ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων-Μίντιλαντ: Τι λένε οι αριθμοί

Η στατιστική απεικόνιση των δυο ομάδων φέτος

Για τον Απόλλωνα οι δυο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες και σημαντικές, μιας και θα μάθουμε κατά πόσο θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μέχρι το Δεκέμβρη. Αυτό θα γίνει γνωστό μέσα από δυο αναμετρήσεις απέναντι στην Μίντιλαντ Δανίας, με τις δυο ομάδες να κατεβαίνουν με μόνο στόχο την πρόκριση.

Ο Απόλλωνας μετρά πέντε επίσημους αγώνες στα πόδια του, τέσσερις στην Ευρώπη και το σούπερ καπ, ενώ οι Δανοί έδωσαν 11, πέντε στο πρωτάθλημα και έξι στην Ευρώπη. Οπότε κάποια πράγματα φάνηκαν και αξίζει να αναλυθούν.

Ο κυπελλούχος Κύπρου έχει από πέρσι παρουσιάσει υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας και αυτό κουβαλά μαζί του και στο ξεκίνημα της σεζόν φέτος. Σκοράρει χωρίς να χρειαστεί πολλές φάσεις και οι φορ του πρωταγωνιστούν. Στα πέντε ματς ο απολογισμός λέει 10 γκολ, ενώ σκόραρε σε όλα τα ματς που έδωσε. Ο Σκέμπρι με τέσσερα είναι ο πρώτος σκόρερ, τρία έχει ο Άλεξ και από ένα οι Ζάντερ, Ζ. Πέδρο και Ζελάγια. Στα θετικά και το γεγονός πως στα δυο ματς που έδωσε στην Αρένα για την Ευρώπη κράτησε το μηδέν σε αντίθεση με τα εκτός αυτής τρία όπου δέχθηκε σε όλα γκολ. Όμως προσοχή: οι Δανοί με το γκολ έχουν εξαιρετική σχέση.

Σε αυτά τα 11 ματς που έχουν παίξει ως τώρα, σκόραραν ήδη 30 φορές! Στα 10 από αυτά είδαν δίκτυα, εξαίρεση η εκτός έδρας ήττα με 4-0 από την Μπρόντμπι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ενώ  γενικώς θα δεις στους αγώνες της μπόλικες τελικές. Έχει φάει άλλωστε 19 γκολ ως τώρα, δέχθηκε σε όλα της Ευρώπης και στα 10 από τα 11. Ο Ονουάτσου είναι ο πρώτος της σκόρερ στη σεζόν με 8 γκολ, από τέσσερα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, ο Γιάκομπ Πόουλσεν έχει τέσσερα, όλα στην Ευρώπη, και οι Χέντερ,Κρουν από τρία.

Έχουμε δηλαδή αναμέτρηση δυο ομάδων που σκοράρουν πάντα ή σχεδόν πάντα. Οι Δανοί δέχονται κιόλας πάντα ενώ ο Απόλλωνας εντός έδρας κράτησε το μηδέν.

Το συμπέρασμα είναι πως η Μίντιλαντ δε θα αλλάξει τακτική, αφού δεν το κάνει ποτέ. Ούτε στην Πολωνία με την Άρκα έδειξε κάτι διαφορετικό αφού έφερε 3-2 σε ματς με 21 τελικές. Το «άγνωστο» είναι το πόσο καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά θα είναι ο Απόλλωνας, που δεν έχει χτιστεί για να κάθεται πίσω και να περιμένει. Σε τέτοιο ματς όμως, το να «κλειδώσεις» ένα αντίπαλο που επιτίθεται μαζικά, αποτελεί κλειδί μιας και τον βγάζεις από τα νερά του και γίνεται και ευάλωτος αμυντικά. Τέτοιες ομάδες παίζουν άμυνα με το να κυριαρχούν, άρα το να μην τις αφήσεις είναι το 50% για να τις κερδίσεις.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X