ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εφτάψυχη!

Η Δόξα ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής αφού εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Καρμιώτισσας και παίρνοντας την νίκη στο Δασάκι με 2-0 απέναντι στον Εθνικό κατάφερε τελικά να παραμείνει στην κατηγορία. Η ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήρε το τρίποντο που την κρατά στην κατηγορία. Ο Τιάγκο Γκόμες και ο Λεονάρντο ήταν οι «ήρωες» για την ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα. Η Δόξα από εκεί που βρέθηκε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό τελικά αποδείχτηκε εφτάψυχη και μένει για ακόμη μια χρονιά στα σαλόνια.  

Η Δόξα το ζητούμενο

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Δασάκι δεν μας χάρισε θέαμα αφού οι δύο ομάδες ελάχιστα απείλησαν τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Στο 17’ είχαμε μια κεφαλιά του Πιντσέλι να φεύγει κόρνερ μετά από απόκρουση του Νέγκρι. Η Δόξα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου και είχε την κατοχή με το ποσοστό αυτής να φτάνει στο 67 τοις εκατό. Ωστόσο η ομάδα του Χατζηλούκα δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 39’ ο γόρδιος δεσμός λύθηκε όταν η Δόξα έκανε αντεπίθεση για σεμινάριο. Αλλάζοντας πέντε πάσες από την άμυνα ο Γκόμες έγινε παραλήπτης της μπάλας, αυτός έδωσε στον Φοφανά ο οποίος με τακουνάκι έδωσε στον Κορομίνας, ο Ισπανός έδωσε ξανά στον Γκόμες που άδειασε ένα αμυντικό και με πλασέ έγραψε το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με την Δόξα να παίρνει το ζητούμενο.

Καλύτερο θέαμα, κρίθηκε η παραμονή

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ελαφρώς καλύτερο από το πρώτο από πλευράς θεάματος με την Δόξα να παίρνει την νίκη και να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην Α’ κατηγορία. Στο 51’ η ομάδα της Κατωκοπιάς διπλασίασε τα τέρματά της όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λεονάρντο έγινε παραλήπτης της μπάλας και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-0. Η Δόξα συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 63’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Φιλίποφ έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και έστρωσε στον Φοφανά που μόνος με τον τερματοφύλακα δεν κατάφερε να τον κερδίσει ενώ στην επαναφορά το σουτ του Κορομίνας έφυγε ψηλά έξω. Ο Εθνικός ανέβασε σιγά σιγά στροφές και έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 65’ ο Φιλίποφ έκανε ένα μακρινό σουτ αλλά ο Νέγκρι εκτινάχθηκε και μάζεψε την μπάλα. Η ομάδα της Άχνας ήταν καλύτερη στα εναπομείναντα λεπτά ωστόσο δεν βρήκε ποτέ το γκολ που θα την έβαζε στον αγώνα. Στο 81’ υπήρξε ξεσηκωμός από τους φίλους της Δόξας αφού άκουσαν ότι η Σαλαμίνα σκόραρε κατά της Καρμιώτισσας και έτσι η ομάδα της Κατωκοπιάς έμενε και μαθηματικά στην κατηγορία. Στο 88’ το σκορ πήρε περισσότερες διαστάσεις αφού ο Τιάγκο Γκόμες έδωσε σε κενό τέρμα στον Κάστρο που δεν λάθεψε και έκανε το 3-0.  Το σκορ πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν στο 91’ ο Κάστρο έφυγε τετ-α-τετ με τον Πρότσεκ και έκανε το 4-0. Έτσι ο αγώνας έληξε με την Δόξα να παίρνει τεράστια νίκη και να παραμένει στην κατηγορία.

Οι εντεκάδες:

Εθνικός Άχνας: Πρότζεκ, Μουλαζίμης (59' Πογιατζής), Κρατσούνοφ, Στόιτσεφ (62' Παπαγεωργίου), Τσικάρσκι, Φιλίποφ, Πιντσέλι, Αρέστη (46' Αράμπαλ), Ενέσκου, Κιπιάνι, Κατσαράβα,

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Λοενάρντο, Γουίλσον, Γκουλόν, Ρεδόνδο, Ενινφούλ, Πουτζιουρής, Γκόμες (90' Ρούντι), Φοφανά (86' Κάστρο), Κορομίνας (90' Εντμάρ)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

3X3 με το... καυτό δίδυμο (vid)

3X3 με το... καυτό δίδυμο (vid)

Ο Εθνικός με γκολ των Καμπρέρα και Ηλία επικράτησε με 2-1 του Οθέλλου και πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς στα ...
 |  ΕΘΝΙΚΟΣ
X
X