ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα δεδομένα τίτλου

Ο πρώτος γερός απολογισμός για την προσπάθεια του Απόλλωνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα μπορεί να γίνει πλέον, μετά το τέλος του πρώτου γύρου των μπαράζ. Όλες οι ομάδες έπαιξαν τρεις φορές μεταξύ τους πια και έτσι κάποιοι αριθμοί έχουν τη σημασία τους. Καταγράφουμε τη συμπεριφορά του Απόλλωνα σε σχέση με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ, αφού είναι οι ομάδες που γυροφέρνουν την κορυφή αυτή τη στιγμή.

Να τα δούμε αναλυτικά:

Οι διαφορές

Η σεζόν του Απόλλωνα χωρίζεται σε τρία μέρη φέτος. Το πρώτο μέχρι την έβδομη αγωνιστική όπου παρέπαιε και έφτασε να είναι στο -11 από την πρώτη ΑΕΚ και το -9 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Το τρίτο κομμάτι είναι η περίοδος μέχρι τη 14η αγωνιστική όπου υπήρξε βελτίωση, αλλά όχι αρκετή με αποτέλεσμα να έρθει η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Τότε ο Απόλλωνας ήταν στο -8 από την κορυφή, την οποία μοιράζονταν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Έκτοτε ξεκινά η τρίτη περίοδος, με το Σωφρόνη Αυγουτή να κάνει φοβερά πράγματα. Το ρεκόρ του σε 17 αγώνες πρωταθλήματος που είναι στον πάγκο είναι 13 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα. Με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, το -8 που παρέλαβε το έκανε -5 από ΑΠΟΕΛ και -1 από ΑΕΚ. Με τη λήξη του πρώτου γύρου της Β΄ φάσης, βελτιώθηκε κι άλλο, αφού είναι στο -4 από τον ΑΠΟΕΛ και +2 από την ΑΕΚ. Η διαφορά όλο μειώνεται, αλλά όχι με ρυθμούς που να δίνουν μεγάλες ελπίδες είναι η αλήθεια.

Οι συμπεριφορές με τους αντιπάλους

Δεύτερο στοιχείο, είναι η συμπεριφορά των ομάδων με τις άλλες ομάδες της εξάδας, αφού με αυτές θα συγκρουστούν στα ματς που έμειναν. Ο Απόλλωνας καταγράφει κάτι εντυπωσιακό: Με τις τέσσερις από τις πέντε αντιπάλους του έχει μαζί του ισοβαθμία αυτή τη στιγμή! Δυο νίκες μια ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ, δυο νίκες μια ήττα με ΑΕΚ, από μια νίκη και μια ισοπαλία με ΑΕΛ (έχασε 2-1, κέρδισε 2-0) και τρεις νίκες με Ομόνοια. Εξαίρεση η έκτη Ανόρθωση με την οποία μετρά δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Στη δεύτερη φάση οι «κυανόλευκοι» πήραν 10 βαθμούς, έναντι εννιά του ΑΠΟΕΛ και εφτά της ΑΕΚ. Με αυτές τις δυο έχουν να παίξουν εκτός, με τις υπόλοιπες στη Λεμεσό. Ο ΑΠΟΕΛ έχει και την ΑΕΚ εντός αλλά θα παίξει στη Λεμεσό με την ΑΕΛ.

Πως θα το διεκδικήσει

Πάμε τώρα και στην ουσία. Το κλειδί για να χτυπήσει τίτλο η ομάδα του Αυγουστή είναι στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της να πάρει ένα βαθμό παραπάνω από τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό θα της επιτρέψει να πάει ΓΣΠ στο φινάλε και με νίκη να το κατακτά. Ασφαλώς τα δυο επόμενα, Λεμεσιανό ντέρμπι και έξοδος στην ΑΕΚ, θα μας δείξουν πολλά. Με έξι βαθμούς έχει να ελπίζει, ακόμα και αν ο ΑΠΟΕΛ πάρει δυο στα δυο με Ανόρθωση και ΑΕΛ, πως με Ομόνοια και ΑΕΚ ένα Χ ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να το φέρει και να αυτοί πάρουν Ομόνοια και Ανόρθωση στη Λεμεσό να μειώσουν όσο χρειάζεται. Βέβαια να το… πληκτρολογείς είναι πολύ πιο εύκολο από το να το κάνεις, όμως τα δεδομένα είναι αυτά. Από τους διαθέσιμους 12 βαθμούς θέλει έναν παραπάνω από τον ΑΠΟΕΛ.   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση