ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ο Κόσλει αναλύει Σλάβια και Βικτόρια

Οι πιθανότητες που έδωσε για τις ομάδες μας

Δυο κυπριακές ομάδες κληρώθηκαν με Τσέχικες στα κύπελλα Ευρώπης και η εκπομπή «Επέλαση» στους «95.0» φιλοξένησε τον «ειδικό» Γιόζεπ Κόσλεϊ για να αναλύσει τις Σλάβια Πράγας και Βικτόρια Πλζεν.

Όπως ανέφερε, η Σλάβια απέκτησε πολλούς παίκτες γιατί έχει πια Κινέζους ιδιοκτήτες, ενώ η Βικτόρια προσπαθεί να χτίζει σιγά σιγά πάνω στην ομοιογένεια. Έδωσε 50-50 πιθανότητες για ΑΠΟΕΛ, ενώ έχρισε ελαφρώς φαβορί την Βικτόρια απέναντι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Τη Σλάβια: «Μόλις άνοιξα το τηλέφωνο άκουσα πως έπεσαν Κυπριακές ομάδες με Τσέχικες και είναι κοντά άρα μπορεί και να πάω. Άλλαξαν τα πράγματα στη χώρα, μπήκε μια κινέζικη εταιρεία στη Σλάβια και έκανε μπάχαλο την αγορά. Πήρε αρκετές μεταγραφές. Έχουν καλό προπονητή, τον Σίλχαβι, που τον ξέρω και όπου δούλεψε πήγε πολύ καλά. Πήρε και πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά των Κινέζων που κανείς δεν το περίμενε. Πήραν το Ντάνι, τον Άλντιντοπ, τον Ρόταν, μεγάλοι σε ηλικία».

Το πώς πάνε οι καινούργιοι:  «Είδα την προετοιμασία και μόνο ο Ντάνι τους βγήκε. Είναι λίγο βαρετοί οι άλλοι προς το παρών. Ο Ντάνι πάει καλά. Έχουν καλούς Τσέχους παίκτες επίσης».

Τις πιθανότητες πρόκρισης: «Πιστεύω είναι 50-50. Μπορεί να μην είναι τόσο έμπειρη στην Ευρώπη αλλά με τους παίκτες και τον προπονητή που έχει είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θα παίξει και ρόλο η ζέστη στην Κύπρο. Δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες».

Την έδρα της: «Έχουν καινούργιο γήπεδο και δυνατή έδρα. Πούλησαν 10000 διαρκείας περίπου. Έχουν μεγάλο ανταγωνισμό με την Σπάρτα και την Πλζεν. Πήραν τα πάνω τους με τους Κινέζουν και νιώθουν δυνατοί».

Τη Βικτόρια: «Η Βικτόρια είναι εντελώς διαφορετική. Χτίζεται σιγά σιγά και έχει πολλούς παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα. Έχει ουσιαστικά Τσέχους και Σλοβάκους. Προτιμά τη τσεχοσλοβάκικη αγορά. Είναι σταθερά στους πρώτους δυο, παίρνει τίτλους. Σε αυτό παίζει ρόλο και ο προπονητής. Ο Βρμπα έκανε μεγάλες επιτυχίες μαζί της, είχε πάει στη Ρωσία αλλά τώρα που γύρισε είναι ακόμα πιο δυνατή. Πέρσι έχασε από τη Λίμπερετς η ΑΕΚ, αλλά η Πλζεν είναι πολύ καλύτερη.

Τις πιθανότητες της ΑΕΚ: «Δίνω λίγο προβάδισμα στην Πλζεν. Περίπου 60-40%».

Ποια είναι καλύτερη μεταξύ τους: «Είναι δύσκολο να πεις. Η Σλάβια έκανε πολλές αλλαγές. Οι δυο τους πάλεψαν για το πρωτάθλημα πέρσι και η Σλάβια τους πέρασε στο τέλος. Όλο το πρωτάθλημα ήταν μπροστά η Βικτόρια. Άλλη φιλοσοφία οι Κινέζοι με τα λεφτά τους, που ανέβασαν και τα ποσά στο παζάρι. Η Σπάρτα προσπαθεί να τους ακολουθήσει».

Την έδρα της: «Η έδρα τους είναι δυνατή και πιστεύω θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Παίρνουν πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια και ο κόσμος τους πάει στο γήπεδο».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X