ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Ο Δώνης η κριτική και οι ευθύνες

Οι ευθύνες, η κριτική και η επόμενη μέρα

Εφραίμ Γεωργίου

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στον «Αρχάγγελο» για την εικόνα της ομάδας, μετά από την νέα πολύ βαριά ήττα. Ο προβληματισμός σαφώς και ακουμπά τους πάντες και η επόμενη μέρα είναι πολύ δύσκολη.

Τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ βαθύτερα από επιφανειακές αναλύσεις του τύπου η ομάδα είναι χορτασμένη απ’ τις επιτυχίες. Ο ΑΠΟΕΛ πάσχει σε πολλά επίπεδα και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στο χθεσινό παιχνίδι, ένα παιχνίδι τεσσάρων βαθμών, οι «Γαλαζοκίτρινοι» όχι απλός δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά έχασαν πολλά περισσότερα απ’ τους τρεις βαθμούς.

Σε ατομικό επίπεδο σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν κατώτεροι των προσδοκιών. Παίκτες κλειδιά όπως ο Ζαχίντ και ο Εμπεσίλιο (ειδικά ο τελευταίος) ήταν λες και δεν υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο, και οι «Γαλαζοκίτρινοι» το πλήρωσαν. Δεν είναι μόνο πως δεν βοήθησαν επιθετικά, αλλά αντίθετα άφηναν εκτεθημένους και τους αμυντικούς καθώς πολλές φορές οι επιστροφές των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ ήταν τουλάχιστον αργές. Το πιο μελανό σημείο όμως για τον ΑΠΟΕΛ ήταν η έλλειψη πάθους, θέλησης και δίψας για τη νίκη στο πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι χθες.

Τα πιο πάνω όμως αφορούν άμεσα τον Γιώργο Δώνη. Ο ίδιος οφείλει να εμπνέει και να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του κάθε ποδοσφαιριστή . Το κλίμα των αποδυτηρίων και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών είναι καθαρά θέμα προπονητή. Στο χθεσινό παιχνίδι δεν είχε τα απαιτούμενα ψυχολογικά εφόδια η ομάδα και φάνηκε ξεκάθαρα αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα και τακτικά δεν βγήκε το παιχνίδι στους «Γαλαζοκίτρινους».

Το τι χρεώνεται ο Δώνης είναι ξεκάθαρο. Δεν έχει ευθύνη για τους τραυματισμούς, ούτε για τις αναγκαστικές δοκιμές που κάνει με παίκτες σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους (αν και ασκήσαμε κριτική για τη μη ξεκούραση παικτών κλειδιά). Αυτό το γράψαμε πολλάκις και το αναλύσαμε εις βάθος παλαιότερα. Δεν χρεώνεται επίσης και τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ, καθώς κάποια από αυτά είναι απόρροια του πολύ κακού προγραμματισμού του καλοκαιριού.

Αυτό που όμως κυρίως χρεώνεται ο Γιώργος Δώνης είναι η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Είναι η έλλειψη πάθους, η έλλειψη δίψας και θέλησης για διάκριση. Ταυτόχρονα η ομάδα δεν παρουσιάζει το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν πιστεύουμε πως χόρτασε κανείς από τίτλους και Ευρώπη, εξάλλου τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Ο κορεσμός δεν έρχεται τόσο απλά και πόσο μάλλον ακόμη και αν θεωρήσουμε πως το μυαλό των παικτών του ΑΠΟΕΛ είναι στην Ευρώπη και το Champions League τότε χρειάζονται το πρωτάθλημα για να βρεθούν εκεί. Εν κατακλείδι ο προβληματισμός είναι εκεί και πλέον το ζητούμενο στον ΑΠΟΕΛ είναι η σωστή αντίδραση. Το πως ο ΑΠΟΕΛ θα βρει τον πραγματικά καλό του εαυτό, θα ανακάμψει άμεσα, θα ξεκινήσει να αγωνίζεται σύμφωνα με τις δυνατότητες του και πάνω απ’ όλα ως ομάδα διψασμένη για νέους τίτλους και επιτυχίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Εφραίμ Γεωργίου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X