ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έτσι βάζει τα γαλαζοκίτρινα

Αυτό που συζητείται μεταξύ των δύο διοικήσεων είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να φορέσει τα γαλαζοκίτρινα.

Να λοιπόν που εκεί που επικρατούσε η απόλυτη ηρεμία και σιωπή στα μεταγραφικά ζητήματα του ΑΠΟΕΛ τις τελευταίες μέρες έγινε το έλα να δεις. Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις διεργασίες για ενίσχυση της ομάδας και έχουν ήδη βγει τα περισσότερα ονόματα προς τα έξω.

Όσο αφορά την μεσαία γραμμή το σκηνικό φαίνεται να ξεκαθαρίζει αφού οι πρωταθλητές είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αγκουστίν Φαρίας που αγωνίζεται ως ανασταλτικός χαφ. Για την περίπτωση του Αργεντίνου γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες και όπως όλα δείχνουν το θέμα οδεύει προς θετική κατάληξη. Επίσης οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι κοντά σε συμφωνία και με την ΑΕΛ για την παραχώρηση του Λούκας Σόουζα με το σίριαλ να αναμένεται να έχει αίσιο τέλος πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Τώρα όσον αφορά την θέση του εξτρέμ και εδώ τα πράγματα φαίνεται να είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Ο ΑΠΟΕΛ ενδιαφέρεται για δύο ποδοσφαιριστές που όμως είναι διαφορετικές μεταξύ τους περιπτώσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ισάξιοι. Αναφερόμαστε στον Τόμι Όαρ και τον Λεάντρο Κάπελ.

Του πρώτου το όνομά του διέρρευσε για πρώτη φορά προχθές και φαίνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει. Ο Τόμι Όαρ είναι Αυστραλός διεθνής που την σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Μπρισπέιν Ρόαρ, ομάδα της χώρας του. Η επιτροπή προγραμματισμού των πρωταθλητών έχει αξιολογήσει θετικά τον ποδοσφαιριστή και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για να καλύψει το κενό του Γιάννη Γιαννιώτα.

Ωστόσο η περίπτωση του 25χρονου, ταχύτατου Αυστραλού μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί αφού είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας. Ο Όαρ δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο και αυτό που προσπαθεί ο ΑΠΟΕΛ είναι να τον αποκτήσει δαπανώντας όσο πιο λίγα χρήματα γίνεται. Ουσιαστικά αυτό που συζητείται μεταξύ των δύο διοικήσεων είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να φορέσει τα γαλαζοκίτρινα.

Αυτό ίσως γίνει εφικτό με μια γνώριμη μέθοδο που ακολουθούν αρκετοί σύλλογοι στην Ευρώπη σε τέτοιες περιπτώσεις. Γίνεται λοιπόν μια προσπάθεια να μειωθεί η ρήτρα παραχώρησης του ποδοσφαιριστή και ως αντάλλαγμα η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να προσφέρει κάποια μπόνους στους Αυστραλούς σε περίπτωση που οι πρωταθλητές πετύχουν κάποιους συγκεκριμένους στόχους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μέθοδος αυτή ακολουθήθηκε από την Κοπεγχάγη για την μεταγραφή του Πιέρου Σωτηρίου αφού ο ΑΠΟΕΛ πέραν των 2.5εκ ίσως καρπωθεί ακόμη περισσότερα χρήματα αν οι Δανοί πετύχουν τον στόχο τους.

Οι μέρες που ακολουθούν αναμένεται να είναι καθοριστικές όσο αφορά τον τομέα ενίσχυσης στους πρωταθλητές. Η επιτροπή προγραμματισμού θέλει η ομάδα να πάει πλήρης στην προετοιμασία και γι’ αυτό ίσως έχουμε νεότερο ακόμη και εντός της ημέρας. 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση