ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόλλων: Το αμπερόμετρο... στο κόκκινο

Αυτό δείχνουν οι συχνές αλλαγές προπονητών

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Νέα αποχώρηση προπονητή προκύπτει στον Απόλλωνα, σε λιγότερο μάλιστα από τρεις μήνες σε σχέση με την προηγούμενη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Και για να μην πολυλογούμε πρόκειται για την έκτη απομάκρυνση τεχνικού από τον πάγκο των «κυανολεύκων» από τον Αύγουστο του 2022.

Η συζήτηση μοιραία πηγαίνει στο γεγονός πως ο Νίκος Κίρζης έχει αλλάξει φιλοσοφία και από ένας πρόεδρος ομάδας που στηρίζει προπονητές και δίνει ευκαιρίες, πλέον αλλάζει τεχνικούς σαν τα πουκάμισα. Ναι μπορεί να διαρρέει προς τα έξω ότι ο Βλάνταν υπέβαλε την παραίτηση του, ωστόσο η ουσία είναι πως για ακόμη μια φορά ο Απόλλωνας βγαίνει στο ψάξιμο για προπονητή.

Εκεί που έδειχνε να κρατάει τους προπονητές του για αρκετό καιρό, φθάσαμε τώρα σε ένα σημείο όπου κανείς δεν μπορεί να στεριώσει. Υπενθυμίζουμε πως μεταξύ άλλων την προηγούμενη δεκαετία έμειναν για ενάμισι χρόνο οι Χριστάκης Χριστοφόρου και Πέδρο Εμάνουελ, ενώ για τέσσερα σχεδόν χρόνια ήταν στον πάγκο o Σωφρόνης Αυγουστή.

Το πιο πάνω γεγονός φέρνει από μόνο του προβληματισμό, αλλά αναπόφευκτα αυτός γίνεται ακόμη πιο μεγάλος αν αναλογιστούμε άλλες δυο παραμέτρους. Η μια αφορά το πως οι εν λόγω αλλαγές ήρθαν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. Με αφορμή τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Γερμανός απομακρύνθηκε τρεις μήνες αφού επανέφερε την πρώην ομάδα του στην κορυφή της Κύπρου, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. 

Η άλλη έχει να κάνει με το γεγονός πως όσοι διαδέχθηκαν το «αφεντικό» της Γκρόιτερ Φιρτ είχαν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία τόσο με εκείνον, όσο και ο καθένας μεταξύ του. Ο Γερμανός είναι θιασώτης του «γκέγκεν πρέσινγκ», ο Νταβίντ Καταλά επιλέγει ποδόσφαιρο κατοχής, ο Κωνσταντίνος Μακρίδης έμεινε για πολύ λίγο ούτως ώστε να έχουμε καλή εικόνα για το τι ήθελε να παρουσίασει, ενώ σαφώς πιο… συντηρητικοί θεωρούνται οι Μπογκτάν Αντόνε και Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Έκαστος δίνουν μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία, πρωτίστως να μην δεχθούν τέρμα και ακολούθως στο πως να απειλήσουν.

Βέβαια, μπορεί να έχουν κοινά οι δυο τους, όμως και πάλι αποτελούν δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις λόγω και της κατάστασης που δημιουργήθηκε προτού αναλάβουν... 

Όλα αυτά αποδεικνύουν την έλλειψη πλάνου και στήριξης μιας συγκεκριμένης αγωνιστικής προσέγγισης, κάτι για το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ευθύνονται οι πιο πάνω προπονητές. Οι πλείστοι εξ αυτών ανέλαβαν μια ομάδα με… έτοιμο ρόστερ, προσπαθώντας να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, χωρίς αποτέλεσμα.

Για να λειτουργήσει ορθολογικά ένας οργανισμός - ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένοι παράμετροι που θα τηρούνται σαν ευαγγέλιο. Να βασίζεται για παράδειγμα ο Απόλλωνας σε μια φιλοσοφία και βάσει αυτής να κτίζεται τόσο το ρόστερ όσο και να επιλέγεται ο εκάστοτε προπονητής.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο πάγκος των «κυανολεύκων» θα συνεχίσει να μοιάζει με «ηλεκτρική καρέκλα», με όποιον αναλαμβάνει να έχει ακόμη μεγαλύτερη πίεση από τον προκάτοχο του, αφού η απογοήτευση αυξάνεται συνεχώς. Για την ώρα το αμπερόμετρο (όργανο μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος) βρίσκεται στο κόκκινο και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση