμε τον ίδιο χρόνο».

Για την μεταγραφή του Πιέρου: «Ήταν κάτι που ήταν φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης και της δουλειάς που έκανε ο ποδοσφαιριστής τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πιέρος είναι παράδειγμα για τους νέους ποδοσφαιριστές ότι με σκληρή δουλειά μπορούν να πάρουν και αυτοί μεταγραφή. Ο Πιέρος πήγε κάποια εκατομμύρια στην Κοπεγχάγη και αν συνεχίσει να δουλεύει μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά με περισσότερα χρήματα».

Για τα λεφτά που πήρε ο Ολυμπιακός: «Όταν έγινε η μεταγραφή είχαμε στείλει επιστολή ότι δικαιώμαστε κάποια λεφτά και αμέσως μας απάντησαν ότι δικαιούμαστε συγκεκριμένο ποσό και άμεσα έγινε το έμβασμα. Να ξέρετε όμως ότι δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που δικαιούτε λεφτά για τον Πιέρο αλλά και όλες οι ομάδες που αγωνίστηκε ο Πιέρος».

Ποιες ομάδες δικαιούντε λεφτά για τον Πιέρο: «Αν δεν κάνω λάθος ο Πιέρος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του Nuevo Campo οι οποίες, νομίζω έπαιξαν μια χρονιά στο πρωτάθλημα σαν Εθνικός Λατσιών».

Για τα τηλεοπτικά: «Εμείς είχαμε συμβόλαιο με την ΚΟΠ TV μέχρι και το 2019 μετά και την αρχική τοποθέτηση της ΚΟΠ ότι αποσύρεται από τα τηλεοπτικά είχαμε επαφή τόσο με τη Cytavision όσο και με την cablenet. Αργότερα παρουσιάστηκε ξανά η κοπ TV με κεντρική διαχείριση και ξαφνικά αποσύρθηκε η cyatvision. Φαίνεται ότι η ΚΟΠ μαζί με την Cytavision θα έχουν μια συνεργασία. Μετά τις επαφές που κάναμε αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε με την ΚΟΠ TV. Θέλω να ευχαριστήσω την cablenet για την πρόταση αλλά και το ενδιαφέρον της αλλά και την πρότασή της. Εμείς αποφασίσαμε ότι ήταν πιο σίγουρο να πάμε με τους πολλούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X