ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γ.Καζαμίας: «Η νομοθεσία αυτή προωθεί μόνο την καταστολή»

Σημαντικές τοποθετήσεις από τον Γιώργο Καζαμία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Γιώργος Καζαμίας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους συνάδελφους, Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Ο κ.Καζαμίας αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα της ταυτοποίησης αλλά και στον νόμο του υπουργού δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

«Μακάρι η αστυνομία να έκανε καλά τη δουλειά της στις περιπτώσεις που είχαμε βία στα γήπεδα και ούτε ταυτοποίηση θα χρειαζόμασταν ούτε τίποτε»

Αναλυτικά:

Για την έναρξη του πρωταθλήματος:

«Καλή αρχή σε όλες τις ομάδες ελπίζουμε να δούμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό μακριά από βία και ελπίζουμε και τα σωματεία να βοηθήσουν σε αυτό»

Για την ταυτοποίηση και τον νόμο Ιωνά:

«Μας ζητήθηκε από την αστυνομία να γίνει ταυτοποίηση με πολύ άκομψο τρόπο και μη χρήσιμο αφού την ταυτοποίηση μας ζητά να την κάνουμε εμείς. Δεν υπάρχει λογική στο να κρατά το απόκομμα του εισιτηρίου με τα στοιχεία του ο οπαδός. Είμαστε το μόνο σωματείο που βγάλαμε ανακοίνωση για τον προβληματικό νόμο που έβγαλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού έχει ως κύριο σκοπό την καταστολή. Από την στιγμή που δεν κάνει την ταυτοποίηση η ίδια η αστυνομία και δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, ποια είναι η χρησιμότητα της ταυτοποίησης. Γιατί να γίνει αυτό; Για να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην έχουμε κόσμο; Είναι και το οικονομικό στη μέση, μας βάζει σε άλλες σκέψεις».

«Μακάρι η αστυνομία να έκανε καλά τη δουλειά της στις περιπτώσεις που είχαμε βία στα γήπεδα και ούτε ταυτοποίηση θα χρειαζόμασταν ούτε τίποτε. Έγιναν συλλήψεις και γίνονται πολλές πολιτικές παρεμβάσεις για να αφεθούν ελεύθεροι, δεν είναι δικές μου δηλώσεις αυτές αλλά από την βουλή. Δεν είναι μόνο ευθύνη των σωματείων. Είναι θλιβερό να ξεκινά το πρωτάθλημα και να συζητούμε για τον νόμο που προωθεί ο υπουργός δικαιοσύνης. Έχει καταντήσει κουραστικό, μας αδικεί κατάφορα η απόφαση γιατί η οικονομική ζημιά θα μείνει στην Νέα Σαλαμίνα. Η αστυνομία είχε πει θα εφαρμόζω αυτό τον νόμο στις πρώτες 7 ομάδες του πρωταθλήματος. Δηλαδή οι πιο κάτω ομάδες δεν μπορεί να έχουν επεισόδια;»

«Το θέμα δεν είναι να μην έχουμε επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, αν γίνουν στην πόλη εκτός γηπέδου σημαίνει ότι πετύχαμε. Όταν ξεκινούμε με μοναδικό μέτρο την καταστολή, έτσι ξεκινάς ένα νόμο; Τα πάντα είναι παιδεία».

«Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κάρτα φιλάθλου αναφερόμαστε στο σύνολο της νομοθεσίας που πέρασε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν είναι το φακέλωμα είμαστε φακελωμένοι από παντού, η νομοθεσία αυτή προωθεί μόνο την καταστολή. Δεν είναι έτσι που αλλάζει η κατάσταση. Πρέπει να ξεκινήσουμε με άλλα μέτρα και πρέπει να περάσουν χρόνια για να αλλάξει κάτι. Όλα ξεκινούν από την εκπαίδευση από τα σχολεία. Πρέπει να εμπλακούν όλοι οι φορείς. Όταν αφήνω έξω τα σωματεία και το σύστημα εκπαίδευσης τότε αυτός ο νόμος είναι καταδικασμένος να αποτύχει».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα:

«Εκτός πλάνων είναι ο Γιάννης Κούσουλος που ακολουθεί συγκεκριμένο πρόργαμμα φυσιοθεραπείας, χρειάζεται ακόμη ένα μήνα για να επανέλθει πλήρως».

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση:

«Είναι σημαντικό για εμάς, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Είναι πάντοτε ένας αγώνας με την συμπολίτισσα ένα παραπάνω κίνητρο για κόσμο και ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε, θέλουμε να κάνουμε κάτι που ήταν πληγή της προηγούμενες χρονιές. Θέλουμε να κάνουμε ξανά το γήπεδό μας έδρα κάτι που είχαμε πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να δώσουμε χαρά και ενθουσιασμό στον κόσμο μας».

Για τα διαρκείας:

«Για να είμαι ειλικρινής γίνεται η τελική καταμέτρηση σήμερα, θα έχουμε επίσημη ενημέρωση νωρίς το απόγευμα. Από μια πρώτη ματιά ή είμαστε κοντά στον στόχο ή τον έχουμε καλύψει».

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση