ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ο Νίκα τον οδηγεί!

Με ένα γκολ του Νίκα Κατσιαράβα στις αρχές του αγώνα, ο Εθνικός κέρδισε την Νέα Σαλαμίνα στο γήπεδο «Αμμόχωστος» με 0-1. Πολύ μέτριο ματς στην μεγαλύτερη του διάρκεια, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες στους 39 βαθμούς.

Το παιχνίδι στην Λάρνακα άρχισε με σουτ του Άλεξ Κωνσταντίνου από ευνοϊκή θέση που έφυγε ψηλά από την εστία του Πρότσεκ. Στο 9’ ήρθε το προβάδισμα του Εθνικού. Ο Νίκα Κατσιαράβα με υπέροχη προσωπική ενέργεια και πλασέ στην αριστερή κάτω γωνία του Βεσελόφσκι πέτυχε το 0-1 για την ομάδα του Ιβανάουσκας. Στο 17, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μακρίεφ να στέλνει την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση. Στο 25’ νέα ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» με την κεφαλιά του Άντονιτς να καταλήγει άουτ από το κόρνερ του Μπεμπέ. Μέσα σε δύο λεπτά προς στο τέλος του ημιχρόνου, η Νέα Σαλαμίνα έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με Μακρίεφ και Άντονιτς που αποκρούστηκαν από τον Πρότσεκ. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Εθνικό μπροστά στο σκορ.

Η επανάληψη άρχισε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Οι δύο ομάδες αναλώνονταν σ΄ ένα παιχνίδι κέντρου με αργό ρυθμό. Στο 60’, ο Μπριτζίτο είχε ένα πολύ καλό σουτ που κατέληξε δίπλα από την εστία του Πρότσεκ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν, χωρίς όμως να χάσουν τις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες μπριστά από την εστία του Πρότσεκ. Από την άλλη, ο Εθνικός έκλεινε πολύ καλά τους χώρους, αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνος σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Στο 82’, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με το πλασέ του Μάατσι να πηγαίνει άουτ. Ο Κατσιαράβα στο τελευταίο λεπτό έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία και δύο λεπτά αργότερα με τακουνάκι έστειλε την μπάλα άουτ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Εθνικό να πετυχαίνει μια πολύτιμη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Κούσουλος, Άντονιτς, Φούσκο, Τσίνα, Ελευθερίου, Μπριτζίτο, Κωνσταντίνου, Μπεμπέ, Μακρίεφ, Ντουντού

Εθνικός:  Πρότσεκ, Αράμπαλ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα, Χάτζιαρος, Ενέσκου, Κυπριανού, Τσικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Ντόβμπνια

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση