ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άνετος και ωραίος!

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις από πλευράς Απόλλωνα, η ομάδα της Λεμεσού επικράτησε δίκαια της Ομόνοιας με 3-0. Μάγκλιτσα, Ντα Σίλβα με πέναλτι και Βινίσιους τα γκολ της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή. Ισόβαθμος με την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση η ομάδα της Λεμεσού, περιμένοντας και το αποτέλεσμα από ΓΣΠ. Από την άλλη, η Ομόνοια ελαχιστοποίησε τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Η εικόνα του αγώνα

 Ο αγώνας στη Λεμεσό άρχισε αναγνωριστικά . Στο 7’ ο Πίεχ έκανε το πλασέ μόλις άουτ μετά την σέντρα του Μάγκλιτσα από δεξιά. Στο 16’ ο Τουρέ έκανε το πλασέ, όμως απομάκρυνε ο Βάλε σε κόρνερ.  Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό με εναλασσόμενη υπεροχή μεταξύ των δύο ομάδων. Στο 20’, ο Απόλλωνας προέβη σε αναγκαστική αλλαγή. Ο Βασιλείου αντικατέστησε τον τραυματία Γκόμες. Στο 22’, ο Πίεχ είχε ένα σουτ που απέκρουσε σταθερά ο Κωνσταντίνος Παναγή. Στο 34’, ο Απόλλων είχε δοκάρι με πλασέ του Μάγκλιτσα από πλάγια θέση αριστερά, χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι μέχρι εκείνη την στιγμή. Ο Κροάτης επιθετικός πήρε το αίμα του πίσω στο 41’, γράφοντας το 1-0. Ήταν η κάθετη του Ντα Σίλβα στον Πίεχ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή αριστερά, έκανε το γύρισμα η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μάγκλιτσα σκόραρε σε κενή εστία. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Απόλλων να εκμεταλλεύεται ένα λάθος της άμυνας της Ομόνοιας και να προηγείται στο σκορ.

Η επανάληψη άρχισε με αλλαγή στην αλλαγή για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Πελαγίας μπήκε στη θέση του Βασιλείου. Στο 47’, ο Σαρντινέρο μπήκε στην περιοχή από κάθετη του Ντα Σίλβα, έκανε το σουτ, αλλά ο Κωνσταντίνος Παναγή απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 55’, ο Νταρμπισαϊαρ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το πλασέ αλλά ο Μπρούνο Βάλε απομάκρυνε σε κόρνερ σε μια καλή στιγμή για την Ομόνοια. Στο 60’, ο Πίεχ είχε ένα πολύ καλό σουτ εκτός περιοχής που απομάκρυνε ο Παναγή και στην επαναφορά ο Μάγκλιτσα σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα, καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ομόνοιας στο ματς μέχρι στιγμής. Ο Νταρμπισαϊαρ μπήκε στην περιοχή από πλάγια, απέφυγε και τον Βάλε, όμως έκανε το πλασέ άουτ από πλάγια δεξιά. Στο 72’, ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καρλίτος μέσα στην περιοχή. Ο Ντα Σίλβα ευστόχησε στο πέναλτι γράφοντας το 2-0. Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας ήλεγχε το ματς και είχε πολύ καλές προϋποθέσεις για τρίτο γκολ. Από την άλλη, η Ομόνοια δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό. Ο Βινίσιους με κεφαλιά στο 90’ από το κόρνερ του Ντα Σίλβα έγραψε το τελικό 3-0.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Απόλλωνα δίκαιο νικητή.

Οι συνθέσεις:

Απόλλωνας: Βάλε, Σέρτζιο, Γκόμες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι, Πέδρο, Ντα Σίλβα, Σαρντινέρο, Μάγκλιτσα, Πίεχ

Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Καρλίτος, Βύντρα, Κατελάρης,  Τουρέ, Μαργκάσα, Μπρέεβελντ, Αζίζ, Κλέιτον, Ντάρμπισαϊαρ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση