ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Κατάσταση πρωτόγνωρη μεν, διαχειρίσιμη δε

Ο ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά δίνει για play-offs Ευρωπαϊκής διοργάνωσης τον πρώτο αγώνα στην έδρα του.

Όταν ο ΑΠΟΕΛ κληρωνόταν με την Σλάβια Πράγας η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζαμε και πολλά πράγματα για τους Τσέχους. Εκείνο που ξέραμε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το χαρτάκι στο οποίο αναγραφόταν η λέξη APOEL ήταν ότι οι πρωταθλητές θα έδιναν τον πρώτο αγώνα στην έδρα τους.

Η τύχη τα είχε φέρει τις προηγούμενες φορές που ο ΑΠΟΕΛ διεκδικούσε είσοδο σε ομίλους οι «γαλαζοκίτρινοι» να έδιναν τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. Αυτό αυτομάτως είχε πολλές προεκτάσεις και συνέπειες που συνήθως ευνοούσαν τους πρωταθλητές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ γνώριζαν ότι το σκορ ανατρέπεται και συνεπώς μετέτρεπαν σε κόλαση το ΓΣΠ από την οποία λίγες ομάδες έφευγαν ζωντανές. Επίσης οι προεκτάσεις ήταν και αγωνιστικές αφού δινόταν το δικαίωμα στην ομάδα να παίξει λίγο πιο συντηρητικά στον εκτός έδρας αγώνα αφού γνώριζε ότι στην έδρας της αποκτά τεράστια δυναμική.

Μετά την κλήρωση όλα τα πιο πάνω δεν ισχύουν αφού η κατάσταση είναι ακριβώς αντίστροφη. Επομένως είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τους πρωταθλητές που όμως γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν αφού αν και δεν βρέθηκαν ποτέ στην ίδια θέση είχαν βρεθεί παλαιότερα σε παρόμοια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά με τη Παρτιζάν αλλά και την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Σε αυτούς τους δύο αγώνες οι πρωταθλητές μας κλήθηκαν να δώσουν τους πρώτους αγώνες εντός έδρας. Όπως ισχύει και στην υφιστάμενη περίπτωση έτσι και τότε το να μην δεχτεί η ομάδα γκολ ήταν ο πρώτος στόχος. Το γεγονός ότι τον κατάφεραν και τελικά πήραν και τις δύο φορές την πρόκριση μόνο τυχαίο δεν είναι αφού αυτομάτως εξασφάλιζαν το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ. Όσο αφορά την παρουσία του κόσμου και τις δύο αυτές φορές ήταν συγκλονιστική. Οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ είχαν καταλάβει ότι πρέπει πάση θυσία το πρώτο βήμα για πρόκριση να γίνει στην Λευκωσία. Έτσι είχαν γεμίσει το στάδιο της πρωτεύουσας και είχαν φτιάξει μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Φαίνεται ότι αυτό το σενάριο θα επαναληφθεί αφού έχουν ήδη κλείσει θέση για τον αγώνα περισσότεροι από 12χιλιάδες.

Με την βοήθεια λοιπόν του κόσμου αλλά και με την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ καθώς και την οξυδέρκεια του Γιώργου Δώνη οι πρωταθλητές μας πρέπει να κάνουν καθοριστικό βήμα πρόκρισης την Τρίτη. Αυτό θα επιτευχθεί αν πρώτα οι «γαλαζοκίτρινοι» κρατήσουν το μηδέν παθητικό αφού από μαθηματικής πλευράς αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκρισής τους κατακόρυφα. Βέβαια μια νίκη θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

GLOBAL COLLEGE
www.globalcollege.ac.cy

NESCAFE 
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnosairportshuttle.com 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Αχ, ηρεμία!

Αχ, ηρεμία!

Ικανοποιημένος από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του ο Πρόδρομος Πετρίδης
 |  HOT SPOT