ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Το «Eden Arena» της Πράγας (vid)

Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το ΑΠΟΕΛ

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε να αγωνιστεί με την Σλάβια Πράγας για τα play off του Champions League, με τους πρωταθλητές μας να στοχεύουν σε πρόκριση στους ομίλους, κάτι που αποφέρει τουλάχιστον 13 εκατομμύρια στα ταμεία της εταιρείας.

Η έδρα της Σλάβια είναι το «Eden Arena» το όποιο εγκαινιάστηκε στις 7 Μαΐου 2008 και έχει χωρητικότητα 20.800 θεατές.

Το «Eden Arena» δημιουργήθηκε για να προσφέρει στη Σλάβια Πράγας ένα νέο μοντέρνο σπίτι. Κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού σταδίου της Σλάβιας που άνοιξε το 1953.

Πρώτα τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και η αρχή έγινε με τα έργα κατεδάφισης.

Αλλά, με την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώς, δεν υπήρχαν λεφτά για να χρηματοδοτηθεί από το κράτος το έργο.

Τα σχέδια για ένα νέο στάδιο συνεχίστηκαν ωστόσο, αλλά προκύπταν διάφορες καθυστερήσεις, μέχρι το 2006 που άρχισαν τελικά οι κατασκευαστικές εργασίες. Τα έργα ολοκληρώθηκαν σχεδόν δύο χρόνια αργότερα.

Το «Eden Arena» άνοιξε επίσημα στις 7 Μαΐου 2008 με έναν αγώνα έκθεση ανάμεσα σε μια ποικιλία από πρώην παίκτες Σλάβια και Oxford University AFC (5-0). Το πρώτο γκολ σημειώθηκε από τον Βλάντιμιρ Σμίτσερ.

Το 2013, το Eden Arena φιλοξένησε τον αγώνα της UEFA Super Cup μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι (2-2). Ήταν ο πρώτος αγώνας Super Cup που έπαιξε μακριά από το Stade Louis II.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X