ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Οι πορτοκαλί στο Μακάρειο ήταν φανταστικοί»

Αναδρομή στην τεράστια καριέρα του έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Άντρος Σωτηρίου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0, «Pressing».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ανδρέα Βιολάρη:

Για τη μάχη του τίτλου:

«Πρέπει να αυτοκτονήσει για να το χάσει ο ΑΠΟΕΛ. Πιστεύω ότι θα στεφθούμε πρωταθλητές στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Δυστυχώς για το κυπριακό ποδόσφαιρο η Ομόνοια βρίσκεται στα κάτω της. Ο ΑΠΟΕΛ δεν παίζει μπάλα στα τελευταία παιχνίδια. Άρχισε η μουρμούρα. Ελπίζουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο με την Ομόνοια. »

Για το αν ευνοείται από τη διαιτησία ο ΑΠΟΕΛ:

«Πάντα οι μεγάλες ομάδες παίρνουν σφυρίγματα όμως στο τέλος της ημέρας το πρωτάθλημα το παίρνει η καλύτερη ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ παίρνει σφυρίγματα υπέρ του αλλά και εναντίον του. Για παράδειγμα προχτές με την ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ είχε καθαρό πέναλτι αλλά δεν το έδωσε.»

Για τον κορυφαίο παίκτη που πέρασε από τα κυπριακά γήπεδα:

«Ο Γκόκιτς ήταν φοβερός όπως και ο Ράουφμαν. Για μένα ο Γκόκιτς έχει περισσότερες περγαμηνές, φάνηκε και η αξία του όταν πήγε στον Ολυμπιακό, έπαιξε και Τσάμπιονς Λιγκ. »

Για το νταμπλ του 1995-96:

«Κάναμε μια σπουδαία χρονιά. Κάναμε το νταμπλ αήττητοι με τους Ούγγρους Κύπριχ, Κόβατς και Κόζμα. Ήταν όλοι παικταράδες. »

Για την ευρωπαϊκή πορεία που έκανε ο ΑΠΟΕΛ την περίοδο 1996-97:

«Ήταν πολύ σημαντική η πορεία που κάναμε στην Ευρώπη μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Αρχικά αποκλείσαμε μια ομάδα από τα νησιά Φαρόε, στη συνέχεια παίξαμε με τον Ηρακλή και μετά βρήκαμε στο δρόμο μας την Εσπανιόλ. Είχαμε κάποια προβλήματα οικονομικά. Κυριολεκτικά τα λεφτά που πήραμε από την Ευρώπη έσωσαν τα τρόπαια του σωματείου μας».

Μικρά-μικρά:

«Στον ΑΠΟΕΛ είχαμε πάντα πίεση, ήμασταν συνηθισμένοι στην πίεση. »

«Ο μεγάλος Πάνος Μάρκοβιτς με προώθησε στην πρώτη  ομάδα. Ήταν βασικά ο ιδρυτής του Αρχαγγέλου. »

«Δεν βγήκα ποτέ πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος γιατί δεν χτυπούσα τα πέναλτι.»

«Η πρώτη μου χρονιά ήταν το 1986-87 με προπονητή τον Κάσιντι.  »

«Κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα το 1991-92 με προπονητή τον Γιάτσεκ Γκμοχ. »

«Θυμάμαι τους πορτοκαλί στο Μακάρειο. Ήταν φανταστικοί όπως είναι σήμερα. Να συνεχίσουν έτσι. Εμείς τον καιρό μας τα δίναμε όλα για τον κόσμο.»

Για το που γεννήθηκε: «Γεννήθηκα Δικωμίτης. Ένα υπέροχο χωριό που είχε 5-6 χιλιάδες κατοίκους πριν τον πόλεμο. Τι να πούμε».

Για την απόφαση να πάει στην Ανόρθωση: «Τότε ήταν μερικά χρόνια άσχημα και πάντα ακούγαμε οι ποδοσφαιριστές που έπρεπε να βάλουν γκολ. Μου έκανε μια πρόταση η Ανόρθωση, εγώ πήγα και συζήτησα με τον ΑΠΟΕΛ και μου έκαναν προτάσεις που μου έδειχναν πως δε με ήθελαν. Στην Ανόρθωση με υποδέχθηκαν πολύ καλά, είχε τότε τους καλύτερους Κύπριους και έπαιρνε και τους καλύτερους παίκτες από τις άλλες ομάδες».

Αν σκόραρε κατά του ΑΠΟΕΛ: «Είχα βάλει ένα γκολ σε ένα φιλικό. Ανδρώθηκα στον ΑΠΟΕΛ και σίγουρα νιώθεις κάτι. Στην Ανόρθωση μια χαρά περάσαμε, δεν ήταν τυχαίο που στοχεύαμε στο τσάμπιονς λιγκ, πήραμε και τίτλους. Λίγους τραυματισμούς είχαμε αλλά όλα καλά».

Ο Αλέφαντος: «Αυτή η προπόνηση του 2015 είναι μας έλεγε. Ήταν φανταστικές οι προπονήσεις του. Μεγάλος προπονητής αλλά είχε το κουσούρι. Δεν άφηνε κανένα να μπει στα αποδυτήρια, έβριζε αλλά τις γνώσεις του δεν τις είχε κανένας. Έμαθα πολλά από αυτόν. Πήραμε και το κύπελλο, το χάρηκε πάρα πολύ και έκλαιγε με λυγμούς».

Ο Μιτόσεβιτς: «Καλός προπονητής αλλά δε δούλευε στην τακτική. Δεν έκανε πολύ τακτική όπως τον Αλέφαντο. Κι ο Μπόνεφ ήταν αυτού του στυλ, είχε τους παίκτες με το ταλέντο τους και προχωρούσε».

Ο Κρίστιανσεν: «Έχουμε κάποια προβλήματα που φάνηκαν. Ελπίζω να ανεβεί η ομάδα με την Ομόνοια και να πανηγυρίσουμε το πέμπτο συνεχόμενο. Ο Κρίστιανσεν μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το ρόστερ. Κατά τη γνώμη μου μπορούσε να βάλει τον Αρτυματά στο κέντρο, ο Κάνιας θέλει παιχνίδια. Κι ο Εμπισίλιο ξέρει μπάλα αλλά φαίνεται να ήρθαν ανέτοιμοι. Κάπου εκεί δεν το διαχειρίστηκε όπως έπρεπε. Ο Αλωνεύτης ήταν ο καλύτερος με την ΑΕΛ, δυο σέντρες δυο γκολ ο Πιέρος. Δε γίνονται αυτά Ορισμένες επιλογές του Κρίστιανσεν με ξενίζουν. Αυτό φέρνει και μουρμούρα στον κόσμο. Δεν αρέσει στον κόσμο που δεν μπορείς να κερδίσεις τους ανταγωνιστές σου και κάπου έχει δίκαιο». 

Για το αν ο Κρίστιανσεν θα αντέξει να πάρει το πρωτάθλημα: « Δεν το ξέρω. Ο Πρόδρομος Πετρίδης είναι όλο εκπλήξεις. Έμειναν δυο κρίσιμοι αγώνες, ελπίζω να μη γίνει και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο κόσμος θέλει το ΑΠΟΕΛ όλο και πιο δυνατό. Συνεχώς να βελτιώνεται».

Αν θα ήθελε να παίζει τώρα με τα τσάμπιονς λιγκ: «Θα το ήθελα αλλά ο χρόνος δε γυρίζει πίσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση