ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Δυσφορία για τα επαναλαμβανόμενα λάθη

Η πρόκριση απέναντι στην Βιτορούλ φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή προκειμένου να σταματήσει την έντονη κριτική που ασκείται στην διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

Η πρόκριση απέναντι στην Βιτορούλ φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή προκειμένου να σταματήσει την έντονη κριτική που ασκείται στην διοίκηση του ΑΠΟΕΛ. Οι φίλοι της ομάδας εκφράζουν την έντονή τους δυσφορία, κυρίως στα social media, με τους χειρισμούς των υπευθύνων όσο αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό και όχι μόνο αφού πολλοί υποστηρίζουν ότι το υφιστάμενο μοντέλο διοίκησης δυσλειτουργεί.

Μετά την ήττα του ΑΠΟΕΛ στην Ρουμανία από την Βιτορούλ είχε ξεσπάσει έντονη κριτική εις βάρος της διοίκησης των «γαλαζοκιτρίνων» με τα πυρά να στρέφονται κυρίως στον αριχσκάτουερ, Χουάνχο Λορένθο αλλά και στον πρόεδρο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη και τους συνεργάτες του που είχαν προχωρήσει στη συγκεκριμένη πρόσληψη. Οι λανθασμένοι, στις πλείστες περιπτώσεις χειρισμοί, των υπευθύνων όσο αφορά το θέμα στελέχωσης της ομάδας τόσο για τη θέση του προπονητή όσο και του ρόστερ έφεραν πολλές φωνές διαμαρτυρίας. Η πολύ κακή εικόνα της ομάδας στους πρώτους αγώνες, η ανικανότητα του Μάριο Μπέιν και ο κίνδυνος για πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη είχαν θέσει σε συναγερμό τους φίλους του ΑΠΟΕΛ αφού έβλεπαν ότι η ομάδα τους βρίσκεται κοντά στην κατάρρευση.

Τότε η διοίκηση των πρωταθλητών αντιλαμβανόμενη την κατάσταση προχώρησε στην άμεση απόλυση του Μάριο Μπέιν και την πρόσληψη του Γιώργου Δώνη σε μια προσπάθεια να σώσουν την χρονιά, υλοποιώντας ένα από τους βασικούς στόχους που ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League προκειμένου να εξασφαλιστεί (σε μεγάλο ποσοστό) η οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας για την σεζόν 2017-18. Ακολούθησε η θριαμβευτική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα play-offs του Champions League και τότε όλοι πίστεψαν ότι η μουρμούρα θα κοπάσει. Ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ αφού τα προβλήματα και οι ανισορροπίες του ρόστερ δεν άργησαν να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Την καλύτερη αφορμή για να ξεκινήσει και πάλι η κριτική αποτέλεσε η άμεση αλλαγή του μεταγραφικού πλάνου αφού ο Δώνης ζήτησε επειγόντος δεξί μπακ βλέποντας ότι ο «υπερφορτωμένος» από μεγάλο αριθμό αγώνων την τελευταία διετία Μιλάνοφ δεν μπορεί να βγάλει την χρονιά. Αυτή η αλλαγή πλάνου είναι που έφερε και την σημερινή παραχώρηση του Κύπρου Χριστοφόρου στον Άρη αφού ο Κύπριος αμυντικός κρίθηκε ανεπαρκής για να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή του Βούλγαρου. Αυτό που προκαλεί την περισσότερη αντίδραση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ενώ φάνηκε από πέρσι ότι ο Κύπρος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες εντούτοις η επιτροπή προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ προχώρησε φέτος το καλοκαίρι στην αγορά του προσφέροντάς του μάλιστα τριετές συμβόλαιο.

Δεν αρκεί όμως αυτό αφού όπως γράψαμε και χθες στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν έντονες ανισορροπίες που πρέπει πάση θυσία να εκλείψουν. Με τις θέσεις στον κατάλογο Α’ να είναι γεμάτες σημαίνει ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να αποχωρήσουν και κάπου εδώ ξεκινούν τα άλλα προβλήματα. Κάθε αποδέσμευση ποδοσφαιριστή με συμβόλαιο σημαίνει παράλληλα και αποζημίωση, κάτι που φυσιολογικά στοιχίζει οικονομικά στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ. Όταν μάλιστα γίνονται σκέψεις για αποδέσμευση ποδοσφαιριστών όπως ο Φαρίας που αποκτήθηκαν πριν μερικούς μήνες οι φίλοι της ομάδας απορούν αν τελικά η επιτροπή προγραμματισμού δουλεύει επαγγελματικά.

Στις αποζημιώσεις που θα χρειαστεί να δοθούν φέτος προκειμένου τελικά να διορθωθεί το πρόβλημα στο ρόστερ έρχονται να προστεθούν και αυτές των αποτυχημένων μεταγραφών των προηγούμενων χρόνων δείχνοντας έτσι ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Νίκη μισός τίτλος

ΑΠΟΕΛ: Νίκη μισός τίτλος

Οι ποδοσφαιριστές του Πάολο Τραμετσάνι πρέπει να δώσουν το 100% τους για να πάρουν τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς
Βερόνικα Χαραλάμπους
 |  ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ: Sold out για Αρένα

ΑΠΟΕΛ: Sold out για Αρένα

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του ντέρμπι με της Κυριακής που θα κρίνει πράγματα στην μάχη του τίτλου
 |  ΑΠΟΕΛ
X