ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Η αξιοποίηση του ρόστερ στην πράξη

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.

Σημαντική μέρα η σημερινή, σήμερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση του ΑΠΟΕΛ πριν τον αυριανό κρίσιμο επαναληπτικό για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Γιώργος Δώνης ότι είχε να κάνει το έκανε και πλέον πρέπει να φανεί η δουλειά του στο γήπεδο. Η μεγάλη αλλαγή που θα δούμε με τον Ελλαδίτη τεχνικό είναι σύμφωνα με τον Νεκτάριο Πετεβίνο η ενεργοποίηση και η αξιοποίηση του ρόστερ, τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτό και πόσο εφικτό είναι;

Είναι αλήθεια ότι ο Μάριο Μπέιν στους τρεις αγώνες που πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ έδειξε να υπολογίζει μόνο 13 ποδοσφαιριστές. Αυτοί ήταν οι έντεκα βασικοί που ξεκινούσε συν δύο αλλαγές, η μία ήταν σταθερά ο Βάντερ και η άλλη ήταν ο Ποτέ ή ο Αρτυματάς. Αυτό είναι αδιανόητο για μια ομάδα του μεγέθους του ΑΠΟΕΛ αφού αν συνέχιζε με το ίδιο τροπάριο θα ήταν θέμα χρόνου οι ποδοσφαιριστές να «κλατάρουν». Επίσης οι συνέπειες αυτής της πολιτικής του Μάριο Μπέιν ήταν αρνητικές και για το σύνολο των ποδοσφαιριστών αφού ουσιαστικά έτσι σκότωνε τον όποιο υγιή ανταγωνισμό υπήρχε.

Οι πρωταθλητές ανέκαθεν είχαν ομάδες όχι μόνο με γεμάτο ρόστερ αλλά και ποιοτικό με αποτέλεσμα πάντα προς το τέλος του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ να ανεβάζει στροφές σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του. Βέβαια αυτό δεν έγινε στην περσινή χρονιά αλλά η περσινή χρονιά των 60 αγώνων αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Το γεγονός ότι στην ομάδα υπήρχαν πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές τους ανάγκαζε να παλεύουν για μια θέση στην εντεκάδα και να δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το επίπεδο της ομάδας και τελικά να παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Ο Μάριο Μπέιν όμως με την τακτική που ακολουθούσε ουσιαστικά έριξε σε «λήθαργο» τους αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα μέτριο ΑΠΟΕΛ και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν βασικοί να μην έχουν κίνητρο να παλέψουν για την θέση τους.

Είναι ακριβώς αυτή την κατάσταση που ήδη ξεκίνησε και προσπαθεί να ανατρέψει ο Γιώργος Δώνης. Ο Ελλαδίτης τεχνικός βρέθηκε ξανά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και γνωρίζει τις καταστάσεις μέσα στα αποδυτήρια. Επίσης γνωρίζει πόσο χρήσιμο είναι για μια ομάδα που δίνει περισσότερους από 50 αγώνες τον χρόνο να έχει διαρκώς ετοιμοπόλεμους πάνω από 20 ποδοσφαιριστές. Έτσι από την πρώτη μέρα στον Αρχάγγελο ο 47χρονος φρόντισε να διαβεβαιώσει όλους ότι πρέπει να παλέψουν για την θέση τους πρώτα στην ομάδα και μετά στην εντεκάδα.

Βέβαια αυτό στην πράξη δεν σημαίνει ότι θα δούμε πάρα πολλές αλλαγές στον αυριανό αγώνα απέναντι στην Βιτορούλ. Εξάλλου κάτι τέτοιο όπως είπαμε και παλαιότερα δεν είναι εφικτό αφού φυσιολογικά οι ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί απέκτησαν μια ομοιογένεια. Ωστόσο ο Δώνης προσπάθησε να δώσει κάποια κίνητρα σε ορισμένους ποδοσφαιριστές που φλέρταραν με την είσοδό τους στην 11άδα και σε κάποιους άλλους που ήταν κοντά στο να πάρουν χρόνο ως αλλαγή.

Τώρα το πόσο αυτό τελικά θα λειτουργήσει ευεργετικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα φανεί το βράδι της Τετάρτης. Πάντως είναι μια από τις αλλαγές που είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει την ομάδα σε βάθος χρόνου.

Χορηγοί μεταδόσεων

GLOBAL COLLEGE
http://www.globalcollege.ac.cy

NESCAFE
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnosairportshuttle.com

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X