ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Δίνει τα χέρια με την Cablenet εκτός και αν...

Cablenet και Cytavision δίνουν μάχη για τον ΑΠΟΕΛ

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του ιστορικού για τα Κυπριακά δεδομένα deal βρίσκονται ο ΑΠΟΕΛ και η Cablenet. Τα τηλεοπτικά εδώ και καιρό απασχολούν έντονα τις διοικήσεις των ομάδων, με τον ΑΠΟΕΛ να βγαίνει κερδισμένος. Φυσικά το deal αυτό το έψαχνε και η Cablenet και φαίνεται πως το νερό μπήκε στο αυλάκι, εκτός και αν η Cytavision κάνει την κίνηση ματ.

Το ιστορικό

Εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει για τα καλά να μπαίνει στην ατζέντα των ομάδων της πρώτης κατηγορίας το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι συμφωνίες για την τριετία 2019-22 ξεκίνησαν να κλείνουν μία μια, με τον ΑΠΟΕΛ να αποτελεί το «Μήλον της Έριδος». Από τη μια η Cablenet μπήκε στο παζάρι με τον Ερμή, από την άλλη η Cytavision δεν ήθελε να χάσει το πιο εμπορικό της όνομα.

Η πρώτη πρόταση της Cytavision

Πρώτη κίνηση έκανε η Cytavision με μια πρόταση ελάχιστα αυξημένη από την υφιστάμενη (1.700.000 ευρώ). Η πρόταση της Cytavision προνοούσε 1.750.00 ευρώ τον χρόνο και ακόμη 250 χιλιάδες σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ περνούσε σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους. Η διοίκηση των πρωταθλητών δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει την πρόταση αυτή. Η εμπορική αξία του ΑΠΟΕΛ είναι στα ύψη και είναι με διαφορά η πιο εμπορική ομάδα της Κύπρου. Μάλιστα η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ τόνισε πως δεν θα μπει σε καμιά διαπραγμάτευση αν η όποια πρόταση δεν είναι κατά πολύ ψηλότερη από το συμβόλαιο της δεύτερης ομάδας (σε εμπορική αξία).

Το μπάσιμο της Cablenet

Μετά από την «ατυχής» κατάληξη στην πρόταση της Cytavision ο ΑΠΟΕΛ άφησε το όλο θέμα να βρει το δρόμο του. Και έτσι και έγινε μιας και η Cablenet ανακοίνωσε συμφωνία με τον Ερμή. Αυτό δεν μπορούσε παρά να ήταν προμήνυμα πως η Cablenet θα προσέγγιζε και κάποιους από τους μεγάλους. Έτσι και έγινε λοιπόν με την ιδιωτική εταιρία να κάνει πρόταση στον ΑΠΟΕΛ ύψους 2.700.000 ευρώ και 350 χιλιάδων μπόνους σε περίπτωση εισόδου των «γαλαζοκίτρινων» σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Η πρόταση αυτή βεβαίως και άφηνε αρκετά ικανοποιημένο τον ΑΠΟΕΛ και έτσι οι πρωταθλητές περίμεναν την ανταπάντηση της Cytavision.

Η βελτιωμένη πρόταση της Cytavision

Έτσι και έγινε λοιπόν, όπως ακριβώς το είχε προβλέψει ο ΑΠΟΕΛ. Η Cytavision ήρθε με νέα βελτιωμένη πρόταση από την πρώτη. Πριν από λίγες μέρες οι άνθρωποι της Cytavision έδωσαν επίσημη πρόταση στον ΑΠΟΕΛ ύψους 2.500.000. Σαφώς η νέα πρόταση ήταν βελτιωμένη αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έφτανε τα 3 εκατομμύρια της Cablenet. Ετσι ο ΑΠΟΕΛ κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Cytavision. Εκεί η κάθε πλευρά έριξε τα χαρτιά της. Ο ΑΠΟΕΛ μίλησε για την πρόταση της Cablenet και τη μεγάλη διαφορά, ενώ η Cytavision τόνισε πως οι καιροί δεν είναι εύκολη και πως πρέπει να υπάρξει μια αυτοσυγκράτηση από μέρους της, ενώ σαφώς και στο μυαλό της Cytavision υπάρχει ο γενικός ελεγκτής.

Υπογραφή στην Cablenet εκτός και αν...

Έτσι με τα πιο πάνω δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ πήρε την απόφαση του. Η Cablenet έχει το προβάδισμα και η συμφωνία με αυτήν είναι η πιο συμφέρουσα. Πάντως αν η Cytavision επανέλθει μια προσφορά ελάχιστα μικρότερη από αυτή της Cablenet τότε τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ριζικά. Η διοίκηση των «γαλαζοκίτρινων» ξέρει καλά πως ο κόσμος της έχει συμφωνία με την Cytavision και θα ήταν δύσκολο για όλους να μετακινηθούν. Βέβαια δεν είναι και ο μοναδικός λόγος. Η συνέπεια, η εξαιρετική συνεργασία των τελευταίων χρόνων μετρούν και αυτά. Όμως με διαφορά μισού εκατομμυρίου τότε όλα αυτά δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση