ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «παιδιά» του Χάτζι

Με την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Βιτορούλ Κοστάντζα κληρώθηκε ο ΑΠΟΕΛ στην σημερινή κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, εάν φυσικά περάσει την Ντούντελανζ πρώτα.

Πιο κάτω καταγράφουμε κάποια πρώτα στοιχεία για την ομάδα από την Ρουμανία.

Η Βιτορούλ ιδρύθηκε μόλις το 2009 και ξεκίνησε να αγωνίζεται στις μικρότερες κατηγορίες της χώρας από εκείνη την χρονιά. Έχει για προπονητή της τον μεγάλο πρώην αστέρα του Ρουμάνικου ποδοσφαίρου Γκεόργκε Χάτζι, ο οποίος προσλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο Χάτζι είναι και ένας από τους ιδιοκτήτες της ομάδας από την ίδρυσή της. Επίσης, ο Χάτζι ίδρυσε ακαδημία στη πόλη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τροφοδοτεί την ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η Βιτορούλ έχει πολλούς ποδοσφαιριστές στις μικρές εθνικές της χώρας.

Από την σεζόν 2012-13 ξεκίνησε να αγωνίζεται η Βιτορούλ στην μεγαλύτερη κατηγορία της Ρουμανίας.

Την περσινή χρονιά (2016-17) κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα στη Ρουμανία με 51 βαθμούς σε 26 αγώνες ενώ δεν έχει κατακτήσει κανένα κύπελλο στην ιστορία της. Μια φορά ήταν φιναλίστ την σεζόν 2011-12.

Η Βιτορούλ έχει Ρουμάνους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της επί το πλείστον, ενώ υπάρχει ένας Βραζιλιάνος, ο Έρικ Περέιρα ένας Ισπανός ο Ντάνι Λόπεζ. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι μέσοι, ενώ στο ρόστερ προστέθηκε φέτος και ο Γάλλος αμυντικός Μπολί.

Η Βιτορούλ έχει δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες της τα τελευταία χρόνια και οι εγκαταστάσεις της θεωρούνται οι κορυφαίες στη χώρα. 

Δεν είναι τυχαίο που η Βιτορούλ κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ρουμανία με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια, όντας η νεότερη πρωταθλήτρια σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το επιστέγασμα των ενεργειών του ίδιου του Γκεόργκε Χάτζι, ο οποίος έθεσε σαν στόχο η Βιτορούλ να διεκδικεί το πρωτάθλημα κάθε χρόνο. Στην πρώτη ομάδα της Βιτορούλ μόνο ένας ποδοσφαιριστής είναι πάνω από 30 χρονών. Οι υπόλοιποι κυμαίνονται από 17-24 χρονών, ενώ ο τερματοφύλακας Ριμνιτσεάνου είναι 27 ετών.

Αγωνίζεται στο Vitorul Stadium στην Κονστάντζα από το 2015, χωρητικότητας 4500 χιλιάδων θεατών.

Έδωσε ήδη ένα επίσημο αγώνα για το Σούπερ Καπ Ρουμανίας, όπου έχασε από την Βολουντάρι με 0-1, ενώ χθες επαιξε φιλικό με την Μαρσέιγ, όπου και ηττήθηκε με 4-2. Πιο πριν , αγωνίστηκε σε φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου ηττήθηκε με το ίδιο σκορ.

 Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τον ΑΠΟΕΛ. Πρώτα, όμως, να περάσει το εμπόδιο της Ντούντελανζ και μετά να ασχοληθεί με την ρουμάνικη ομάδα.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

GLOBAL COLLEGE
http://www.globalcollege.ac.cy/

NESCAFE
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnoairportshuttle.com

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT