ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έτοιμος για «μάχη» ο Σάλες

Παρότι διετέλεσε μέλος της ομάδας σε δύο διαφορετικές θητείες, οι συνολικές συμμετοχές του στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα δεν ξεπέρασαν τις 20. Εξαιτίας της σημασίας και του χρονικού σημείου ενός γκολ που είχε πετύχει, ωστόσο, το όνομα του Τιάγκο Σάλες δεν ξεχνιέται εύκολα από τους φίλους των «γαλάζιων» έστω κι αν στο τέλος δεν κατάφερε μ’ αυτό να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Ο 29χρονος πια Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός πρωτοήρθε στη Λεμεσό τη σεζόν 2009-10, όταν αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Φλαμένγκο. Αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος και σκόραρε μία φορά, «σοκάροντας» στις καθυστερήσεις την έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ομόνοια στο ΓΣΠ, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν. Η στέψη των «πρασίνων» δεν απετράπη στο τέλος, όμως λόγω των συγκυριών οι αναμνήσεις από το συγκεκριμένο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές είναι έντονες. Στο τέλος της συγκεκριμένης χρονιάς, πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου με τους «γαλάζιους».

Ο Σάλες γύρισε στον Απόλλωνα το δεύτερο μισό της περιόδου 2011-12 και πάλι ως δανεικός, αυτή τη φορά από τη Μποαβίστα (Βραζιλίας, όχι την πιο γνωστή πορτογαλική ομώνυμη ομάδα). Έπαιξε σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος και το καλοκαίρι αποχώρησε, επέστρεψε στην πατρίδα του και εντάχθηκε στο δυναμικό της Ρεσέντε, στην οποία αγωνιζόταν μέχρι φέτος. Πλέον, όμως, ετοιμάζεται για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και, ταυτόχρονα, να ριχτεί στη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο 29χρονος στόπερ ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Τούπι, ομάδα που παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας, το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του είναι το να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της βδομάδας. Ο Σάλες έχει ήδη αρχίσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, η οποία 17 αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στη 19η και προτελευταία θέση του πίνακα με απολογισμό τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες. Εντούτοις, το πρωτάθλημα έχει ακόμη μπόλικο δρόμο αφού υπολείπονται άλλα 21 ματς για να ολοκληρωθεί, ενώ η απόσταση από τη σωτηρία είναι στους τρεις μόλις πόντους.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση