ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέα διάκριση για Σωφρόνη

Στην παρουσία του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος βράβευσε τον Προπονητή της Χρονιάς Σωφρόνη Αυγουστή, έγιναν το βράδυ της Δευτέρας (29/5) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας οι Ετήσιες Βραβεύσεις του Συνδέσμου Προπονητών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο πρώην βουλευτής και προπονητής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Νίκος Καρτακούλλης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ κ. Σπύρος Νεοφυτίδης και ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Χριστάκης Χριστοφόρου. Χορηγός ήταν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, διαχρονικός υποστηρικτής του Συνδέσμου Προπονητών.

Πέραν του Αυγουστή, που αναδείχθηκε ως Προπονητής της Χρονιάς έχοντας κατακτήσει πιο πολλές φορές φέτος το έπαθλο Προπονητής του Μήνα, βραβεύτηκαν ακόμα 15 για τις επιτυχίες τους.

Γυναικείο Ποδόσφαιρο: Αντρέας Προκοπίου
Φούτσαλ: Γιώργος Κυριάκου
Επίλεκτη Κατηγορία: Στέλιος Σοφοκλέους, Πέτρος Πέτρου, Πανίκος Κοσμά
Γ’ Κατηγορία: Κώστας Λοΐζου, Μιχάλης Μάρκου, Σάββας Παρμάκκης
Β’ Κατηγορία: Χρύσης Μιχαήλ, Δημήτρης Ιωάννου, Σάββας Δαμιανού
Α’ Κατηγορία: Λιάσος Λουκά, Νικόλας Μαρτίδης
Εθνικές Ομάδες: Νεόφυτος Λάρκου, Γιάννος Οκκάς

«Θέλει υπομονή και προσπάθεια»

«Είχαν την ευκαιρία φέτος να δείξω αυτά που πίστευα για τον εαυτό. Μια ευκαιρία που την περιμένει κάθε προπονητής. Εύχομαι σε όλους να τύχει αυτή η ευκαιρία και να δείξει ο καθένας αυτά που αξίζει. Σίγουρα είναι δύσκολο, θέλει υπομονή και προσπάθεια» είπε ο Αυγουστή.

Έπαθλο Fair Play απονεμήθηκε στον προπονητών των ακαδημιών της Ανόρθωσης Μιχάλη Παρτζιηλή και τον ποδοσφαιριστή του Ζαχαρία Ιωάννου.

Τιμής ένεκεν για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της προπονητικής και του ποδοσφαίρου στην Κύπρο τιμήθηκαν οι Δήμος Κωνσταντίνου, Πανίκος Κρυστάλλης, Νίκος Πατίκκης, Σταύρος Παπαδόπουλος και Μαυρίκιος Άσπρου. Μεταθανάτια τιμήθηκε ο Κούλλης Κυριάκου.

Ο Σύνδεσμος τίμησε επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για τη διαχρονική υποστήριξή του.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Πανίκος Θεοδοσίου.

Ο απολογισμός του προέδρου

Στον απολογισμό της χρονιάς ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών κ. Αντρος Κουλουμπρής παρουσίασε το έργο του Συνδέσμου την περίοδο 2016/17, αναφερόμενος στις δράσεις επιμόρφωσης και ενημέρωσης των προπονητών αλλά και στη  συσπείρωση και την εγγραφή νέων μελών που επιτυγχάνεται. Μίλησε επίσης για την εκπροσώπηση του Συνδέσμου σε διεθνές επίπεδο, που ήταν 4μελής στο φετινό 37ο Συμπόσιο της AEFCA (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ενώσεων Προπονητών) ενώ τις μέρες αυτές ο Σύνδεσμος εκπροσωπείται στο 1ο Νομικό Φόρουμ της AEFCA στην Πορτογαλία.

Ο κ. Κουλουμπρής στάθηκε ιδιαιτέρως στην κατοχύρωση του επαγγέλματος του Προπονητή και στις κινήσεις που γίνονται στη βάση των περσινών εξαγγελιών, με συναντήσεις με την ΚΟΠ, τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης, ξεκίνησε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο Λοΐζο Χατζηδημητρίου.

Ο κ. Χατζηδημητρίου παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα με αντικείμενο την κατοχύρωση του επαγγέλματος του προπονητή και την οριοθέτηση κατώτατου μισθού, βάσει των δεδομένων που ισχύουν στην Ευρώπη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση